Rengasmerkinnät auttavat oikean renkaan valinnassa

Mistä tiedät, mitkä renkaat valita? Löydät kaikki tarvitsemasi tiedot autosi renkaista rengasmerkinnöistä. Rengasmerkinnät on painettu renkaan kylkeen ja sisältävät kaiken vanteen koosta kuormitusindeksiin. Nämä merkinnät ovat kaikkien rengasvalmistajien yleisesti käyttämiä, joten löydät helposti oikeat tiedot renkaistasi.

Renkaan kylkeen on myös painettu renkaan valmistusviikko ja -vuosi. Tämä auttaa vanhojen renkaiden iän määrittämisessä. Jos renkaiden valmistamisesta on kulunut jo 10 vuotta, kannattaa ne vaihtaa uusiin, vaikka renkaissa olisi muuten kulutuspintaa jäljellä. Liian vanhoilla renkailla ajaminen on riski liikenneturvallisuudelle. Renkaan käyttöikä eli kauan on kulunut sen käyttöönotosta saisi puolestaan olla enintään kuusi vuotta.

EU-rengasmerkintä helpottaa renkaiden vertailua

Kuten monissa muissa isoissa ostoksissa, kannattaa vertailu myös eri rengasmallien välillä. Vertailun tueksi autoilijalla on käytössään EU-rengasmerkintä, joka on löytynyt uusista auton renkaista vuodesta 2012 lähtien Euroopan unionissa. Viimeisin uudistus merkintöihin on vuodelta 2021. EU-rengasmerkinnöistä selviää tieto muun muassa renkaan soveltuvuudesta talvikäyttöön, polttoainetaloudellisuus, märkäpito, vierintämelu sekä renkaan yleiset tiedot. Otathan huomioon, että EU-rengasmerkintä ei ole käytössä nastarenkaissa. Merkintä on kuitenkin käytössä nastattomissa talvirenkaissa eli kitkarenkaissa sekä kesärenkaissa.

Renkaiden ostaminen Vianorin verkkokaupasta

Kun olet löytänyt ajoneuvoosi sopivat renkaat, valitse oikea rengaskoko. Renkaan valitseminen on helppoa autosi rekisteritunnuksen, mallin tai rengaskoon perusteella. Voit valita renkaille joko toimituksen valitsemaasi osoitteeseen tai etsiä lähimmän Vianor-palvelupisteesi, mistä renkaat ovat noudettavissasi. Noutaessasi renkaat Vianor-palvelupisteestä, voit valita lisäksi renkaidenvaihdon helpottaaksesi omaa työtäsi. Vianorin ammattilaisilla on aina käytössään asianmukaiset tilat ja työkalut renkaiden vaihtoon, ammattitaidosta puhumattakaan. Valitse renkaiden ja mahdollisen renkaidenvaihdon lisäksi myös muut tarpeelliset lisätarvikkeet autoosi. Kaikilla tuotteilla on sekä takuu että palautusoikeus. Renkaiden takuu on viisi vuotta valmistuksesta ja se kattaa mahdolliset materiaali- ja valmistusviat.

Osta renkaat netistä: Muista nämä asiat rengaskaupoilla

Asiointi verkossa on parhaimmillaan nopea ja vaivaton tapa ostaa uudet renkaat autoosi. Pidä kuitenkin mielessä muutama seikka, jotta vältyt virheostoksilta.

  • Tarkista oikea rengaskoko. Autoosi sopivat renkaat selvität kätevästi Vianorin rengashaulla ajoneuvon rekisterinumeron, rengaskoon tai ajoneuvon mallin perusteella.
  • Tutustu rengasmerkintöihin. Vanhojen renkaiden sivupinnasta löydät rengasmerkinnät, joista selviää renkaan koon lisäksi esimerkiksi niiden kuormitusluokka ja vanteen halkaisija. Tämä auttaa valitsemaan ajoneuvoosi sopivat renkaat.
  • Vertaile renkaita. EU-rengasmerkinnät kertovat esimerkiksi renkaan taloudellisuudesta ja rengasmelusta. Merkintöjä vertailemalla voit valita tarpeisiisi sopivat renkaat. Vianorin verkkokaupassa EU-rengasmerkinnät ovat helposti luettavissa tuotesivuilla.
  • Lue tuotearvosteluja. Voit katsoa, mitä muut autoilijat ovat mieltä eri renkaista. Mitä enemmän hyviä arvioita muut ovat antaneet renkaalle, sitä todennäköisemmin kyseessä on laadukas rengas.
  • Tutustu rengastesteihin. Monet riippumattomat tahot ja julkaisut testaavat markkinoilla olevia renkaita ja palkitsevat niistä parhaat. Perehdy tarkemmin, mitkä renkaat ovat menestyneet testeissä.
  • Tutustu renkaisiin paikan päällä. Jos haluat netistä löytyvän tiedon lisäksi päästä itse kokemaan renkaat ennen ostamista, voit vierailla lähimmässä renkaita myyvässä Vianor palvelupisteessäsi. Asiantuntijamme auttavat mielellään juuri oikeiden renkaiden valinnassa.
  • Valitse luotettava rengaskauppa. Netti on täynnä erilaisia kauppapaikkoja, jossa myydään sekä uusia että vanhoja renkaita. Toiset näistä ovat luotettavampia kuin toiset. Vianor on kotimainen ja luotettava premium-renkaiden myyjä, minkä lisäksi saat meiltä myös kattavat autohuoltopalvelut sekä palvelut renkaillesi. Ostaessasi renkaat meiltä, myös renkaiden vaihto autoosi käy helposti samalla. Voit lisäksi tilata renkaat toimitettuna.

Renkaat ja vanteet netistä

Renkaiden lisäksi valikoimastamme löydät laadukkaat vanteet autosi talvi- ja kesärenkaille. Tärkeimpiä oikeiden vanteiden valintaan vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa:

 • Vanteen tuumakoko ja leveys. 
 • Miten monella pultilla vanne on kiinnitetty autoon sekä reikien etäisyys toisistaan eli pulttijako. Nämä ovat kaksi tekijää, joita ei pysty muuttamaan, joten niiden on oltava oikein.
 • Vanteen etäisyys sen kiinnityslaipasta vanteen keskilinjaan eli vanteen offset.
 • Vanteen keskireiän koko. 

Jos jokin vanteiden valinnassa arveluttaa tai et esimerkiksi tiedä autoosi sopivaa pulttijakoa, keskireiän kokoa tai muita tärkeitä mittoja, käänny osaavan asiantuntijan puoleen oikean vanteen valinnassa. Voit lukea lisää oikeiden vanteiden valitsemisesta autoosi Vianorin vanteiden valintaoppaasta.

Tutustu lisäksi Vianorin kattavaan vannevalikoimaan, jossa edustettuna ovat alan parhaimmat vannevalmistajat. Asennamme tarvittaessa uudet renkaat vanteille uusilla venttiileillä, minkä lisäksi renkaat tasapainotetaan sujuvaa ajoa varten. Voit myös säästää, kun ostat kerralla sekä renkaat että vanteet autoosi. Hyödynnä pakettitarjouksemme renkaista ja vanteista.

Enemmän kuin vain renkaita

Vianor ei ole vain laadukkaiden premium-renkaiden jälleenmyyjä. Meiltä saat myös luotettavat rengas- ja autohuoltopalvelut kattavasti läpi maan. Löydät lähimmän Vianor palvelupisteen ja yhteystiedot helposti verkosta. 

Meillä esimerkiksi renkaiden vaihtaminen käy kätevästi, varsinkin jos olet jättänyt toiset renkaasi säilytettäväksi Vianorin rengashotelliin. Pidämme huolen myös autosi akun, tuulilasin, ilmastoinnin sekä koko ajoneuvon toiminnasta, esimerkiksi säännöllisen määräaikaishuollon avulla.

Uusien renkaiden aika?

Etsi sopivat renkaat helposti rekisteritunnuksen, rengaskoon tai automallin perusteella.

Etsi renkaat