Listasimme Teslan autojen vakiorengaskoot ja tärkeimmät vinkit talvirenkaiden valintaan. Löydät meiltä turvalliset ja suorituskykyiset renkaat myös muihin sähköautoihin. Jos tarvitset apua sopivien renkaiden valintaan, Vianorin palvelupisteiden asiantuntijat auttavat mielellään.

Minkä kokoiset talvirenkaat Teslaan

Teslan eri automalleja toimitetaan usein eri vakiorengastuksin. Malleihin on saatavilla lisävarusteena tai eri tehoversioiden myötä halkaisijaltaan vakiota suurempia vannekokoja.

Listasimme alle Suomessa uutena myytyjen Teslojen vakiorengastukset malleittain. Huomioithan kuitenkin, että suuri osa myytävistä Tesloista on tuotu ulkomailta, ja näiden mukana on saatettu toimittaa erilaiset renkaat.

Model 3

Tesla Model 3:n vakiorengastus on saatavilla 18- tai 19-tuumaisilla vanteilla. Auton vakiorengastus riippuu valitusta vannekoosta seuraavasti:

 • 18-tuumaisilla vanteilla 235/45R18
 • 19-tuumaisilla vanteilla 235/40R19

Model Y

Tesla Model Y on mahdollista tilata 19-, 20- tai 21-tuumaisella vakiorengastuksella. Vakiona autossa oleva rengaskoko riippuu vanteiden halkaisijasta ja autoon valituista varustepaketeista seuraavasti:

 • 19-tuumaisilla vanteilla 255/45R19 XL
 • 20-tuumaisilla vanteilla 255/40R20 XL
 • 21-tuumaisilla vanteilla edessä 255/35R21 XL ja takana 275/35R21 XL

Model S

Tesla Model S on mahdollista tilata tehtaalta 19- tai 21-tuumaisilla vanteilla. Tesla Model S:n vakiorengastus on vuosimallista riippuen jokin seuraavista:

 • 19-tuumaisilla vanteilla 245/45R19
 • 19-tuumaisilla vanteilla etuakselilla 255/45R19 ja takana 285/40R19
 • 21-tuumaisilla vanteilla etuakselilla 245/35R21 ja takana 265/35R21
 • 21-tuumaisilla vanteilla etuakselilla 265/35ZR21 ja takana 295/30ZR21

Model X

Tesla Model X on myyty joko 20- tai 22-tuumaisella vakiorengastuksella. Vakiona asennetut rengaskoot riippuvat vanteiden koosta ja vaihtelevat vuosimalleittain:

 • 20-tuumaisilla vanteilla edessä 255/45R20 ja takana 275/45R20
 • 20-tuumaisilla vanteilla edessä 265/45R20 ja takana 275/45R20
 • 22-tuumaisilla vanteilla edessä 265/35R22 ja takana 285/35R22

Jälkiasenteiset renkaat ja vanteet

Teslasi vanteet saattavat poiketa vakiorengastuksista, sillä monet vaihtavat autoonsa vanteet ulkonäöllisistä syistä. Myöskään renkaiden koko ei välttämättä vastaa vakiorengastusta, vaan kokoa on saatettu muuttaa.

Rengas- ja vannekoon muuttaminen on sallittua, mutta valmistajan määrittämästä rengaskoosta ei kannata poiketa ilman pätevää syytä. Huomioi myös, että mikäli muutat vannekokoa yli yhdellä tuumalla tai renkaan leveyttä yli 30 mm:llä rekisteriotteeseen merkityistä hyväksytyistä rengastuksista, tulee auto muutoskatsastaa. 

Mikäli auton vanteiden tai renkaiden vaihtaminen eri kokoisiin kiinnostaa tai et ole varma, minkä kokoiset renkaat ja vanteet autossasi ovat alla, voit aina kääntyä lähimmän Vianor-liikkeesi asiantuntevien myyjien puoleen. Saat Teslaasi varmasti soveltuvat, lainmukaiset ja turvalliset renkaat ja vanteet, kätevästi auton alle asennettuina.

Mitä ottaa huomioon Teslan talvirenkaiden valinnassa?

Tesloihin on mahdollista asentaa käytännössä mitkä tahansa talvirenkaat, jotka ovat oikeaa kokoa. Mikäli autossasi on Teslan omat vakiovanteet, kannattaa hankkia myös vakiorengaskokoa olevat talvirenkaat. Jos vanteet on vaihdettu toisiin, osaavat Vianorin myyjät auttaa oikeiden renkaiden valinnassa.

Koon lisäksi tulee ottaa huomioon myös renkaiden kantavuusluokka, joka merkitään SL- tai XL-merkinnällä. Mikäli Teslasi vakiorengastus on XL- eli Extra Load -kantavuusluokan renkailla varustettu, tulee myös uusien renkaiden olla samaa luokkaa. Kantavuusluokka kertoo renkaiden kuormankestävyyden tietyllä paineella.

Käytä pohjoismaisia talvirenkaita

Jos Teslasi on tuotu Keski-Euroopasta, saatetaan sen mukana toimittaa myös talvirengassarja. Huomioi kuitenkin, että Keski-Euroopassa käytetään pääsääntöisesti erilaisia talvirenkaita kuin Pohjoismaissa. 

Osassa Keski-Euroopan maista nastarenkailla ajo on kiellettyä, joten talvirenkaat ovat usein kitkarenkaita. Keski-Eurooppaan tarkoitetut kitkarenkaat eivät kuitenkaan suoriudu Suomen talvisista olosuhteista samaan tapaan kuin pohjoismaiseen käyttöön suunnitellut kitka- tai nastarenkaat.

Mikäli autosi on varustettu keski-eurooppalaisilla kitkoilla, suosittelemme vaihtamaan nämä turvallisempiin talvirenkaisiin. Saat apua oikeiden talvirenkaiden valintaan lähimmästä Vianor-liikkestäsi.

Millaiset talvirenkaat Teslaan kannattaa valita?

Voit valita Teslaasi joko kitka- tai nastarenkaat, riippuen siitä kumpi soveltuu omaan ajotyyliisi ja -ympäristöösi parhaiten.

Kitkarenkaat tarjoavat erinomaista ajomukavuutta ja huomattavasti nastarenkaita hiljaisemman ajomelun. Nastattomuus pienentää kitkarenkaiden vierintävastusta, ja renkaiden lamellit antavat pitoa talvisilla teillä. Kitkarenkaat soveltuvat erityisesti kuivilla, lumisilla ja sohjoisilla pinnoilla ajamiseen.

Kitkarenkaat kuluttavat asfaltin pintaa nastarenkaita vähemmän, ja ovat näin ollen ympäristöystävällisempi valinta. Kitkarenkailla ajoa talvikauden ulkopuolella ei ole rajattu lailla, joten kitkarenkaat saa vaihtaa autoon alle jo ennen kuin kelit tätä edellyttävät. Liian ajoissa ei kuitenkaan kannata olla, sillä kitkarenkaiden ajo-ominaisuudet etenkin märällä kelillä ovat varsinaisia kesärenkaita heikommalla tasolla.

Jos ajat runsaasti jäisillä pinnoilla tai syrjäisemmillä, huonommin hoidetuilla reiteillä, nastarenkaat ovat varma valinta Teslaasi. Nastarenkaat tarjoavat jäisellä pinnalla kitkarengasta paremman pidon, ja jarrutusmatka on kitkarenkaita lyhyempi. Valitse nastarenkaat vaativimpiin olosuhteisiin ja aja turvallisesti talven läpi.

Renkaat myös muihin sähköautoihin

Löydät valikoimastamme talvirenkaat myös muihin sähköautoihin. Nokian Tyres -renkaiden Electric Fit™ -merkintä kertoo, että kaikki valmistajan premium-renkaat sopivat sekä polttomoottori- että sähköautoihin.

Nokian Tyres valmistaa myös erityisesti sähköautoille suunniteltuja renkaita. Tunnistat ne EV-merkinnästä. Valmistajan EV-renkaat korostavat ajomukavuutta, hiljaista rengasääntä ja matalaa vierintävastusta.

Suhteuta ajotyylisi talveen

Laadukkaat talvirenkaat ovat tärkeä turvallisuustekijä Suomen vaihtelevissa talviolosuhteissa ja paikoittain vähäisesti hoidetuilla teillä. Hyvällä rengasvalinnalla varmistat mahdollisimman lyhyen jarrutusmatkan liukkailla teillä sekä auton hallittavuuden äärimmäisissäkin olosuhteissa.

Suorituskykyisten ja turvallisten renkaiden lisäksi oman ajotyyliin suhteuttaminen talviolosuhteisiin on tärkeää. Erityisen tärkeäksi tämä muodostuu Teslan kaltaisella tehokkaalla ja painavalla sähköautolla. Auton kehittyneet turvajärjestelmät auttavat monissa tilanteissa, mutta sähkömoottorien korkea vääntö vaatii liukkaalla kelillä rauhallista kaasujalkaa. Auton akusto tekee autosta painavan, mikä vaatii tarkempaa jarrutusmatkan arviointia. 

Valitse autoosi laadukkaat nasta- tai kitkarenkaat, sopeuta ajotyylisi talvisille teille ja nauti mukavasta sekä turvallisesta ajokokemuksesta ympäri vuoden.