Näin minimoit kuljetuskaluston seisonta-ajan

Näin minimoit kuljetuskaluston seisonta-ajan

Kuljetuskaluston seisonta-aika ja ylimääräiset pysähdykset tien päällä tulevat yrityksille kalliiksi. Ennakoinnin ja renkaiden digitaalisen seurannan avulla seisonta-aika saadaan tiputettua minimiin. Vaikka rengaskulut muodostavat keskimäärin 2,5 % yritysten kustannuksista, voivat ne aiheuttaa noin 15 % kustannuksista, jos renkaista ei pidetä huolta.

Kaluston renkaiden seuranta ei yksistään vähennä seisonta-aikaa, mutta tuo kustannuksia säästävää ennakoitavuutta. Yritykset voivat menettää ajoneuvon sivuun ottamisen takia tärkeitä ajoja ja siten myös tuhansia euroja.

– Vaikka rengaskulut muodostavat keskimäärin noin 2,5 % yritysten kustannuksista, ne voivat aiheuttaa noin 15 % kustannuksista, jos renkaista ei pidetä huolta. Seurannan avulla nähdään, milloin renkaat alkavat kulua ja ennaltaehkäistään turhia pysähdyksiä, rengas- ja autohuoltoketju Vianorin B2B-liiketoimintalueen johtaja Ilkka Metsäsalo toteaa.

Lisää ennakoitavuutta digitaalisella rengasseurannalla

Renkaiden digitaalinen seuranta mahdollistaa ennustemallien käytön. Niiden avulla voidaan seurata renkaiden lämpötilaa ja ilmanpaineita sekä kaluston sijaintia ja ajokilometrien määrää myös etänä. Lisäksi voidaan tarkistaa järjestelmästä, mistä kohtaa rengas on rikkoutunut ja löytää syy rengasrikolle.

Vianorilla on huomattu digitaalisen rengasseurannan tärkeys, sillä sen avulla saadaan tehtyä ennusteita tulevien rengasvaihtojen ajankohdista ja tiputettua kuljetuskaluston seisonta-aika minimiin.  

– Ennakoitavuus ja nopeat vasteajat ovat tänä päivänä avainsanoja. Kaikkia rengaskokoja ja -malleja ei ole mahdollista pitää kaikissa palvelupisteissä, vaan varastot on täytettävä ennakkoon asiakaskannan mukaisesti. Esimerkiksi kuluva vuosi on jo suunniteltu tuotteiden suhteen niin, että oikeita tuotteita on juuri niissä paikoissa, missä asiakkaamme niitä tarvitsevat, Metsäsalo kertoo.

Näillä keinoilla pidät kuljetuskalustosi seisonta-ajan minimissä:

  • Valitse oikeisiin käyttöolosuhteisiin tarkoitetut renkaat tai pinnoitteet rengasrungoillesi. Hyödynnä ammattilaisten osaamista, jotta löydät oikeat renkaat oikeaan käyttöön.
  • Huolehdi säännöllisistä rengastarkastuksista joko varikolla, terminaalissa tai yhteistyökumppanin toimipisteessä.
  • Sovi rengastoimittajan kanssa tarvitsemiesi tuotteiden ennakoinnista. Silloin rengastoimituksissa ei tule viiveitä.
  • Pinnoituta käytöstä poisjääneet rengasrungot valmiiksi. Näin renkaat ovat heti valmiina käyttöön, kun tarve ilmenee.
  • Neuvottele yhteistyökumppanin kanssa terminaalivaihdoista, jolloin renkaat voidaan vaihtaa vaikkapa kaluston seisoessa. Tällöin kallista työaikaa ei kulu odotteluun ja kuljettajat pystyvät keskittymään olennaiseen, eli kuljetusten hoitamiseen.
  • Sovi kuljettajien kanssa huolellisesta ajolähtötarkastuksesta, jossa kaikki renkaat käydään läpi ainakin silmämääräisesti.
  • Huolehdi renkaiden ilmanpaineiden kuukausittaisesta tarkastamisesta. Vajaapaineisuus on yleisimpiä rengasrikkojen syitä.
  • Pidä huoli siitä, että kuljettajat tarkkailevat pyöränmuttereiden kireyttä. Irronnut rengas maantiellä on aina vaarallinen muille tielläliikkujille, mutta aiheuttaa myös turhan pysähdyksen sekä yleensä kalliiden ajoneuvon osien rikkoutumisen.

 

Kattavat rengas- ja kalustopalvelut Vianorilta

Vianorilta saat kaikki rengaspalvelut helposti saman katon alta ja voit keskittyä liiketoimintaasi rauhallisin mielin. Palvelupisteverkostomme Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa takaa, että asiantuntijapalvelu on ulottuvillasi aina, kun sitä tarvitset. Kalustopalveluihimme kuuluvat kattavat kalustonhallintajärjestelmät digitaalisilla työkaluilla. Niiden avulla ajoneuvosi pysyvät varmasti liikkeellä koko elinkaarensa ajan. Asiantuntijamme auttavat löytämään juuri sinun yrityksellesi sopivan ratkaisun.

Artikkelit
05.04.2024

Näin valitset sopivat renkaat yrityksesi sähköautoon

Lue lisää
Artikkelit
16.01.2024

Minimoi talven onnettomuusriskit ammattiajossa

Lue lisää
Artikkelit
10.11.2023

Merkittäviä kustannussäästöjä yrityksellesi sähköautoilun valinnoilla

Lue lisää

Voimmeko olla avuksi?

Löydetään yhdessä ratkaisu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin