Suomessa poistuu joka vuosi käytöstä noin 60 000 tonnia renkaita, mikä vastaa noin kuutta miljoonaa henkilöauton rengasta. Käytännössä ne kaikki päätyvät Rengaskierrätyksen kierrätysjärjestelmään hyödynnettäviksi.

Renkaiden kierrätys rahoitetaan uusien renkaiden oston yhteydessä perittävällä edullisella kierrätysmaksulla, joka sisältyy renkaiden hintaan ja mahdollistaa kuluttajalle helpon tavan päästä eroon vanhoista renkaista ilman kustannuksia, kun renkaat tulevat elinkaarensa päähän.

Mitä teen vanhoille renkailleni?

Renkaita ei tule viedä kaatopaikalle, vaan käytetyt renkaat voi palauttaa renkaan myyjälle tai renkaan tuottajan järjestämään renkaiden vastaanottopisteeseen. Renkaan myyjän on otettava käytöstä poistetut renkaat vastaan korvauksetta. Käytettyjen renkaiden hyötykäyttökohteita on useita.

Käytettyjen renkaiden keräys Suomessa

Renkaiden kierrätyksen käytännön toteutustapa vaihtelee maittain. Suomessa maahantuojat ja valmistajat hoitavat kierrätyksen. Käytettyjen renkaiden järjestelmällinen kierrätys aloitettiin Suomessa 1996. Kierrätysvelvoitteen hoitamiseksi rengasalan keskeiset toimijat perustivat 31.10.1995 Suomen Rengaskierrätys Oy:n.

Suomen Rengaskierrätys Oy organisoi käytöstä poistettujen renkaiden keräilyn ja hallinnoinnin, järjestää käytöstä poistettujen renkaiden vastaanoton, varastoinnin, uudelleenkäytön tai muun hyödyntämisen tai käsittelyn. Lisäksi yhtiö tiedottaa ja valistaa rengaskierrätykseen ja ympäristönsuojeluun liittyvissä kysymyksissä. Yhtiön tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa vaan toteuttaa käytöstä poistettujen renkaiden talteenotto ja uudelleenkäyttö mahdollisimman tehokkaalla, tarkoituksenmukaisella ja kustannustehokkaalla tavalla.

Yhtiön osakkaina ovat Autorengasliiton palveluyhtiö ARL-palvelu Oy, Bridgestone Europe NV/SA Suomen Sivuliike, Continental Rengas Oy, Goodyear Finland Oy AB, Nokian Renkaat Oyj ja Suomen Michelin Oy.

Alkaen 42,00 €

Onko renkaanvaihdon aika? Tee ajanvaraus verkossa ja tule lähimpään Vianoriin.