Sähköautot ovat tarkasti ohjautuvia ja nopeasti kiihtyviä, joten niiden alle kannattaa valita rengas, joka tuo nämä piirteet esille. Sähköauton renkaita ei voi asennuksen jälkeen vain unohtaa vaan ne tulisi tarkistaa säännöllisesti.  

Sähköautossa on hyvä tarkastaa renkaiden ilmanpaineet tarpeeksi usein, koska jokainen rengas kantaa suurta massaa. Vajaapaineinen rengas nostaa vierintävastusta, joten se myös syö liikkumiseen tarvittavaa energiaa enemmän kuin oikein paineistettu rengas. Kannattaa myös seurata merkkejä epätasaisesta kulumisesta.  

- Kun rengas lähtee kulumaan väärin, sitä ei voida täysin pysäyttää. Jos huomaa, että rengas alkaa kulua epätasaisesti, ohjauskulmat on hyvä tarkistuttaa ja vaihtaa renkaiden paikkoja, vaikka kesken kauden, rengas- ja autohuoltoketju Vianorin kaupallinen tuotepäällikkö Janne Lindström vinkkaa.  

Sähköauton renkaita ei kannata lähteä vaihtamaan omassa pihassa, sillä suurimmassa osassa sähköautoista renkaanvaihto vaatii nelipilarinostimen. Jos sähköautoa nostaa väärästä kohtaa, akusto saattaa vahingoittua.  

Huomioi nämä seikat sähköauton rengasvalinnassa 

Sähköauton renkaiden valinnassa kannattaa huomioida ainakin: 

  • Kantavuus: Akkujen tuoma lisäpaino tekee sähköautosta raskaamman kuin vastaavan kokoisesta polttomoottoriautosta. Valitse siis kuormitusluokaltaan sopivat renkaat sähköautoon, sillä muuten renkaat kuluvat tavallista nopeammin ja voivat vaurioitua ajettaessa. Renkaan kantavuus on merkitty renkaan sivupintaan.  
  • Rengaskoko: Sähköautojen rengaskoko on yleensä suurempi perinteiseen polttomoottoriautoon verrattuna. Selvitä, mitkä valikoimissa olevista renkaista ovat sopivan kokoisia autoosi.  
  • Vierintävastus: Mitä matalampi vierintävastus, sitä taloudellisemmat ja ympäristöystävällisemmät renkaat ovat. Valitsemalla matalan vierintävastuksen renkaat sähköauton toimintasäde yhdellä latauksella pitenee.   
  • Äänitaso: Kun valitset renkaita sähköautoon, kiinnitä huomiota äänitasoon.  Vaimennettu rengasääni parantaa ajomukavuutta.  

Renkaita vertaillessa EU-rengasmerkinnät auttavat löytämään hiljaiset ja vierintävastukseltaan alhaiset renkaat. EU-merkinnästä saa myös tietoa renkaan märkäpidosta, joka vaikuttaa oleellisesti renkaan turvallisuuteen, Lindström muistuttaa.  

Turvallisuus ja riittävä urasyvyys tärkeintä myös sähköauton renkaassa 

Laadukkaiden ja hyväkuntoisten renkaiden rooli korostuu varsinkin märillä pinnoilla sekä yllättävissä tilanteissa. 

- Märällä pinnalla kesärenkaan riittävä urasyvyys on avainsana myös sähköautolle. Lain mukaan kesärenkaan pienin sallittu urasyvyys on 1,6 millimetriä. Tämä on kuitenkin jo vaarallisen vähän, sillä urasyvyyden alittaessa neljä millimetriä renkaan vesiliirto-ominaisuudet huononevat merkittävästi. Siksi suosittelisin uusien kesärenkaiden hankkimista sähköautoon urasyvyyden ollessa alle neljä millimetriä, Lindström sanoo.  

Tarvekartoitus ja laadukkaat sähköauton renkaat Vianorista 

Vianorin palvelupisteissä asiakkaille tehdään aina tarvekartoitus, jossa käydään ajoneuvon lisäksi läpi ajotapaa ja tyypillisiä ajoja. Ajotottumusten kartoittamisen jälkeen ammattilaisemme etsivät sinulle parhaiten sopivat renkaat.  

Meiltä löydät laajan valikoiman sähköautoihin sopivia renkaita. Voit etsiä renkaita omaan sähköautoosi rengashakumme avulla tai hyödyntää ammattilaistemme apua renkaiden valinnassa. Lähimmän palvelupisteesi löydät helposti verkosta. 

Aika hankkia uudet renkaat?

Etsi autoosi sopivat renkaat rengashakukoneella rekisteritunnuksen, automallin tai rengaskoon mukaan.

Löydä sopivat renkaat