Voit myös tilata uudet renkaat Toyotaasi suoraan laajasta valikoimastamme. Varmista renkaiden soveltuvuus Toyotaasi Vianorin ammattitaitoisilta myyjiltä ja tilaa renkaat autoosi asennettuina lähimmällä Vianorin palvelupisteellä.

Minkä kokoiset renkaat Toyotaan sopivat?

Toyota valmistaa monia erilaisia malleja, joiden rengastukset eroavat toisistaan. Oikean rengaskoon arvailu ei kannata, joten suosittelemme aloittamaan Vianorin rengashaulla.

Rengashakumme toimii kolmella tavalla. Voit hakea sopivia renkaita Toyotaasi seuraavien perusteella:

  • Rekisterinumero 
  • Autosi valmistaja, malli, vuosimalli ja moottori
  • Tarkka rengaskoko

Helpoin edellä mainituista tavoista on autosi rekisteritunnuksen syöttäminen rengashakuun. Hakukone löytää automaattisesti autosi tiedot rekisterinumeron perusteella ja antaa listan, josta löytyvät autoon tehtaalta tarjotut rengaskoot. 

Jos olet ostanut autosi käytettynä, sen rengaskoko ei välttämättä ole tehdasrengastusten mukainen. Suosittelemme aina tarkistamaan autosi rengaskoon auton alla olevista renkaista ennen kuin tilaat autoosi uusia renkaita.

Näin tarkistat nykyisen rengaskokosi

Nykyinen rengaskoko kannattaa aina tarkistaa ennen uusien renkaiden tilaamista, sillä autossasi saattavat olla rengashaun listauksesta eroavat renkaat tai vakiokoosta eroavat vanteet. 

Nykyisen rengaskoon selvittäminen onnistuu helposti renkaiden kyljestä löytyvästä rengasmerkinnöistä. Rengasmerkinnät ilmaisevat renkaan leveyden millimetreinä, renkaan korkeuden eli profiilisuhteen sekä renkaan halkaisijan. Lisäksi merkinnästä selviää myös renkaan kuormitusluokka ja nopeusluokka.

Esimerkiksi merkintä 205/50R16 tarkoittaa 205 mm leveää rengasta 50 profiilisuhteella ja 16 tuuman halkaisijalla.

Vianor-palvelupisteen ammattilaiset auttavat

Mikäli et ole varma oikeasta rengaskoosta tai autoosi ja ajotyyliisi soveltuvasta rengasmallista, suosittelemme vierailemaan lähimmässä Vianor-palvelupisteessä.

Vianorin palvelupisteiden ammattitaitoiset myyjät osaavat neuvoa oikeiden renkaiden valinnassa, jolloin saat varmasti Toyotaasi parhaiten soveltuvat renkaat itsellesi tärkeillä ominaisuuksilla.

Vianorin palvelupisteellä onnistuu renkaiden tilauksen lisäksi myös renkaiden asentaminen. Asennuksen yhteydessä renkaat tarkistetaan aina, jotta voit olla varma asennettavien renkaiden turvallisuudesta. 

Toyotan kesärenkaat

Toyotan mallistoon kuuluu runsaasti erilaisia autoja aina pienistä kaupunkiautoista maastureihin ja pakettiautoihin saakka. 

Auton mallista riippumatta suosittelemme aina hankkimaan laadukkaat ja luotettavat kesärenkaat. Korkean laadun lisäksi erilaisissa automalleissa on syytä painottaa erilaisia ominaisuuksia:

Äärimmäinen pito

Toyotan valikoimasta löytyy myös urheilulliseen ajoon suunniteltuja suorituskykyisiä malleja, kuten Supra ja GR-mallit. 

Tällaiseen autoon kannattaa valita renkaat, jotka kykenevät välittämään auton tehon turvallisesti tiehen kaikissa olosuhteissa. 

Suorituskykyiset renkaat tarjoavat tarkan ohjausvasteen ja luotettavaa pitoa – niin kuivalla kuin märällä alustalla.

Renkaiden hiljaisuus

Toyota tunnetaan edistyksellisistä hybrideistään, joissa moottorin ääni ei peitä rengasmelua alleen samaan tapaan kuin vanhemmissa autoissa. Pystyt kohottamaan omaa ajomukavuuttasi helposti valitsemalla autoon hiljaiset renkaat.

Hiljaisen rengasmelun mahdollistava rakenne ja kumiseos eivät moderneissa renkaissa tarkoita heikompaa suorituskykyä, vaan yksinkertaisesti parempaa ajomukavuutta.

Renkaiden melutaso ilmoitetaan EU-rengasmerkinnöissä desibeleinä ja kolmiportaisella asteikolla A–C. A-luokan renkailla melutaso on alhaisin.

Matala vierintävastus

Luotettavuutensa lisäksi Toyota tunnetaan myös kustannustehokkaana valintana, jonka käyttökustannukset ovat edulliset. Rengasvalinnalla pystyt vaikuttamaan ajoneuvon käyttökustannuksiin enemmän kuin uskoisitkaan.

Valitsemalla matalan vierintävastuksen energiatehokkaat renkaat, pystyt laskemaan auton energiankulutusta jopa useita prosentteja. Auton liikkuessa eteenpäin kevyemmin, näkyy tämä suoraan pienempänä polttoaineen kulutuksena. Vuositasolla pieni lasku kulutuksessa aiheuttaa suuren säästön.

Renkaiden vierintävastust ilmoitetaan EU-rengasmerkinnöissä polttoainetaloudellisuuden luokituksella, joka ilmaistaan arvosanana asteikolla A–E. A-luokan renkaiden vierintävastus on matalin ja E-luokan korkein.

Kulutuskestävyys

Valitsemalla kulutuskestävyydeltään erinomaiset renkaat, säästät niin ympäristöä kuin lompakkoasi.

Erot renkaiden kulutuskestävyydessä saattavat olla jopa tuhansia ajokilometrejä, joten parhaimmillaan oikea rengasvalinta tarkoittaa, että renkaat kestävät yhden kesän pidempään. 

Rengasvalinnan lisäksi renkaiden kulumiseen pystyy vaikuttamaan huomattavasti omalla ajotyylillään. Pystyt pidentämään renkaiden käyttöikää ajamalla rauhallisesti, esimerkiksi välttämällä rajuja liikkeelle lähtöjä ja äkkijarrutuksia.

Kuinka valita Toyotan talvirenkaat

Valitsemalla autoosi laadukkaat ja luotettavat talvirenkaat, liikut turvallisesti myös talven vaativissa olosuhteissa.

Luotettavat ja pitävät talvirenkaat ovat ensisijainen osa ajoturvallisuutta talvisissa olosuhteissa ajettaessa. Tärkeintä on valita pohjoismaisiin olosuhteisiin suunnatut talvirenkaat, jotka tarjoavat varmaa pitoa suomalaisen talven esittämissä haasteissa.

Pohjoismaiset talvirenkaat eroavat Keski-Euroopassa myytävistä talvirenkaista ja tarjoavat parasta mahdollista pitoa jäällä, lumessa ja sohjossa. Vianorin valikoimasta löydät ainoastaan pohjoismaiseen talveen suunniteltuja talvirenkaita, joten voit tilata talvirenkaat Toyotaasi turvallisin mielin.

Nastarenkaat ovat paras valinta haastaviin talvisiin olosuhteisiin. Kitkarenkaat taas tarjoavat erinomaista pitoa ja ajomukavuutta lumisilla teillä.

Osui valintasi sitten kitkarenkaisiin tai nastarenkaisiin, löydät jokaiseen Toyotaan sopivat talvirenkaat Vianorin valikoimasta. Käytä Vianorin rengashakua tai ota yhteyttä lähimpään Vianor-palvelupisteeseen löytääksesi oikeat talvirenkaat autoosi.

Hanki Toyotan renkaat Vianorilta

Vianorin valikoimasta löydät renkaat kaikkiin Toyotan malleihin. Tilaa renkaat helposti verkosta tai vieraile lähimmällä Vianor-palvelupisteelläsi.

Palvelupisteiden asiantunteva henkilökunta auttaa sinua valitsemaan autoosi ja omaan ajotyyliisi parhaiten soveltuvat renkaat. Valikoimastamme löytyvät niin taloudelliset, hiljaiset kuin urheilulliseen ajotyyliin sopivat renkaat.

Palvelupisteillämme onnistuu renkaiden tilaamisen ohella myös renkaiden asennus. Vianorilla asennettavat renkaat tarkistetaan aina ennen asennusta, jotta voit ajaa uusilla renkailla turvallisin mielin. Halutessasi voit jättää renkaat kausivaihdon yhteydessä käytännölliseen rengashotelliin.

Mikäli haluat päivittää autosi ulkonäköä, löydät meiltä myös runsaasti Toyotaan sopivia tyylikkäitä vanteita.

Rengaspalveluiden lisäksi monet Vianor palvelupisteet tarjoavat myös muita palveluita autoilijalle. Voit esimerkiksi varata autohuollon tai katsastuksen renkaiden vaihdon yhteyteen.