Vaativat erikoiskuljetukset rasittavat renkaita – sopiva rengas kestää kulutusta ja pitää hyvin

Raskaisiin ja vaativiin kuljetuksiin erikoistunut iisalmelainen HY Transport vaatii renkailta kulutuskestävyyttä, hyvää hinta-laatusuhdetta ja luotettavaa saatavuutta. Yrityksen toimitusjohtaja Marko Leskinen kertoo, että sopiviksi renkaiksi kokeilun kautta valikoitui GITI:n tasalaatuiset, kulutusta kestävät ja pidoltaan erinomaiset kuorma-auton renkaat.

Ota yhteys yritysmyyntiin

25 vuotta toiminut kuljetusyritys HY Transport on keskittynyt viimeiset vuodet elementti- ja erikoiskuljetuksiin. Yritys kuljettaa erityisesti mitoiltaan poikkeuksellisen suuria, pitkiä ja painavia kappaleita. Tämän lisäksi HY Transport siirtää raskaita työ- ja maatalouskoneita sekä tarjoaa nostopalveluita. Kalustoon kuuluu 15 vetoautoa ja noin 30 erilaista puoli- ja täysperävaunua.
 

Raskaat ja vaativat erikoiskuljetukset kuluttavat renkaita ja tarvitsevat niin erinomaista kestävyyttä kuin hyvää pitoa. Yritys on käyttänyt muutaman vuoden lähes kaikissa kuorma-autoissa ja perävaunuissa GITI:n renkaita. 

”Lähdimme kokeilemaan GITI:n renkaita Vianorin suosituksesta muutamaan ajoneuvoomme. Kun pelkästään yhdessä perävaunussa on kymmeniä renkaita, on renkaiden hinnalla ja saatavuusvolyymillä suuri merkitys. Renkaiden hintaluokka oli sopiva ja käytössä renkaat todettiin erittäin toimiviksi. Renkaiden laatu on ollut tasainen, eikä meillä ole ollut tarve reklamoida yksistäkään käytössä olevista renkaista. Se on merkki toimivuudesta”, miettii Leskinen.

Raskaat massat, vaativat erikoiskuljetukset ja muuttuvat sääolosuhteet kysyvät renkailta monipuolisia ominaisuuksia 

Raskaita ja vaativia erikoiskuljetuksia liikuttavan kaluston renkaille on kovia vaatimuksia. Ajoa tapahtuu niin maanteillä kuin esimerkiksi rakennustyömailla, joissa ajettavat pinnat voivat olla renkaille kuluttavia. 
 
”Elementti- ja erikoiskuljetuksissa renkaiden päällä on isoja massoja. Kuumina kesäpäivinä renkaat ovat kovassa koetuksessa, kun tienpinnat ovat kuumia ja kuljetuksen kokonaismassa voi olla pitkälti yli sata tonnia. Renkaiden kulutuskestävyyden täytyy olla erittäin hyvä, että se kestää tällaista käyttöä. GITI:n renkaissa ei ole ollut moitittavaa kovissakaan olosuhteissa.”  

HY Transport tekee vuosittain useita satoja erikoiskuljetuksia, joista 20–30 kappaletta on todella vaativia. Esimerkiksi elementtikuljetukset voivat olla erittäin painavia ja pitkiä. Pohjoismaiden haastavat olosuhteet tuovat oman lisän rengasvaatimuksiin. 

”Pito on kulutuskestävyyden lisäksi toinen merkittävä asia, jota vaadimme renkailta. Kun kuljetettavat massat ovat jopa satatuhatta kiloa, pitää renkaiden pidon olla erinomaista kaikissa olosuhteissa. Kuljettajillemme on tärkeää, että eturenkaissa on hyvä tunto ja että renkaat pysyvät hyväkuntoisina pitkään. Kaikki tämä vaikuttaa ohjattavuuteen olennaisesti”, kertoo Leskinen. 

Kattava palveluverkosto tuo turvaa Suomessa ja Pohjoismaissa 

Leskinen asioi pääasiassa Iisalmen Vianorin kanssa, vaikka Vianorin laaja ja kattava pohjoismainen palveluverkosto on ollut yritykselle tärkeä. 

”Teemme erikoiskuljetuksia ympäri Suomen ja myös muihin Pohjoismaihin. Meillä on kalustoa sijoitettuna muuallekin kuin Iisalmeen, joten on tärkeää, että saamme paikasta riippumatta palvelua. Vianorin kanssa on helppo asioida, kun tuotteiden hinnat pysyvät joka palvelupisteessä samana. GITI:n hyvä varastosaatavuus on ollut yksi tärkeä peruste, miksi päädyimme renkaisiin.” 

Vuosikausia kestänyt kumppanuus Vianorin kanssa on ollut aina sujuvan mutkatonta. 

”Toimipisteemme sijaitsevat aivan lähekkäin, minkä ansiosta asiointi on ollut erityisen sujuvaa. Vianor tuo välillä tuotteet meille tänne omalle hallillemme ja välillä käymme paikan päällä vaihtamassa renkaita. Asioiminen on ollut aina sujuvaa ja tiedämme joka kerta, mitä saamme. Jotkin harvat ongelmatilanteetkin ovat hoituneet helposti”, Leskinen kiittelee. 

 

GITI kuorma-auton ja linja-autonrenkaat tarjoavat turvallista ajoa ja erinomaisen hinta-laatusuhteen. Yli 60 vuoden ajan rengasalalla toiminut GITI Tire on yksi maailman suurimmista rengasvalmistajista. 

Haluaisitko hinta-laatusuhteeltaan erinomaiset renkaat kuorma-autoon? Tutustu valikoimaan, ota yhteyttä myyntiimme tai suoraan lähimpään Vianor palvelupisteeseen. Asiantuntijamme etsivät juuri sinun yrityksellesi sopivan ratkaisun. 

Gitin vauriotakuu turvaa rengasostoksesi. Se korvaa, jos Gitin kuorma- tai linja-auton rengas rikkoutuu tapaturmaisesti ajokelvottomaksi. Takuu on voimassa yhden vuoden ostopäivästä.

 

Lisää referenssejä

Kantavuutta ja pitoa kaikenlaisiin tilanteisiin Nokian Tyres Ground King -renkailla

Kestävät ja edulliset kuorma-auton renkaat pitävät kulut kurissa

Jatkuvaa vuoropuhelua kustannus- ja työtehokkuuden parantamiseksi

Voimmeko olla avuksi?

Löydetään yhdessä ratkaisu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin