Saamasi hyödyt

 • Mielenrauha: meille turvallisuus on tärkeintä. Voit luottaa siihen, että rengas on paikattu oikein. Koulutettu ja kokenut henkilöstömme käyttää huippuluokan työkaluja turvallisen ja tehokkaan renkaiden paikkauksen ja asennuksen takaamiseksi, ja meillä on testattu ja toimiva renkaiden asennusprosessi kaikille automerkeille
 • Mukava odotustila, jossa on virvokkeita ja ilmainen Wi-Fi

Palveluun sisältyy

 • Renkaiden tarkastus
 • Renkaiden urasyvyyden digitaalinen mittaus. Saat mittausraportin sähköpostiisi.
 • Ilmanpaineiden tarkastus
 • Renkaan tasapainotus ja painot
 • Renkaan asentaminen autoon
 • Alumiinivanteen jälkikiristys 100 km:n jälkeen

Valinnaiset palvelut (veloitetaan erikseen)

 • TPMS-tarkastus ja ohjelmointi
 • TPMS-anturit

Vianor Tilillä 10 kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa

Vianor Tilillä saat 10 kk täysin korotonta ja kulutonta maksuaikaa kaikkiin ostoihin. Joustavaan rahoitustarjoukseemme ei liity avausmaksua tai muita kuluja. Halutessasi voit myös maksaa koko luoton kerralla pois tai sopia pidemmän maksusuunnitelman. Lue lisää >>

Alkaen 49,00 €

Renkaan kulutuspinnassa oleva reikä voidaan paikata, jos se on läpimitaltaan enintään 6 mm. Paikkaus tehdään ammattikäyttöön tarkoitetulla paikkausmenetelmällä, jolla saadaan renkaaseen pysyvä ja kestävä paikka.

Renkaan paikkaus hoituu kätevästi Vianorilla

Kun sattuu vahinko ja puhjennut tai vuotava rengas pitää paikata, on paras kääntyä Vianor-palvelupisteen ammattilaisten puoleen. Meillä on kokemusta auton renkaiden paikkaamisesta ja hyvästä asiakaspalvelusta. Jos tyhjä rengas voidaan paikata turvallisesti, korjaamme sen puolestasi kohtuulliseen hintaan. Lähimmän Vianor-palvelupisteen voit etsiä helposti verkkosivuiltamme. Kaikki palveluspisteemme näet kätevästi kartalta. Voit olla yhteydessä meihin myös soittamalla.

Miksi paikkauttaa rengas Vianorilla? 

Vianor on erikoistunut kaikkeen, mikä liittyy renkaisiin. Renkaanpaikkauskokemus on meillä aina helppo ja luotettava. Kun koulutettu ja kokenut asentaja paikkaa puhjenneen tai vuotavan renkaan kilpailukykyiseen hintaan, saat hyvän mielen ja voit luottaa lopputulokseen. Paikkaamme renkaan samalla, kun saat odotella mukavassa odotustilassamme ja nauttia virvokkeista sekä ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä. 

Vianorilla on palvelupisteitä kautta Suomen sekä muissa Pohjoismaissa, joten renkaan paikkaus Vianorilla onnistuu myös, jos olet tien päällä kauempana kotoasi. Jos renkaan paikkaus ei ole vaurion suuruudesta johtuen mahdollista, löydät meiltä myös kattavan valikoiman uusia renkaita parhailta valmistajilta.

Mitä renkaan paikkaaminen maksaa? 

Vuotavat renkaat ja rengasrikot ovat yllättävän yleisiä. Rengasrikkoja tapahtuu kuitenkin hieman enemmän kesälomien aikaan, kun ihmiset lähtevät pidemmille ajomatkoille. Myös kelirikko keväisin ja syksyisin kasvattaa rengasrikon riskiä. 

Ammattityökaluillamme voidaan yleensä paikata halkaisijaltaan alle 6 mm reiät. Jos renkaan kumin reikä on yli 6 mm, on edessä uusien renkaiden hankkiminen. Uudet renkaat tulevat tarpeeseen myös, jos reikä tai muu vaurio sijaitsee renkaan kyljessä. 

Auton renkaan paikkaaminen on huomattavasti halvempaa kuin uusien renkaiden ostaminen, joten jos tyhjä tai vuotava rengas voidaan korjata turvallisesti, se kannattaa tehdä. Osana palvelua tarkistamme aina renkaan paineen ja tasapainotuksen, ennen kuin paikattu rengas asennetaan takaisin autoon. 

Paikataanko vai vaihdetaanko renkaat? 

Kun tuot vioittuneen renkaan Vianor-palvelupisteeseen, arvioimme vauriot ja selvitämme, voiko renkaan paikata turvallisesti liikennekäyttöön. Jos ei voi, suosittelemme uutta rengassarjaa laajasta laadukkaiden renkaiden valikoimastamme

Vuodon tai reiän paikkaamisen lisäksi tarkistamme renkaan yleisen kunnon ja urasyvyyden, ennen kuin pääset jatkamaan matkaasi. Renkaiden paikkaaminen kannattaa jättää ammattilaisille. 

Miten välttää rengasrikko?

Rengasrikko tien päällä on tilanne, johon kukaan autoilija ei varmasti halua joutua. Paras tapa ehkäistä rengasrikon syntymistä on pitää renkaista hyvää huolta. Tästä huolimatta, tien päällä voi joutua tilanteeseen, jossa renkaan paikkaaminen on välttämätöntä. Jos vaurio on riittävän paha, on edessä uuden renkaan hankkiminen.

Oikeat rengaspaineet ovat yksi tapa ehkäistä rengasrikkoa ja estää rengasta vaurioitumasta. Pitämällä huolen, että renkaissa on auton ohjekirjassa ilmoitettu oikea rengaspaine, voit estää renkaita kulumasta ennenaikaisesti. Renkaat ovat alttiimpia rengasrikolle, jos niiden paineet ovat liian matalat. Voit mitata rengaspaineet itse esimerkiksi huoltoaseman pihassa tai tuomalla auton osaavaan huoltoon tarkistettavaksi. Jos suoritat renkaiden paineen tarkistuksen itse, muistathan ottaa huomioon lämpötilan sekä auton kuorman määrän.

Rengasrikon varalle voit valita myös erityisvahvat renkaat, jotka on suunniteltu kestämään paremmin iskuja, viiltoja ja muita rengasta mahdollisesti vaurioittavia haittoja. Esimerkiksi Nokian Tyresin aramid-teknologiaa hyödyntävät renkaat ovat kestävä valinta, sillä niissä on vahvistetut sivupinnat.

Renkaiden tarkastaminen itse säännöllisesti on hyvä tapa välttää rengasrikko ja renkaiden vaurioituminen. Silmämääräinen tarkistus renkaiden kunnosta silloin tällöin sekä renkaan pääuriin uponneiden kivien poistaminen auttavat pitämään renkaan vauriotta pidempään.

Mistä tunnistaa vaurioitunut tai puhjennut rengas?

Renkaan paikkaus tulee tarpeeseen, jos rengas on vaurioitunut, eikä sovellu enää käytettäväksi liikenteessä. Mistä sitten tietää, että renkaalle on aiheutunut vaurioita? Tässä muutama tapa tunnistaa rengasrikko ja auton renkaan vauriot:

 • Rengas on muita matalampi vuodon ja matalamman ilmanpaineen vuoksi.
 • Puhjennut rengas ei pidä ilmaa.
 • Auton TPMS-järjestelmä (Tire Pressure Monitoring System) varoittaa rengaspaineiden laskemisesta.
 • Auto viettää toiseen suuntaan tai autoa on vaikea ohjata.
 • Auton renkaat huojuvat tai tärisevät ajettaessa.
 • Auton polttoaineenkulutus on tavallista korkeampi.

Miten renkaanpaikkausaine toimii?

Autossa mukana kulkeva renkaanpaikkausaine tai -vaahto antaa nopean avun hätätilanteisiin. Aine toimii ensiapuna renkaan vaurioituessa ja mahdollistaa matkan jatkamisen lähimmälle huoltamolle. Renkaanpaikkausaine voi toimia vararenkaan korvaajana esimerkiksi silloin, kun ylimääräisen renkaan kuljettaminen autossa olisi epäkäytännöllistä.

Autoilijoille on saatavilla erilaisia aineita renkaan paikkaamiseen, esimerkiksi vaahtoa tai nestemäinen renkaanpaikkausaine. Nestemäinen renkaanpaikkausaine muodostaa renkaan sisälle lateksikalvon, jonka avulla vaurioituneen vuotokohdan paikkaaminen on mahdollista. Nestemäinen renkaanpaikkausaine tarvitsee ruiskun aineen käyttämistä varten. Tämä on usein mukana aineen pakkauksessa, mutta ei aina.

Otathan huomioon, että mahdollisuus paikata rengas itse tien päällä esimerkiksi vaahtomaisella renkaanpaikkausaineella riippuu paljon vaurion koosta ja sijainnista renkaassa. Kooltaan liian iso tai renkaan sivupintaan syntynyt vaurio voi olla liian suuri paikattavaksi tai paikka ei pidä riittävän hyvin.

Tubeless-renkaan paikkaus

Koska nykyaikaisissa autonrenkaissa ei ole sisäkumia, niitä kutsutaan myös tubeless-renkaiksi. Tubeless-renkaan paikkaamista varten autoilija voi kuljettaa esimerkiksi auton tavaratilassa paikkaussarjaa, johon kuuluvat esimerkiksi reiän tai vuodon tilkitsemiseen tarkoitettu paikka, työkalu renkaaseen syntyneen reiän puhdistamiseen sekä aine paikan asentamiseen. Tällaiset paikkaussarjat ovat edullisia ja helppoja käyttää ensiapuna tien päällä, tehden niistä erinomaisen lisän jokaisen autoilijan varustukseen.

Jos renkaaseen on uponnut esimerkiksi naula, poistetaan vieras esine ensin renkaasta. Tämän jälkeen reikää tulee avata paikkaussarjan työkalulla rengaspaikan asentamista varten. Paikkaan laitetaan liimaa, minkä jälkeen paikka asetetaan renkaaseen syntyneeseen reikään. Lopuksi lyhennetään paikan ylimääräinen osa liiman kuivuttua. Muista varata auton varustukseen myös pieni kompressori renkaan täyttämiseen ja paineiden tarkistamiseen.

Renkaan paikkaus ja muut palvelut autollesi Vianorilta

Renkaan paikkaamisen lisäksi voit tuoda autosi Vianorille muita toimenpiteitä varten. Esimerkiksi auton ohjauskulmien oikealla säädöllä voit entisestään ehkäistä renkaiden vaurioitumista ja vähentää niiden kulutusta. Kun ohjauskulmat ja ilmanpaineet renkaassa ovat sopivat, on ajaminen kaiken lisäksi taloudellisempaa. Teemme renkaillesi digitaalisen urasyvyyden mittauksen myös auton kuntotarkistuksessa. Lue lisää renkaiden kulumisesta ja urasyvyyden mittaamisesta.

Tervetuloa huoltamaan autosi ja renkaat Vianorille!