Saamasi hyödyt

  • Saat katsastukseen kelpaavan raportin autosi OBD-järjestelmän tilasta

Palvelu sisältää

  • Standardin mukaisen ODB-testin
  • Renkaiden urasyvyyden digitaalinen mittaus. Saat mittausraportin sähköpostiisi.

Lisäpalvelut

  • Havaittujen vikojen korjaus
  • OBD-testi ei tunnista kaikkia auton vikakoodeja, joten valmistajakohtaiset vikakoodit luetaan järjestelmätestissä
  • Autohuollon sijaisauto päiväksi käyttöösi 49 €. Vianorin uutiskirjeen tilaajille hinta on vain 19 €. Hinta sisältää max 100 km ajoa sekä polttoaineet.

Vianor Tilillä 10 kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa

Vianor Tilillä saat 10 kk täysin korotonta ja kulutonta maksuaikaa kaikkiin ostoihin. Joustavaan rahoitustarjoukseemme ei liity avausmaksua tai muita kuluja. Halutessasi voit myös maksaa koko luoton kerralla pois tai sopia pidemmän maksusuunnitelman. Lue lisää >>

Alkaen 19,00 €

OBD-Testillä saadaan selville, onko autossa päästöihin vaikuttavia vikoja, jotka aiheuttavat katsastuksessa hylkäyksen.

OBD-mittaus paljastaa auton päästöihin vaikuttavat viat 

Autoissa oleva OBD-järjestelmä (On Board Diagnostics) on standardisoitu järjestelmä, jonka tehtävänä on valvoa auton päästöihin vaikuttavia järjestelmiä. Käytännössä tämä tarkoittaa moottorin ja voimansiirron järjestelmiä. OBD-testillä saadaan selville auton mahdolliset päästöihin vaikuttavat viat, jotka aiheuttavat katsastuksessa hylkäyksen. Samassa yhteydessä tarkastetaan, onko auton itsevalvonnan osajärjestelmätestit suoritettu.  

 

Milloin OBD-mittaus kannattaa teettää? 

OBD-testi kannattaa teettää, jos auto on muuten huollossa ja katsastus on tulossa lähiaikoina. OBD-testi on voimassa kolme kuukautta, eli sen voi tehdä jo jonkin aikaa ennen katsastusta. Ajoneuvon iästä riippuen katsastuksessa voidaan lisäksi vaatia erillinen päästötesti, jossa autolle suoritetaan pakokaasumittaus tietyllä kierrosluvuilla. OBD-testi ei välttämättä tunnista kaikkia moottorin tai voimansiirron vikakoodeja, vaan niin sanotut merkkikohtaiset vikakoodit luetaan järjestelmätestissä.