Renkaiden oikeanlaisella varastoinnilla voi hidastaa renkaiden ikääntymistä

Kun varastoit renkaita, ota huomioon seuraavat seikat:

 1. Lämpötila
  Varaston lämpötilan tulisi olla vähemmän kuin +25 ºC, mieluiten alle +15 ºC. Yli 25 ºC tai alle 0 ºC lämpötilassa kumin ominaisuudet saattavat muuttua siten, että sillä on vaikutusta renkaan lopulliseen käyttöikään. 
 2. Kosteus
  Hyvin kosteita olosuhteita on vältettävä. Varaston ilmankosteus ei saa olla niin suuri, että vesi tiivistyy renkaille. Renkaita ei saa varastoida siten että ne ovat alttiina esimerkiksi sateelle tai roiskevedelle.
 3. Valo
  Renkaat on suojeltava valolta, ja säilytyspaikan on oltava mieluiten pimeä. Erityisesti suora auringonvalo ja voimakas keinovalo, jonka ultraviolettipitoisuus on suuri, voivat vahingoittaa renkaita.
 4. Otsoni
  Otsonilla on hyvin voimakas renkaiden ominaisuuksia huonontava vaikutus. Varastotilassa ei saa olla otsonia kehittäviä laitteita, kuten esimerkiksi fluoriloistelamppuja, suurjännitteisiä sähkölaitteita, sähkömoottoreita tai muita sähkölaitteita, joissa saattaa syntyä sähkökipinöitä tai hiljaisia sähköpurkauksia.
 5. Muoto
  Mikäli mahdollista, renkaat on varastoitava luonnollisessa muodossaan niin, ettei niihin kohdistu jännitystä, puristusta tai vääntymistä. Pitkäaikaisen varastoinnin aikana syntyneet voimakkaat muodonmuutokset saattavat rengasta paineistettaessa aiheuttaa murtumia.
 6. Liuokset, öljy ja rasvat
  Renkaita on suojeltava joutumasta lyhyeksikään ajaksi kosketuksiin liuottimien, öljyjen tai rasvojen kanssa.

Tarkasta myös, onko renkaiden säilyttäminen esimerkiksi häkkivarastossa sallittua taloyhtiössäsi. Se voi olla paloturvallisuussyistä kielletty, sillä renkaiden palamisesta syntyy myrkyllistä ja paksua savua, joka hidastaa pelastustöitä.

Rengashotelli säästää säilytystilaa ja takaa oikeat säilytysolosuhteet

Vianorin rengashotellia käyttämällä voit olla varma, että renkaasi säilytetään juuri sopivissa olosuhteissa. Saat myös tiedon renkaiden urasyvyydestä ja voit olla varma, että ammattilainen tarkastaa renkaat, asentaa ne ja varmistaa oikeat ilmanpaineet. Renkaat on myös vakuutettu vahinkojen varalta.

Alkaen 31,00 €

Haluatko säilyttää renkaasi vaivattomasti ja turvallisesti? Tuo ne Vianorin rengashotelliin.