Mitä pitää mielessä Volvon renkaiden valinnassa

Volvon mallistoon kuuluu runsaasti erilaisia autoja, joilla ajetaan erilaisissa olosuhteissa, ja joiden kuljettajat arvostavat renkailta erilaisia ominaisuuksia. 

Renkaiden valinnassa on syytä ottaa huomioon kuljettajan mieltymykset, tyypillinen ajoympäristö ja itse auton määräämät edellytykset. Huomioi alla olevat asiat Volvon renkaiden valinnassa.

Valitse pohjoisiin olosuhteisiin suunnatut renkaat 

Niin kesä- kuin talvirenkaiden valinnassa kannattaa pitää mielessä pohjoismaisen ilmaston realiteetit, joita suomalaisessa liikenteessä joutuu kohtaamaan.

Kesärenkaissa tämä tarkoittaa vaihteleviin olosuhteisiin soveltuvien renkaiden valintaa, joissa erityisesti märkäpidon merkitys korostuu. Myös renkaiden kulutuskestävyyteen kannattaa kiinnittää huomiota, Suomen ajoittain rosoisen tieverkoston koetellessa renkaita.

Talvirenkaiksi suosittelemme aina valitsemaan Pohjoismaiden olosuhteisiin suunnitellut kitka- tai nastarenkaat, jotka tarjoavat pitoa niin jäällä, lumessa kuin sohjossa. Pohjoismaiset talvirenkaat eroavat Keski-Euroopassa käytetyistä talvirenkaista ja sopivat paremmin pohjoisen haastaviin talvisääoloihin.

Volvot sähköistyvät

Ympäristöystävällisyyteen vahvasti panostava Volvo on viestinyt aikovansa lähitulevaisuudessa sähköistää kaikki keskeiset automallinsa. Sähkö- ja hybriditeknologia tuo ympäristövaikutusten ohella omat vaikutuksensa myös renkaiden valintaan.

Sähkömoottorien korkea vääntö

Sähkö- ja hybridiautoissa käytettävien sähkömoottorien lähes välitön ja korkea vääntö asettaa tavallista polttomoottoriautoa kovemmat kriteerit renkaiden pidolle. Suorituskykyisiin autoihin suunnitelluilla kesärenkailla autosi teho välittyy tiehen turvallisesti.

Renkaiden melutaso

Sähköisen voimalinjan hiljaisuus korostaa rengasmelun minimoinnin tärkeyttä, kun moottorin äänet eivät peitä renkaiden ääniä alleen. Valitsemalla hiljaiset renkaat, kuten erityisesti sähköautoihin suunnitellut Nokian Tyres EV -renkaat, pystyt korostamaan sähköisen voimalinjan mukanaan tuomia etuja.

Energiatehokkuus ja vierintävastus

Erityisesti sähköautojen rengasvalinnassa renkaiden energiatehokkuus näyttelee tärkeää roolia. Mitä matalampi renkaiden vierintävastus on, sitä vähemmän energiaa autoltasi vaaditaan eteenpäin liikkumiseen. Oikealla rengasvalinnalla sähköauton kantamaa voidaan pidentää useita kilometrejä. Vastaavasti matalan vierintävastuksen renkaat laskevat polttomoottoriauton kulutusta ja tuovat säästöä autoilun kuluihin.

Ajoakun massa

Sähköisen voimalinjan Volvoissa auton ajoakku kasvattaa auton kokonaispainoa, jonka myötä myös renkaat joutuvat kovemmalle rasitukselle.  Osa malleista saattaa edellyttää korkeamman kuormitusluokan renkaita, jotka tunnistat XL-merkinnästä rengaskoon yhteydessä.

Sähkö- ja hybridiautojen renkaat Vianorilta

Edellä mainitut sähkö- ja hybridivoimalinjoissa huomioitavat asiat pätevät Volvon lisäksi myös muiden valmistajien autoihin. Löydät valikoimastamme luotettavat ja sähköiseen voimalinjaan sopivat renkaat kaikkiin autoihin.

Pohjoismaisiin olosuhteisiin soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi Nokian Tyres -renkaat, jotka löydät valikoimastamme niin polttomoottori- kuin sähköautoihin. Tunnistat sähköautoihin soveltuvat renkaat Nokian Renkaiden  käyttämästä Electric Fit™ -merkinnästä. 

Lisäksi valikoimastamme löytyvät Nokian Renkaiden erityisesti sähköautoissa käytettäväksi suunnitellut EV-renkaat, joissa korostuvat turvallisuuden lisäksi myös hiljaisuus ja matala vierintävastus.

Millaiset kesärenkaat sopivat Volvoon

Volvot tunnetaan paitsi turvallisuudestaan, myös ajomukavuudestaan. Molemmat näistä edellyttävät kuitenkin autosi veroisten kesärenkaiden hankkimista. 

Laadukkailla kesärenkailla parannat ajoturvallisuutta ja pitoa niin kuivalla kuin märällä tiellä, tinkimättä ajomukavuudesta. Korkealaatuiset kesärenkaat mahdollistavat hiljaisen ja energiatehokkaan ja turvallisen ajonautinnon.

Suomen vaihtelevissa olosuhteissa suosittelemme kiinnittämään erityistä huomiota renkaiden märkäpitoon ja kulutuksenkestävyyteen, kun valitset Volvoosi uusia renkaita.

Millaiset talvirenkaat sopivat Volvoon

Volvot ovat pohjoisiin olosuhteisiin sopivia autoja. Auton talviominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa laadukkailla talvirenkailla.

Valitsemalla pohjoismaisiin olosuhteisiin valmistetut talvirenkaat, pidät auton hallinnan omissa käsissäsi. Tarkan pidon ansiosta voit olla varma auton pysähtymisestä ajallaan myös ääriolosuhteissa.

Pohjoismaisiin olosuhteisiin suunnatut kitkarenkaat tai nastarenkaat mahdollistavat turvallisen etenemisen olosuhteista riippumatta.

Minkä kokoiset renkaat Volvoon sopivat?

Volvon mallistoon on vuosikymmenten aikana mahtunut kymmeniä erilaisia automalleja. Niissä on käytettyä suurta määrää erilaisia rengastuksia, joten oikean rengastuksen valitseminen vaatii autokohtaista perehtymistä.

Hyödynnä Vianorin rengashakua

Helpoin tapa Volvosi rengaskoon löytämiseen on Vianorin rengashaku. Kun käytät Vianorin rengashakua, sinulta kysytään auton valmistajaa, vuosimallia, automallia sekä auton moottoria. Annettuasi nämä tiedot, laskuri listaa autosi valmistajan tarjoamat kokovaihtoehdot.

Mikäli et muista, mitkä renkaat Volvossasi tällä hetkellä ovat, voit aina tarkistaa tämän nykyisten renkaiden kokomerkinnästä. Renkaiden kokomerkinnästä selviää renkaiden leveys, korkeus sekä vannekoko. Esimerkiksi 205/60R16 tarkoittaisi 205 mm leveää rengasta 60-profiilisuhteella ja 16-tuumaisella vanteella.

Rengaskoko on voinut muuttua

Vianorin rengashausta löytyvät ainoastaan valmistajan alkuperäiset rengaskoot, joilla autoa on toimitettu tehtaalta. Käytetyissä autoissa on kuitenkin mahdollista, että autoon on vaihdettu alkuperäisestä eroavat vanteet ja/tai renkaat. 

Useisiin autoihin hankitaan ulkonäkösyistä alkuperäisestä eroavat vanteet, jotka saattavat edellyttää myös alkuperäisestä eroavaa rengaskokoa. Tuomalla auton Vianorin palvelupisteelle, voit selvittää millaiset renkaat autosi vanteilla parhaiten sopivat.

Hanki Volvon renkaat Vianorilta

Mikäli et ole varma siitä, millaiset renkaat Volvoosi soveltuvat, suosittelemme kääntymään lähimmän Vianorin palvelupisteen puoleen. 

Saat Vianorilta apua niin omaan ajotyylisi soveltuvien kesärenkaiden kuin talvirenkaiden valitsemiseen. Mikäli haluat päivittää myös autosi vanteet, löydät valikoimastamme tyylikkäät Volvon vanteet useassa eri koossa. Voit tilata vannesarjan yhdessä uusien renkaiden kanssa autoosi asennettuna.

Vianorin palvelupisteen ammattilaiset auttavat sinua oikean rengaskoon ja -mallin valitsemisessa autoosi. Renkaat voidaan tilata samalle palvelupisteelle, jossa renkaat asennetaan.

Renkaiden asennuksen lisäksi monet Vianorin palvelupisteistä tarjoavat myös muita palveluita, kuten ohjauskulmien suuntausta ja autohuollon palveluita.