Osta henkilöauton talvirenkaat

Osta talvirenkaat henkilöautoosi

Etsi autoosi sopivat talvirenkaat rengashakukoneella rekisteritunnuksen, automallin tai rengaskoon mukaan.

Osta henkilöauton talvirenkaat

Hyvät talvirenkaat ovat edellytys turvalliseen talviajoon Suomen talven vaativissa keliolosuhteissa

Talvirenkailta vaaditaan Suomen teillä ensiluokkaista pitoa liukkaiden teiden ja kelivaihteluiden vuoksi. Lumiset tiet, jäiset rampit ja sohjoiset kelit luovat ajo-olosuhteet, joissa tie saattaa olla paikoin erittäinkin liukas. Tällöin laadukkaat talvirenkaat tuovat autoilijalle mielenrauhaa ja ovat keskeinen edellytys turvalliseen talviautoiluun. Löydät meiltä talviajamisen huippua edustavat hiljaiset Nokian Hakkapeliitta -nasta- ja kitkarenkaat, Nokian Nordman -nasta ja -kitkarenkaat sekä valikoiman talvirenkaita muilta rengasvalmistajilta, kuten Michelin, Bridgestone, Goodyear, Hankook, GT Radial ja Radar.

Nastat vai kitkat?

Talvirenkaiksi luetaan niin nastarenkaat kuin nastattomat talvirenkaat, joita kutsutaan myös kitkarenkaiksi. Talvirenkaita valitessa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti ajo-olosuhteisiin sekä omaan ajotyyliin. Nyrkkisääntönä voidaan todeta, että nastarenkaat takaavat parhaan pidon Suomen vaihtelevissa keleissä. Lisäksi jarrutusmatka jäällä on nastarenkailla kitkarenkaita lyhyempi. Kitkarenkaiden pito-ominaisuudet ovat myös kehittyneet merkittävästi viime vuosien aikana ja kitkarenkaiden hyödyksi voidaan laskea erityisesti ajomukavuus, hiljainen rengasääni sekä alhainen vierintävastus. Kitkarenkaita valitessa kannattaa kuitenkin varmistaa, että ne on tarkoitettu juuri pohjoisen keliolosuhteisiin, sillä Keski-Euroopassa käytettävät kitkarenkaat eivät välttämättä takaa riittävää pitoa pohjoisen talvessa.

Talvirenkaat asennettuna Vianorista

Talvirenkaiden asennus sujuu Vianorissa vaivattomasti. Anna Vianorin kokeneiden ja koulutettujen asentajien tehdä työt puolestasi ja keskity nauttimaan ajamisesta. Hoitaessasi talvirenkaiden asennuksen Vianorissa voit olla myös varma, että talvirenkaasi on turvallisesti asennettu. Lue lisää Vianorin renkaanvaihtopalvelusta täältä >>

Edulliset talvirenkaat

Edulliset talvirenkaat saattavat tarjota houkuttelevan vaihtoehdon talvirenkaita valittaessa. Renkaiden ominaisuuksiin kannattaa kuitenkin perehtyä huolellisesti, jotta edulliset talvirenkaat eivät aiheuta epätoivottuja yllätyksiä liukkailla talvikeleillä. Premium-talvirenkaissa käytetään vaativiin talvikeleihin kehitettyä nastoitusta, pintakuviointia ja kumiseosta. Edulliset talvirenkaat eivät vastaa usein pito-ominaisuuksiltaan premium-renkaiden tasoa juuri kumiseoksen ja pintakuviointinsa vuoksi siitä huolimatta, että renkaissa olisi käytetty runsasta nastoitusta.

Milloin talvirenkaat pitää vaihtaa?

Uuden 1. Kesäkuuta 2020 voimaan tulleen tieliikennelain mukaan talvirenkaita tulee käyttää sään sitä vaatiessa marraskuun ja maaliskuun välisenä aikana. Talvirenkaita saa käyttää määritellyn ajanjakson ulkopuolella siinä tapauksessa, että sääolosuhteet niin edellyttävät.