Saamasi hyödyt

 • Kun ilmastointijärjestelmä on kunnossa, se lisää mukavuutta ja turvallisuutta ajomatkoilla. Voit keskittyä ajamiseen, kun lämpötila ja ilmankosteus ovat miellyttävät.
 • Kun huollatat ilmastointijärjestelmän ajoneuvovalmistajien suosituksen mukaan kahden vuoden välein ja tarkastutat sen vuosittain, järjestelmä pysyy tehokkaana. Säännöllisellä huollolla varmistat myös moottorin paremman toiminnan, sillä huonokuntoinen järjestelmä vie tehoa moottorista. 
 • Myös polttoaineenkulutus laskee: Ilmastointijärjestelmän kylmäaineesta haihtuu noin 10 - 15 prosenttia vuodessa, mikä lisää järjestelmän kompressorin työtä ja siten polttoaineenkulutusta.
 • Ilmastoinnin täyttöhuolto ei kuulu kaikkien autovalmistajien huolto-ohjelmiin

Palveluun sisältyy

 • Ilmastoinnin kylmäaine R134A (max. 200 g; ylimenevä kylmäaine veloitetaan erikseen 10 €/100 g)
 • Ilmastoinnin väriaine
 • Ilmastoinnin voiteluaine
 • Renkaiden urasyvyyden digitaalinen mittaus. Saat mittausraportin sähköpostiisi.

Huom! Tarkasta, mikä kylmäaine sopii autoosi. Vuonna 2017 rekisteröidyissä ja sitä uudemmissa autoissa käytetään R1234yf-ainetta. Varmista asia kuitenkin ennen huoltoa, sillä ensimmäiset uudella kylmäaineella varustetut ajoneuvot on otettu Suomessa käyttöön kevään 2012 aikana. Mikäli autossasi käytetään R1234yf-kylmäainetta, huollon hinta on 119 € (sis. 200 g R1234yf-kylmäainetta, ylimenevä kylmäaine veloitetaan erikseen 30 €/100 g), ja huolto on varattavissa suoraan palvelupisteestä.

Valinnaiset palvelut (veloitetaan erikseen)

 • Raitisilmasuodattimet ja mahdolliset varaosat
 • Järjestelmän tiiviystestaus (typellä)
 • Sijaisauto huollon ajaksi käyttöösi hintaan 47,50 € (max. 1 vrk, sisältäen 100 km ja polttoaineen).

 

Alkaen 79,00 €

Säännöllisesti huollettu ilmastointijärjestelmä toimii luotettavasti.

Ilmastointihuolto on hyvä tehdä säännöllisin väliajoin

Kun autosi ilmastointi oikuttelee, tarvitset Vianorin ammattilaista, jotta matkastasi tulee jälleen viileä ja mukava. Oikea lämpötila ja kosteus auton sisällä ovat myös turvallisuustekijöitä, sillä niiden myötä voit keskittyä tärkeimpään – ajamiseen. Aivan kuten muukin auto, ilmastointi tarvitsee säännöllistä huoltoa toimiakseen optimaalisesti.

Voiko ilmastointilaitteen myös korjauttaa Vianorilla?
Kyllä voi! Renkaiden lisäksi Vianor tietää paljon myös autojen muista osista. Meillä on taito ja työkalut huoltaa suorittaa ilmastointilaitteen huolto suurimpaan osaan automalleista. Autojen ilmastointihuoltoja saa tehdä vain lisensoitu asentaja, joka on saanut oikean koulutuksen. Lähimmästä Vianor-palvelupisteestä löydät aina tällaisen asentajan.

Miten rikkinäisen ilmastoinnin tunnistaa?
Jos ilmastointi ei toimi, se on usein helposti havaittavissa, kun autoon ei virtaa kylmää ilmaa siitä huolimatta, että ilmastointilaite on kytketty päälle. Viallinen ilmastointilaite saattaa vaikuttaa myös auton muihin osiin ja heikentää moottorin suorituskykyä sekä lisätä polttoaineen kulutusta. On järkevämpää maksaa pieni hinta ilmastoinnin suorituskyvyn ylläpidosta vuosittain kuin suuri hinta sen korjaamisesta myöhemmin.

Kuka huoltaa ilmastoinnin edullisesti?
Kaikissa uudemmissa autoissa (rekisteröity vuonna 2017 tai myöhemmin) on kylmäaineena R1234yf. Kylmäaineiden turvallinen ja vastuullinen käsittely on parasta antaa ammattilaisten tehtäväksi. Kylmäaineen lisääminen on ilmastointihuollon tärkein osa. Vianorilla se ei tule kalliiksi, ja useimmat autonvalmistajat suosittelevat tarkastuttamaan ilmastoinnin vuosittain ja huollattamaan sen kahden vuoden välein. Kannattaa huomata, että ilmastoinnin huolto ei sisälly kaikkien autonvalmistajien määräaikaishuolto-ohjelmaan. Ammattilaisemme tarkistavat omaan autoosi sopivan kylmäaineen tyypin ilmastointihuollon yhteydessä. Jos kuitenkin haluat selvittää autosi kylmäaineen tyypin, se on yleensä merkitty auton moottoritilassa olevaan kilpeen.