Näin varmistat liikennöintisi sujumisen talviolosuhteissa – vielä ehdit pinnoittamaan renkaat talvea varten

Kesälomakausi alkaa olla ohi ja on aika miettiä, miten varmistetaan kaluston turvallinen liikennöinti talvella. Vianorin yritysmyyntipäällikkö Pekka Nurme summaa, mitä kannattaa pohjoisissa oloissa huomioida renkaiden ja rengashuollon suhteen.

Kesälomakausi alkaa olla ohi ja on aika miettiä, miten varmistetaan kaluston turvallinen liikennöinti talvella. Vianorin yritysmyyntipäällikkö Pekka Nurme summaa, mitä kannattaa pohjoisissa oloissa huomioida renkaiden ja rengashuollon suhteen.

Talvella olosuhteet voivat muuttua nopeastikin kauniista kuivasta kelistä ankaraan lumipyryyn tai leudosta säästä kireään pakkaseen. Jotta ajo sujuu turvallisesti kaikissa olosuhteissa, renkaat kannattaa valita huolellisesti.

”Moni kuljettaja on ehkä kokenutkin, että kaikki renkaat eivät toimi toivotulla tavalla, kun miinusasteita alkaa olla reippaammin. Valitsemalla nimenomaan pohjoisiin talvikeleihin suunnitellut renkaat voit olla varma siitä, että pitoa löytyy myös jopa kolmen-neljänkymmenen asteen pakkaskeleissä”, kertoo Nurme.

Esimerkiksi Nokian Hakkapeliitta -renkaiden kumisekoitus on kehitetty nimenomaan pohjoisiin olosuhteisiin, ja raaka-ainevalinnoilla on varmistettu kumin pidon säilyminen erinomaisena myös kovilla pakkasilla. Hakkapeliittojen lisäksi Vianorin kattavassa valikoimassa on kaikki tunnetut rengasmerkit ja taloudelliset Noktop-pinnoitustuotteet.

Hyväkuntoiset rengasrungot ehtii vielä pinnoittaa talvikäyttöön

”Kesän aikana kaluston alta on saatettu ottaa paljonkin terverunkoisia renkaita, ja nyt on vielä hyvää aikaa pinnoittaa ne talvikäyttöön sopivilla Noktop-pinnoitteilla. Voit kutsua Vianorin ammattilaiset varikollesi kartoittamaan pinnoitusrunkovarastosi läpi. Heidän avullaan saat rungot tuotantoomme, jotta alle laitettavat talvituotteet tulevat ajoissa autoihin”, vinkkaa Pekka Nurme.

Pinnoitteista löytyy pitäviä talvimalleja myös perävaunun rengasrunkoihin. Lisäksi tarjolla on erinomaisia vaihtoehtoja eteläisempiin vaihteleviin talvikeleihin, jolloin olennaista on renkaan toimiminen kustannustehokkaasti ja turvallisesti myös sulalla tiellä. Lumi- tai jääkelin tullessa näistäkin pinnoitustuotteista löytyvät tarvittavat ominaisuudet, ja kuljetukset hoituvat turvallisesti perille.

Vaihtovanteilla nopeutta rengashuoltoon

”Myös vanteiden tilanne kannattaa tarkastaa. Kunnostamme käytössä olevia vanteita hiekkapuhalluttamalla ja uudelleen maalaamalla. Luonnollisesti tarkastamme mahdolliset vauriot ennen käsittelyä ja tarvittaessa hoidamme vanteet asianmukaisesti kierrätykseen”, Nurme kertoo.

Mikäli liiketoiminnan kannalta on tärkeää pitää kalusto tien päällä mahdollisimman paljon, investointi vaihtovanteisiin kannattaa. Vaihtovanteilla varmistat nopeat renkaiden vaihdot, jolloin kalusto pääsee nopeammin takaisin tuottavaan työhön.

”Monilla asiakkaillamme on aina itsellään tai Vianorilla varastossa valmiita veto- tai perävaununrengassarjoja, jotta rengashuoltoon kuluu minimiaika. Jos on tarvetta uusille vanteille, Vianorilta voit hankkia niitä teräksisinä tai alumiinisina.”

Toimiva ja pitkäjänteinen yhteistyö rengaspalveluiden tarjoajan kanssa tuo sujuvuutta rengasasioihin ja auttaa löytämään liiketoiminnan ja turvallisuuden kannalta parhaat ratkaisut. Kun rengashuolto on luotettavasti alan ammattilaisten käsissä, kuljettajien työturvallisuus paranee, kalusto pysyy liikenteessä ja sinä voit keskittyä omaan erityisosaamiseesi.

Kutsu jo tänään ammattilaisemme käymään luonasi tai poikkea luonamme, kun sinulle sopii!

Artikkelit
08.05.2024

Näin valitset oikeanlaiset OTR-renkaat ja optimoit työkoneen käytön

Lue lisää
Artikkelit
02.05.2024

Näin valitset oikeanlaiset maatalouskoneen renkaat ja optimoit käytön

Lue lisää
Artikkelit
05.04.2024

Näin valitset sopivat renkaat yrityksesi sähköautoon

Lue lisää

Voimmeko olla avuksi?

Löydetään yhdessä ratkaisu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin