Millaiset renkaat soveltuvat Teslaan?

Teslassa on mahdollista käyttää mitä tahansa renkaita, jotka ovat oikeaa rengaskokoa ja oikealla kuormitusluokalla varustetut. Renkaiden valinnassa on kuitenkin syytä olla huolellinen ja panostaa auton ajomukavuutta sekä taloudellisuutta parantaviin ominaisuuksiin.

Ostamalla renkaat Vianorilta saat asiantuntevilta myyjiltämme apua Teslaan soveltuvien renkaiden valintaan. Vianorin ammattilaisten avulla valitset Teslaasi renkaat, joissa korostuvat itsellesi tärkeimmät ominaisuudet, olivatpa nämä sitten taloudellisuus tai hiljainen rengasmelu. 

Paljonko Teslan renkaat maksavat?

Teslan renkaat eivät maksa sen enempää kuin saman kokoluokan polttomoottorikäyttöisen auton renkaat. Autoissa käytetyt suuret rengaskoot ja korotettu kuormaluokitus kuitenkin nostavat renkaiden hintoja.

Saat ajantasaisen tiedon Teslaan soveltuvien renkaiden hinnoista lähimmältä Vianor-palvelupisteeltä tai Vianorin verkkokaupasta.

Mitkä ovat Teslan rengaskoot?

Teslaa valmistetaan viidellä eri vannekoolla. Koot vaihtelevat mallien välillä: 

  • 18-tuumaisena
  • 19-tuumaisena
  • 20-tuumaisena
  • 21-tuumaisena
  • 22-tuumaisena

Tällä viitataan vanteen halkaisijaan. Vannekoko määrittää, minkä kokoinen rengas vanteelle tulee asentaa. Vanteen tuumakoon lisäksi Teslan malli vaikuttaa siihen, millainen vakiorengastus autossasi on. Mikäli olet ostanut autosi käytettynä, saattaa autoon olla asennettu alkuperäisestä eroavaa kokoa olevat vanteet.

Vianorin asiantuntijat osaavat auttaa sinua valitsemaan oikeaa kokoa olevat renkaat, riippumatta siitä, mitkä renkaat Teslassasi tällä hetkellä on. Luottamalla asiantuntijoidemme apuun, voit varmistua siitä, että autoosi valitaan ja asennetaan turvalliset sekä lain vaatimukset täyttävät renkaat.

Voinko vaihtaa Teslan rengaskokoa?

Kyllä, rengaskoon muuttaminen on usein mahdollista myös jälkikäteen. Rengaskokoa ei ole syytä muuttaa turhaan, mutta esimerkiksi leveämmän tai kapeamman vanteen hankkiminen saattaa edellyttää myös rengaskoon muuttamista. Suosittelemme aina turvautumaan valmistajan ohjeistamiin rengaskokoihin.

Mikäli rengaskokoa muutetaan, saatetaan autolta edellyttää muutoskatsastusta. Renkaan halkaisijan muuttaminen yli 26 mm auton rekisteriotteeseen merkitystä halkaisijasta tai renkaan leveyden poiketessa yli 30 mm alkuperäisistä renkaista, tulee auto muutoskatsastaa.

Voit tutustua Vianorin rengaslaskurin avulla siihen, miten rengaskoko vaikuttaa renkaan halkaisijaan. Mikäli haluat muuttaa renkaiden kokoa, tarkista aina uuden koon sopivuus autoosi Vianorin lähimmän palvelupisteen asiantuntevilta myyjiltä.

Kuinka pitkään Teslan renkaat kestävät?

Teslan renkaat kestävät oikealla ajotyylillä aivan yhtä kauan kuin saman kokoluokan polttomoottoriauton renkaat. 

Renkaat kestävät yleensä 6-10 vuotta käytöstä riippuen. Renkaan kulutuspinnan kumiseos kovettuu ajan myötä, heikentäen renkaiden ominaisuuksia ja turvallisuutta. Usein renkaat kuitenkin kuluvat tavanomaisilla ajomäärillä loppuun jo ensimmäisen kuuden vuoden sisään, eikä rajaa tarvitse miettiä kuin harraste- tai kakkosautossa.

Teslalla ajaessa ajotyylin vaikutus renkaiden kestoon on tavanomaista suurempi, sillä raskas auto yhdistettynä vääntäviin sähkömoottoreihin mahdollistaa renkaiden kuluttamisen loppuun nopeasti. Välttämällä turhaa kiihdyttelyä pääset yhdellä latauksella pidemmälle ja säästät renkaitasi.

Mitä ottaa huomioon Teslan renkaiden valinnassa?

Teslassa on mahdollista käyttää lähes mitä tahansa renkaita, joita on saatavissa oikeassa rengaskoossa ja oikealla kuormitusluokalla. 

Tästä huolimatta Teslan renkaiden valinnassa on syytä kiinnittää huomiota muutamiin Teslan erityispiirteisiin, jotka vaikuttavat rengasvalintaan.

Sähköautojen suuri vääntö 

Yksi sähköautojen pidetyimmistä ominaisuuksista on niiden korkea ja välitön vääntö. Toisin kuin polttomoottoriautossa, on vääntöä saatavilla välittömästi pienillä kierrosnopeuksilla. Tämän ansiosta Teslat kiihtyvät keskimääristä henkilöautoa nopeammin. 

Korkealla väännöllä on myös kääntöpuoli, sillä varomattomalla kaasun annostelulla renkaat kuluvat varsin nopeasti. Teslan painavan ajoakun aiheuttama suuri massa korostaa tätä vaikutusta entisestään.

Tämä ongelma on kuitenkin helposti korjattavissa suuren väännön huomioimisella omassa ajotyylissään. Lähtemällä liikkeelle rauhallisesti, pidennät renkaiden käyttöikää huomattavasti.

Vierintävastus

Tesloissa ja muissa sähköautoissa renkaiden vierintävastus vaikuttaa suuresti auton kantamaan eli siihen, kuinka pitkälle yhdellä latauksella on mahdollista ajaa. Rengasvalinnalla voit parantaa autosi kantamaa parhaimmillaan jopa kymmenillä kilometreillä.

Renkaiden vierintävastusta mitataan EU-rengasmerkinnöissä polttoainetaloudellisuus-luokituksella, jolle annetaan rengaskohtainen arvosana asteikolla A-E. A-luokan renkaissa on matalin mahdollinen vierintävastus, kun taas E-luokan renkaissa vierintävastus on korkeampi.

Sähköauton korkea massa

Sähköauton ajoakun suuri paino nostaa Teslan painon keskimääräistä henkilöautoa korkeammaksi. Keskimääräistä korkeampi massa asettaa myös renkaille erilaisia kriteerejä. 

Näistä tärkeimpänä on renkaan kuormitusluokka, joka ilmoitetaan rengaskoon yhteydessä. Jotkin Teslan mallit edellyttävät korotetun kuormitusluokan renkaita, jotka merkitään XL-merkinnällä rengaskoon yhteydessä.

Teslan korkea massa altistaa renkaat myös kovalle kulutukselle. Tämän vuoksi on syytä tutustua kulutuskestävyydeltään optimoituihin rengasmalleihin.

Näissä rengasmalleissa kumiseos ja renkaan muut ominaisuudet on suunniteltu mahdollisimman pitkää käyttöikää ja korkeaa kulutuskestävyyttä mielessä pitäen. Vianorin asiantuntevat myyjät auttavat sinua tällaisten renkaiden valinnassa mielellään.

Renkaiden melutaso

Tesloissa ei ole lainkaan moottorin melua, joka häiritsisi matkustajia. Muut auton matkustamoon kuuluvat äänet korostuvat, kun moottorin melu ei enää peitä niitä alleen. Huomio kiinnittyy erityisesti rengasmeluun huomattavasti herkemmin sähköautolla ajettaessa.

Rengasmelun minimointi on kuitenkin helppoa, sillä siihen voi vaikuttaa yllättävän paljon rengasvalinnalla. Aiemmin mainitsemamme renkaan polttoainetaloudellisuuden lisäksi EU-rengasmerkinnät ilmoittavat renkaiden melutason. Rengasmelua mitataan kolmiportaisella asteikolla A-C, minkä lisäksi melu ilmoitetaan desibeleinä.

Muiden sähköautojen renkaat

Ota yllä olevat asiat huomioon valitessasi renkaita myös muihin sähköautoihin. Saat meiltä suorituskykyiset, luotettavat renkaat kaikkiin sähköautoihin. 

Esimerkiksi Nokian Tyres -renkaat sopivat sekä polttomoottori- että sähköautoihin. Valmistajan renkaiden Electric Fit™ -merkintä on tae tästä. Nokian Tyres valmistaa lisäksi erityisesti sähköautoille suunniteltuja EV-renkaita. Löydät meiltä luotettavat, turvalliset ja hiljaiset Nokian Tyres EV-renkaat, joiden matala vierintävastus pidentää sähköauton toimintasädettä.

Hanki Teslan renkaat Vianorilta

Tesloihin soveltuvat useat erilaiset renkaat, eikä oikean rengasvaihtoehdon valinta onnistu välttämättä helposti. Saat Vianorilta asiantuntevaa apua parhaiden kesärenkaiden ja talvirenkaiden valitsemiseen omaa ajotyyliäsi ajatellen. 

Arvostitpa renkaissa eniten hiljaista ääntä, urheilullista tuntumaa tai kulutuksenkestävyyttä, auttavat Vianorin asiantuntijat mielellään parhaan vaihtoehdon löytämisessä.

Mikäli tiedät jo valmiiksi, mitkä renkaat haluat tilata, onnistuu renkaiden tilaaminen ja asentaminen helposti ja ennen kaikkea turvallisesti lähimmässä Vianor-palvelupisteessä. Vianorilla asennettavat renkaat tarkistetaan aina ennen asennusta, jotta ajosi jatkuu turvallisesti.

Renkaiden lisäksi valikoimastamme löytyvät myös tyylikkäät vanteet useassa eri koossa – voit tilata vanteet yhdessä uusien renkaiden kanssa asennettavaksi. Asiantuntijamme osaavat opastaa myös autoosi soveltuvien vanteiden valinnassa, joten saat varmasti Teslaasi soveltuvat vanteet.