Märkäpito

Turvallisempaa matkantekoa

Märkäpito on tärkeä turvallisuusominaisuus erityisesti kesärenkaille. Se viestii auton jarrutuskyvystä märällä tiellä. Luokituksessa A on paras, F on heikoin. Luokat D ja G eivät ole käytössä.

Märkäpidoltaan erinomaisilla renkailla on lyhyempi jarrutusmatka, vakaampi ajokäytös ja parempi ohjattavuus.

Ero jarrutusmatkassa neljä autonmittaa

jarrutusmatka-kuvitus.jpg

Merkintä kertoo renkaan jarrutusmatkan märällä asfaltilla 80 km/h nopeudesta. Esimerkiksi A- ja F-luokan renkaan välinen ero pysähtymismatkassa on jopa yli 18 metriä eli noin neljä autonmittaa. Vierekkäisten luokituskategorioiden renkaiden ero jarrutusmatkassa on noin yksi autonmitta (3 - 6 m).

» Paras ja heikoin. Luokkien A-F välillä eroa jarrutusmatkassa jopa yli 18 metriä.
» Vierekkäiset luokat. Esimerkiksi luokkien B-C välillä autonmitan ero jarrutusmatkassa.

Märkäpitoluo-
kitus voi johtaa harhaan

Renkaan märkäpitoluokitus ei kerro talvirenkaan soveltuvuudesta pohjoisen talveen. Pohjoismaiset nastattomat talvirenkaat eli kitkarenkaat tehdään pohjoisen välillä hyvinkin liukkaisiin talvikeleihin, jäälle ja lumelle. Keski-Euroopan olosuhteisiin tarkoitetuissa kitkarenkaissa on painotettu voimakkaasti nopean ajon ominaisuuksia sulalla kelillä jääpidon kustannuksella.

EU-rengasmerkintä ja Vianor

Rengasmerkintätiedot löytyvät Vianorin verkkosivuilta ja ovat myös saatavilla myyntipisteistämme kautta maan. Katso lähin myyntipisteesi.

Polttoainesäästöt ja tieturvallisuus riippuvat erittäin paljon kuljettajan käyttäytymisestä. Huomioi seuraavat: 

  • Taloudellisella ajotavalla voidaan vähentää polttoainekulutusta huomattavasti
  • Rengaspaine on tarkistettava säännöllisin väliajoin ajoturvallisuuden ja ajomukavuuden optimoimiseksi
  • Liian alhainen ilmanpaine kuluttaa rengasta merkittävästi enemmän, vaikuttaa polttoaineen kulutukseen ja on selvä liikenneturvallisuusriski
  • Vastuullinen autoilija on aina tietoinen renkaidensa ominaisuuksista ja kunnosta. Vain autonsa ja renkaansa tunteva kuljettaja pystyy säätämään tilannenopeuden ja turvavälin vallitsevan kelin mukaiseksi

EU-rengasmerkintä -esittelyvideo

Lue lisää EU-rengasmerkinnästä Nokian Renkaiden verkkosivuilta.