Pinnoitetut renkaat ovat kustannustehokas ja kestävä valinta

Pinnoitetut kuorma-auton renkaat ja linja-auton renkaat säästävät rahaa ja ympäristöä, ja tarjoavat samat ominaisuudet kuin uudet renkaat. Kotimaiseen tuotantotyöhön perustuva toimitusvarmuus sekä tutkitut, turvalliset raaka-aineet kuuluvat pinnoitettujen renkaiden vahvuuksiin ekologisuuden lisäksi. Pinnoittaminen on kestävä valinta, jolla pidennät renkaiden käyttöikää.

Kuorma-auton ja linja-auton renkaita pinnoitettaessa renkaan pintakuvio voidaan valita käyttötarpeen mukaan. Pinnoituksen korkean laadun ja erinomaisen kulumiskeston takaa renkaiden testaus samoilla menetelmillä, joilla uudetkin renkaat testataan. Pinnoitettuihin renkaisiin on saatavilla sama pinnoitevalikoima kuin uusiinkin renkaisiin - premium-luokan tuotteista edullisempiin vaihtoehtoihin.  

Pinnoitetuissa renkaissa yhtä hyvä pito kuin uusissakin 

Vianorilla on Pohjoismaissa viisi pinnoittamoa: kaksi Suomessa, yksi Ruotsissa ja kaksi Norjassa. Pinnoittamoissa käytetään ainoastaan turvallisia ja tarkastettuja pinnoitusmateriaaleja. Pinnoitustyö tehdään aina kotimaassa ja pinnoitusmateriaalit tuotetaan Suomessa, minkä vuoksi kuljetusmatkat ovat lyhyitä. Pohjoismaiden markkinoita varten suunnitelluissa pinnoissa ominaisuudet, kuten pito talvella, ovat yhtä hyvät kuin uusissa renkaissa. 

”Pinnoitusmateriaalit ovat laadukkaita ja siksi annamme niille kolmen vuoden takuun. Pinnoitukset on suunniteltu moneen erilaiseen käyttötarkoitukseen ja eri vuodenaikoihin. Sen lisäksi pinnoitettujen renkaiden kestävyys ja pito ovat premium-luokkaa. Koska tuotantotyö tehdään kotimaassa, toimituksissa ei ole viiveitä. Omat renkaat saa pinnoitettua meillä kahdessa viikossa ja varastotuotteet voi napata heti mukaan”, rengas- ja autohuoltoketju Vianorin pinnoituksen tuotepäällikkö Jukka Kaven toteaa. 

”Vianorin pinnoittamissa renkaissa käytetään Noktop-pinnoitetta. Tämän hetken valikoimasta suosittelen tutustumaan Noktop Hakkapeliitta E2 -talvipintaan, joka minimoi lumiketjujen tarpeen huonokuntoisimmillakin teillä. Hyvä pito ja matala vierintävastus tekevät siitä erinomaisen vaihtoehdon vetäville akseleille”, Kaven kertoo.  

Pinnoitetut renkaat pienentävät kalustosi hiilijalanjälkeä merkittävästi   

Ero pinnoitetun renkaan ja uuden renkaan hiilijalanjäljessä on merkittävä. Pinnoitettujen renkaiden hiilidioksidipäästöt ovat 75 prosenttia matalammat uusiin renkaisiin verrattuna. Suurin ero päästöissä muodostuu raaka-aineista, koska niitä tarvitaan pinnoittamiseen huomattavasti vähemmän kuin uuden renkaan tekemiseen. Valmistuksella ja logistiikalla on myös keskeinen rooli päästöjen syntymisessä. 

”Pinnoitetut kuorma-auton ja linja-auton renkaat ovat hyvä esimerkki vihreästä ajattelusta rengasalalla. Hankkimalla uudelleenpinnoitetun renkaan valitset ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon joutumatta kuitenkaan tinkimään renkaan premium-ominaisuuksista. Jos esimerkiksi yhden kuorma-auton vetorenkaiksi laittaa pinnoitetut renkaat uusien sijaan, hiilidioksidipäästöt ovat lähes 460 kg pienemmät. Tämä määrä vastaa päästöjä, jotka syntyvät ajettaessa henkilöautolla lähes 2300 kilometrin matka”, Kaven selventää.  

Laadukas ja kattava pinnoitevalikoima Vianorilta 

Vianorista löydät laajan valikoiman laadukkaita pinnoitteita erilaisiin käyttötarkoituksiin.  Pinnoitetuilla renkailla on kolmen vuoden takuu ja erinomainen saatavuus. Asiantuntijamme auttavat löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivat pinnoitteet.  

Artikkelit
08.05.2024

Näin valitset oikeanlaiset OTR-renkaat ja optimoit työkoneen käytön

Lue lisää
Artikkelit
02.05.2024

Näin valitset oikeanlaiset maatalouskoneen renkaat ja optimoit käytön

Lue lisää
Artikkelit
05.04.2024

Näin valitset sopivat renkaat yrityksesi sähköautoon

Lue lisää

Voimmeko olla avuksi?

Löydetään yhdessä ratkaisu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin