BMW:n kesärenkaiden valinta

Kesäisissä olosuhteissa BMW:n urheilulliset ominaisuudet ja suorituskyky ovat parhaimmillaan. Autosi tarvitsee alleen kuitenkin auton ominaisuuksien mukaiset kesärenkaat.

Jos kyseessä on urheilullinen BMW:n malli, renkaiden valinnassa kannattaa panostaa suorituskykyisiin kesärenkaisiin. Tehokkaisiin autoihin ja sporttiseen ajotyyliin suunnitellut renkaat välittävät autosi voimalinjan tehon turvallisesti tiehen ja tarjoavat tarkan ohjausvasteen kaikissa olosuhteissa. 

Suomen vaihtelevassa ilmastossa kesärenkaiden pitää pystyä suoriutumaan myös huonommissa ajo-olosuhteissa. Tällöin renkaiden märkäpito nousee tärkeään rooliin. 

Esimerkiksi pohjoismaisiin olosuhteisiin suunnitellut Nokian Renkaiden Hakka-sarjan renkaat täyttävät erinomaisesti edellä mainitut kriteerit.

Kuinka valita BMW:n talvirenkaat

Suomessa talvirenkaita tulee käyttää 1.11.–31.3. välisenä aikana tai kelien muuten niin vaatiessa. Talvirenkailla ajetaan yleensä lähes puolet vuodesta, joten turvallisiin ja mukaviin talvirenkaisiin kannattaa panostaa.

Valitse BMW:n talvirenkaiksi pohjoismaisiin olosuhteisiin suunnitellut talvirenkaat, olivatpa ne sitten kitkarenkaat tai nastarenkaat. Pohjoismaissa talvirenkaiden vaatimukset ovat huomattavasti muualla Euroopassa käytettäviä talvirenkaita tiukemmat, eikä keskieurooppalaisten talvirenkaiden jää- ja lumipito ole yhtä hyvää luokkaa.

Valitsemalla pohjoismaiset talvirenkaat, suoriudut talvikaudesta turvallisesti ja voit nauttia BMW:n laadukkaista ajo-ominaisuuksista keleistä riippumatta. Laadukkailla talvirenkailla saat turvallista pitoa niin jäällä, lumella kuin sohjossakin – ajotuntumasta tai ajomukavuudesta tinkimättä.

Renkaat hybridi- ja sähkö-BMW:hen

Muiden autonvalmistajien tavoin myös BMW on sähköistänyt mallistoaan nopeaan tahtiin, ja yhä useampi BMW:n malli on saatavilla hybridi- tai täyssähköisellä voimalinjalla. 

Sähköautoissa ja ladattavissa hybrideissä kannattaa rengasvalinnassa kiinnittää tavallisten kriteereiden ohella huomiota myös seuraaviin asioihin:

Ajoakkujen paino

Etenkin BMW:n sähköautoissa suuren ajoakun tuoma lisäpaino saattaa edellyttää korotetun kuormaluokan renkaita, jotka tunnistat rengasmerkinnän yhteydestä löytyvästä XL-merkinnästä.

Sähköautoihin suunnitelluissa renkaissa myös autojen korkeampi massa on otettu huomioon. Löydät valikoimastamme runsaasti korkeamman kuormaluokan renkaita sähköautoihin.

Renkaiden vierintävastus

Sähköisessä voimalinjassa energiatehokkuuden tärkeys korostuu, kun pienillä muutoksilla voidaan lisätä auto toimintamatkaa latausten välillä useilla kilometreillä.

Ajotyylin ja ajo-olosuhteiden lisäksi suurimman eron sähkönkulutukseen tekevät auton renkaat. Valitsemalla autoon matalan vierintävastuksen renkaat, auto kuluttaa vähemmän energiaa etenemiseen, jolloin pääset yhdellä latauksella pidemmälle. Vastaavasti polttomoottoriautossa tällaiset renkaat laskevat polttoaineen kulutusta.

Erityisesti sähköautoihin suunnitellut renkaat tarjoavat matalan vierintävastuksen tinkimättä renkaiden pidosta tai turvallisuudesta.

Rengasmelu

Sähköisen voimalinjan hiljaisuus tarkoittaa sitä, että polttomoottorin käyntiäänen yleensä alleen peittämä rengasmelu korostuu.

Hyvälaatuiset renkaat mahdollistavat matalan rengasmelun ajotuntumasta, pidosta tai turvallisuudesta tinkimättä.  Premium-autoihin sekä sähköautoihin suunnatuissa rengasmalleissa panostetaan ajomukavuuden lisäksi myös matalaan äänitasoon.

Sähkö- ja hybridiautojen renkaat Vianorilta

BMW:n lisäksi edellä mainitut kriteerit koskevat myös muiden valmistajien hybridi- ja sähköautojen renkaiden valintaa. Löydät valikoimastamme renkaat kaikkiin sähkö- ja hybridiautoihin, valmistajasta riippumatta. 

Esimerkiksi kaikki Nokian Tyres -renkaat ovat sähköautoihin sopivia. Renkaissa on Electric Fit™ -merkintä, jolla voit olla varma renkaiden turvallisuudesta ja yhteensopivuudesta.

Lisäksi monet rengasvalmistajat ovat lanseeranneet erityisesti sähköautoihin suunnatut rengasmallistot, joissa korostuvat sähköautoille tärkeät ominaisuudet, kuten matala vierintävastus ja hiljainen melutaso.  

Minkä kokoiset renkaat BMW:hen sopivat?

BMW on yli satavuotisen historiansa aikana valmistanut satoja erilaisia automalleja. Rengaskoko vaihtelee eri mallien välillä. Alta löydät vinkkejä oikeankokoisten renkaiden valintaan.

Hyödynnä Vianorin rengashakua

Rengaskoon löytäminen onnistuu helpoiten hyödyntämällä Vianorin rengashakua. Rengashakumme avulla pystyt hakemaan kesärenkaita autosi mallin, rekisteritunnuksen tai rengaskoon mukaan.

Kun syötät hakukoneeseen autosi rekisteritunnuksen tai autosi valmistajan, mallin, vuosimallin ja moottorin, Vianorin rengashaku etsii sinulle automaattisesti listalle BMW:n vakiorengastuksen mukaiset autoosi sopivat renkaat.

Tarkista aina nykyinen rengaskoko

Huomioithan, että monissa BMW:n malleissa käytetään takana ja edessä erikokoisia renkaita, ja monet BMW:n vakiovanteista ovat taka-akselilla leveämmät. Varmista aina nykyisten renkaidesi koko ennen renkaiden tilaamista.

BMW:n vanteiden ja renkaiden kokoon vaikuttavat myös valmistajan varustepaketit, sillä esimerkiksi urheilulliseen M-Sport-varustetasoon sisältyy yleensä halkaisijaltaan suuremmat vanteet leveämmällä rengastuksella.

Nykyisten renkaidesi koko selviää renkaidesi kyljestä löytyvästä rengasmerkinnästä, jossa ilmoitetaan renkaan leveys millimetreinä, renkaan profiilisuhde ja vanteen koko sekä kuormitus- ja nopeusluokasta kertovat merkinnät.

Voiko rengaskokoa muuttaa?

Rengaskokoa on mahdollista muuttaa myös valmistajan suosittamasta vakiorengastuksesta. Monessa BMW:ssä rengaskokoa on saatettu muuttaa esimerkiksi suurempien vanteiden asennuksen myötä. 

Huomioithan, että uudet renkaat ja vanteet tulee katsastaa, mikäli halkaisijaa muutetaan yli yhdellä tuumalla tai leveyttä yli 30 millimetrillä alkuperäisestä rekisteriotteeseen merkitystä rengaskoosta.

Nelivetoisissa autoissa on tärkeää, että jokaisen renkaan vierintäkehä pysyy samana myös rengaskoon muutoksen jälkeen. Voit laskea vierintäkehän helposti Vianorin rengaslaskurilla.

Hanki BMW renkaat Vianorilta

Löydät valikoimastamme laadukkaat ja suorituskykyiset renkaat BMW:n kaikkiin malleihin. Mikäli tarvitset apua renkaiden mallin valintaan tai et ole varma oikeasta rengaskoosta, suuntaa lähimmälle Vianorin palvelupisteelle.

Palvelupisteidemme ammattitaitoinen henkilökunta auttaa sinua valitsemaan autoosi ja ajotyyliisi parhaiten sopivat renkaat. Renkaat saadaan helposti tilattua ja asennettua autoosi samalla palvelupisteellä.

Renkaiden vaihdon lisäksi monet Vianor palvelupisteet tarjoavat myös runsaasti muita palveluita, kuten ohjauskulmien säätöä tai autohuoltoa.