Saamasi hyödyt

  • Autosi takuu säilyy voimassa, kun auton valmistajan laatimia huolto-ohjelmia noudatetaan ja huolloissa käytetään laadukkaita varaosia
  • Ajomatkasi sujuvat huolettomammin, kun auto huolletaan säännöllisesti ja se toimii turvallisesti
  • Asiantunteva henkilöstömme työskentelee noudattaen auton valmistajan kyseistä automallia varten laatimia huolto- ja korjausohjeita. Huollot myös tehdään aina erityisesti huoltotoimintaan varatuissa tiloissa. Voit siis luottaa siihen, että autosi on osaavissa käsissä ja asianmukaisissa tiloissa.

Palveluun sisältyy

  • Auton valmistajan kullekin automallille määrittelemä huolto-ohjelma
  • Renkaiden urasyvyyden digitaalinen mittaus. Saat mittausraportin sähköpostiisi.
  • Vianorin tiepalvelu, joka takaa autollesi koko Euroopan laajuisen liikkumisturvan.

Valinnaiset palvelut (veloitetaan erikseen) 

  • Autohuollon sijaisauto päiväksi käyttöösi 49 €. Vianorin uutiskirjeen tilaajille hinta on vain 19 €. Hinta sisältää max 100 km ajoa sekä polttoaineet.

Määräaikaishuollon hinta määräytyy huolto-ohjelmassa määriteltyjen toimenpiteiden ja huollossa tarvittavien osien mukaan. Ota meihin yhteyttä, niin saat tarkemman arvion hinnasta. 

Rengashotelliasiakkaana -10 % lisäalennus

Vianorin rengashotellissa renkaasi majoittuvat turvallisesti ja huolettomasti -tarkistamme renkaidesi kunnon ja hoidamme kausivaihdot sujuvasti. Hotelliasiakkaana saat myös aina -10 % alennuksen autohuoltopalveluistamme.  (ei yhdistettävissä muihin alennuksiin) Lue lisää>>

Vianor Tilillä 10 kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa

Vianor Tilillä saat 10 kk täysin korotonta ja kulutonta maksuaikaa kaikkiin ostoihin. Joustavaan rahoitustarjoukseemme ei liity avausmaksua tai muita kuluja. Halutessasi voit myös maksaa koko luoton kerralla pois tai sopia pidemmän maksusuunnitelman. Lue lisää >>

Säännöllisen määräaikaishuollon tarkoitus on varmistaa, että auto toimii huoltovälin ongelmitta.

Tarjouspyyntö

Määräaikaishuolto pitää auton kunnossa ja takuun voimassa 

Autonvalmistajat määrittelevät merkki-, malli- ja versiokohtaisen huolto-ohjelman. Siinä on yleensä määritetty tietyt aika- ja kilometrivälit, jolloin huoltoa tarvitaan, ja niiden perusteella teetetään auton määräaikaishuollot. 

Määräaikaishuoltojen huoltoväli ilmoitetaan kilometreinä ja ajanjaksona, eli esimerkiksi 20 000 km/12 kk. Auto tulee huoltaa, kun toinen näistä autonvalmistajan määrittelemistä rajoista täyttyy. Uudemmissa autoissa on käytössä myös mukautuvia, niin sanottuja longlife-huolto-ohjelmia. Longlife-huolto-ohjelmassa määräaikaishuoltojen väli riippuu muun muassa ajo-olosuhteista, ajotavasta, ajetuista kilometreistä ja kuluneesta ajasta. 

 

Määräaikaishuoltoon kuuluu aina myös tarkastuksia, joiden tarkoitus on ehkäistä korjaustarpeita tai auttaa ennakoimaan niitä. Tarkastuksessa voidaan huomata vaikka jarrusatulan pieni jumitus, joka ei yleensä poistu itsekseen vaan ajan kuluessa vika pahenee. Auton tarkastuksen yhteydessä tehty herkistely poistaa ongelman. 

Tarkastuksessa voidaan myös esimerkiksi nähdä, että jarrupalat kestävät vielä seuraavan huoltovälin, mutta seuraavaan tarkastukseen mennessä uusimiselle on todennäköinen tarve. Tällöin asia ei tule yllätyksenä seuraavan määräaikaishuollon koittaessa.

Autonvalmistajan määrittämän huolto-ohjelman noudattaminen auttaa pitämään auton kunnossa. Oikeaan aikaan tehdyt määräaikaishuollot ovat myös edellytys auton mahdollisen takuun jatkumiselle. 

Vuosihuolto vai määräaikaishuolto? Entä kausihuolto?

Tiedätkö mikä on ero vuosihuollon ja määräaikaishuollon välillä? Entä mikä on kausihuolto? Siinä missä määräaikaishuolto määräytyy autonvalmistajan asettaman ajan tai kilometrimäärän mukaan, vuosihuolto ei noudata autonvalmistajan huolto-ohjelmaa. Vuosihuolto ei myöskään ole yhtä kattava määräaikaishuoltoon verrattuna, eikä vuosihuolto poista määräaikaishuollon tarvetta. Vuosi- ja määräaikaishuolto voivat kuitenkin sisältää joitain samoja huoltokohteita.

Vuosihuolto ja määräaikaishuolto voivat mennä helposti sekaisin, minkä lisäksi eri termien käytössä voi olla epäsäännöllisyyksiä. Tämän lisäksi eri huoltamoilla ja ketjuilla voi olla sisällöltään erilaisia vuosihuoltoja. Tällöin yhden huoltamon tarjoama palvelu eroaa toisesta sen sisällön ja palvelun kattavuuden puolesta. Eri huoltamoiden omat nimitykset tarjoamilleen huolloille sekoittavat pakkaa entisestään. Tutustu siis huolella, mistä auton huollosta on kyse ja mitä siihen sisältyy.

Kolmantena autohuollon tyyppinä on vielä kausihuolto. Tällä viitataan erityisesti kesän tai talven vaihtuessa suoritettavaan autohuoltoon. Tämänkin termin käytössä on vaihtelua ja vuosihuoltoa voidaan joskus kutsua kausihuolto nimellä. Nykyään kausihuolto ei kuitenkaan ole enää kovin hyödyllinen ja välttämätön autohuollon tyyppi. Kausihuollossa voidaan esimerkiksi vaihtaa autoon erilaiset öljyt talvea varten.

Voit tutustua tarkemmin Vianor Huolto -palveluun verkkosivuillamme. Tule vuosihuoltoon Vianorille, kun haluat autollesi ammattilaisen suorittamaa huoltoa. Vianorin vuosihuolto on erinomainen valinta erityisesti vanhemmille autoille, mikäli auto ei enää noudata sille tarkoitettua huolto-ohjelmaa.

Auton huolto-ohjelman noudattaminen

Valmistajan määrittämä huolto-ohjelma voi vaihdella ajallisesti esimerkiksi vuodesta kahteen vuoteen, minkä lisäksi huolto-ohjelman väli voi olla ilmoitettu ajokilometrien perusteella. Usein kilometrien määrä määräaikaishuoltojen välissä on 15 000 - 30 000 kilometriä.

Kuten kuljettajien, myös autojen välillä on paljon eroja. Tästä syystä yksi ja sama huolto-ohjelma ei sovi kaikille autoille. Määräaikaishuolto tehdään juuri omalle ajoneuvollesi suunnitellun huolto-ohjelman mukaan, jolloin auto on varmasti tarkistettu ja huollettu sen merkille ja mallille tarkoitetulla tavalla.

Kannattaa ottaa huomioon, että vanhemmat autot eivät välttämättä kuulu valmistajan autolle suunnitteleman huolto-ohjelman piiriin. Kun auto käy läpi määräaikaishuollon ja sillä on hyvä huoltohistoria, auto myös säilyttää jälleenmyyntiarvoaan paremmin verrattuna siihen, että laiminlöisit auton huoltamisen. Jos auton huolto-ohjelmaa laiminlyödään, voi tämä jopa johtaa auton takuun raukeamiseen.

Varaa aika Vianorin määräaikaishuoltoon

Vianorin määräaikaishuollossa pidämme huolta autostasi kuin omastamme. Huollamme auton valmistajan huolto-ohjelman mukaisesti. Kun tuot autosi määräaikaishuoltoon tarkistettavaksi säännöllisin väliajoin, voit olla varma, että autosi toimii jälleen tulevaan tarkistukseen asti. Vianorilla autostasi pitävät huolta ammattilaiset tarkoitukseen suunnitelluissa tiloissa.

Ota yhteyttä Vianoriin saadaksesi tarkemman arvion määräaikaishuollon hinnasta. Lähimmän Vianor-palvelupisteen löydät verkkosivuiltamme. Valitse oma Vianor-palvelupiste kartalta ja varaa aika auton määräaikaishuoltoon.