Tärkeimmät rengasmääräykset Suomessa

Henkilö- ja pakettiautossa on joulu-, tammi- ja helmikuun aikana oltava asennettuna talvirenkaat. Poikkeuksena esim. auton kauppaan, korjaukseen tai katsastukseen liittyvät tilapäiset siirrot.

Nastarenkaita saa käyttää 1.11.-31.3. välisenä aikana tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin. Nastarenkaita voi käyttää muunakin aikana, jos sää tai keli sitä edellyttää.

Kulutuspinnan pääurien syvyyden tulee olla kesärenkaissa vähintään 1,6 mm (sadekelille suosittelemme vähintään 4 mm urasyvyyttä), talvirenkaissa vähintään 3,0 mm. Pääurilla tarkoitetaan leveitä uria kulutuspinnan keskialueella noin 3/4 leveydellä kulutuspinnasta.

Käytetyssä henkilöautonrenkaassa ja kevyessä kuorma-autonrenkaassa nastan ulkonema saa olla enintään 2,0 mm.

Samalla akselilla renkaiden on oltava mitoiltaan, rakenteeltaan ja ominaisuuksiltaan samanlaiset.

Autoon saa vaihtaa alkuperäistä alemman nopeusluokan (kuitenkin vähintään Q eli 160 km/h) renkaat. Silloin kuljettajan näkyviin on kiinnitettävä kilpi tai tarra, josta selvästi ilmenee suurin sallittu renkaiden rajoittama ajonopeus (ei koske "M S" -merkittyjä renkaita).

Auto on muutoskatsastettava, jos renkaan leveys poikkeaa alkuperäisestä yli 30 mm. Renkaan ulkohalkaisijaa ei saa suurentaa enempää kuin 51 mm eikä leveyttä enempää kuin 102 mm alkuperäiseen renkaaseen nähden.

Vanhoja renkaita ei enää saa viedä kaatopaikalle, vaan ne tulee toimittaa kierrätyksestä huolehtivaan rengas- tai autoliikkeeseen. Uusien renkaiden hintaan sisältyy kierrätysmaksu.