Näin valitset oikeanlaiset OTR-renkaat ja optimoit työkoneen käytön

Maansiirrossa ja teollisuudessa renkailla joudutaan usein työskentelemään erilaisilla alustoilla ja kuormilla. Siksi oikeanlaisen työkoneen renkaan löytämiseksi on tärkeää huomioida renkaan ensisijainen käyttökohde. Oikea rengasvalinta takaa turvallisen ja tehokkaan työskentelyn mahdollistaen samalla renkaan pitkän käyttöiän. Ainutlaatuinen VianorFlex Heavy -rengaspalvelu tuo ammattilaiset avuksesi nopeasti rengasrikon yllättäessä.

Työkoneiden renkaat ovat jatkuvassa rasituksessa, joten renkaiden ja vanteiden kunto tulee tarkastaa säännöllisesti. Samalla kannattaa varmistaa, että renkaissa on oikeat ilmanpaineet. Huonokuntoiset työkoneen renkaat vaikuttavat koneen käyttömukavuuteen ja -ikään sekä tehokuuteen ja työturvallisuuteen.  

Kaikille työkoneiden renkaille on määritelty nopeus- ja kantavuusluokat. Valmistajan suositusten ylittäminen voi johtaa renkaan nopeaan kulumiseen ja runkorakenteiden vetolujuuden ennenaikaiseen heikkenemiseen. Kannattaa siis valita rengas, joka vastaa parhaiten käyttötarkoitusta.  

Oikeilla ilmanpaineilla optimaalinen suorituskyky 

On hyvä varmistaa, että työkoneen renkaissa on aina työsuoritteen mukainen oikea ilmanpaine, sillä se takaa renkaan optimaalisen suorituskyvyn ja kestävyyden. 

”Renkaiden ilmanpaineiden osalta on tärkeää muistaa, että rengas itsessään ei kanna kuormaa, vaan renkaassa oleva ilma. Renkaan alipaineella tai ylikuormalla on monia ikäviä seurauksia: rengas kuluu epätasaisesti, rengasvaurion riski kasvaa ja renkaan elinkaari lyhenee. Myös polttoaineen kulutus kasvaa, mikäli rengaspaineet eivät ole optimaalisella tasolla.” toteaa Vianorin raskaiden renkaiden myyntipäällikkö Antti Laurila. 

Renkaiden, vanteiden ja koneiden kunto on hyvä tarkistaa säännöllisesti 

Ajoissa havaitut poikkeamat ja niiden korjaaminen auttavat pidentämään työkoneiden renkaiden käyttöikää. Renkaista on hyvä tarkkailla muun muassa kulutus- ja sivupintoja sekä vanteen kuntoa. Myös työkoneen renkaiden ilmanpainetta kannattaa tarkkailla mahdollisten vuotojen havaitsemiseksi. Ajoissa ja ammattitaidolla tehty työkoneen renkaan korjaus mahdollistaa renkaan pitkän elinkaaren. 

TRA-luokittelu apuna maansiirtokoneiden rengasvalinnassa  

Niin kutsuttu TRA-luokittelu auttaa maansiirtokoneiden rengasvalinnoissa.  

Kuormauskoneiden renkaiden yhteydessä käytetään L-luokittelua. Sen mukaan L3 100-taso on standardi siirtoajoon ja soramontuille. L4 150-taso sopii puolestaan sahoille, tietyömaille ja murskeolosuhteisiin. L5 250-taso on tarkoitettu vaativiin olosuhteisiin ja esimerkiksi työkoneisiin, joilla liikutaan räjäytetyllä kivellä. 

Dumppereissa E3 100-taso on tarkoitettu siirtoajoon ja koneisiin, joilla työskennellään esimerkiksi soramontuilla tai pehmeillä alustoilla. E4 150-tason renkaat on tarkoitettu mm. louheautoihin, joilla työskennellään esimerkiksi kaivoksissa ja louhoksilla. 

Rengasrikon yllättäessä apu on puhelinsoiton päässä  

Vianorin ketterä rengaspalvelu auttaa minimoimaan työkoneiden käyttökatkoista aiheutuvat vahingot. Raskaiden maansiirto- ja teollisuuskoneiden äkillisiin rengasrikkotapauksiin tarkoitettu VianorFlex Heavy -palvelu tuo ammattitaitoiset rengasasentajat luoksesi työmaalle nopeasti ja vaivattomasti. Palvelun avulla kalustosi on takaisin käytössä mahdollisimman nopeasti ja säästösi on jopa 70% verrattuna tavanomaisiin raskaan kaluston rengaspalveluihin. 

Apua työkoneen rengasvalintaan?  

Vianorin ammattitaitoiset myyjät auttavat kartoittamaan rengastarpeesi ja tarjoavat sinun yrityksellesi sopivimmat ratkaisut. Löydätästä lähin palvelupisteesi tai ota yhteyttä yritysmyyntiin

Artikkelit
08.05.2024

Näin valitset oikeanlaiset OTR-renkaat ja optimoit työkoneen käytön

Lue lisää
Artikkelit
02.05.2024

Näin valitset oikeanlaiset maatalouskoneen renkaat ja optimoit käytön

Lue lisää
Artikkelit
05.04.2024

Näin valitset sopivat renkaat yrityksesi sähköautoon

Lue lisää

Voimmeko olla avuksi?

Löydetään yhdessä ratkaisu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin