Renkaat

Meiltä löydät oikeanlaiset renkaat, olipa allasi henkilöauto, katumaasturi, moottoripyörä, linja-auto tai vaikka maatalouskone. Etsi verkkokauppamme valikoimasta sinulle sopivat renkaat tai poikkea lähimmässä Vianorissa!

Etsitkö renkaita millaiseen ajoneuvoon?

Henkilöautot

Hae renkaita

Katumaasturit

Hae renkaita

Pakettiautot

Hae renkaita

Raskaskalusto

Hae renkaita

Moottoripyörät

Hae renkaita

Etsi ajoneuvoosi sopivat renkaat Vianorilta

Oikean renkaan valinta riippuu esimerkiksi käytössäsi olevasta ajoneuvosta, ajoneuvon koosta sekä vuodenajasta. Auton renkaan valintaan vaikuttavat myös lait ja määräykset. Suomen laissa on määrätty, mikä on riittävä urasyvyys renkaalle. Jos renkaan urasyvyys on alle laissa määritellyn rajan, renkaalla ajaminen ei ole enää turvallista sen tarjoaman pidon vähentyessä. Ajoneuvon tyypin, renkaan koon, vuodenajan sekä erilaisten määräysten lisäksi monet autoilijat saattavat haluta valita auton renkaat niiden merkin mukaan.

Henkilöauton renkaat

Hyväkuntoiset ja vuodenaikaan sopivat renkaat ovat ajoturvallisuuden, mukavuuden sekä autoilun taloudellisuuden kannalta välttämättömät. Suomen pohjoisiin olosuhteisiin eivät käy mitkä tahansa renkaat, joten renkaat tulee vaihtaa vuodenajan mukaan. Tämä määrätään myös Suomen laissa. Kun tiet ovat talvikuukausina liukkaat ja jäiset, vaaditaan autoon asianmukaiset talvirenkaat. Meiltä löydät henkilöautoihin sekä nastalliset talvirenkaat että nastattomat kitkarenkaat

Tehdessäsi valintaa kitka- ja nastarenkaiden välillä, ota huomioon ajo-olosuhteet ja muista vaihtaa ajoissa kesärenkaisiin. Oikeanlaiset kesärenkaat esimerkiksi ehkäisevät vesiliirtoon joutumisen riskiä. Laaturenkaat ovat kaiken lisäksi taloudelliset niiden matalan vierintävastuksen ansiosta.
 

Katumaasturin (SUV) renkaat

Katu- ja citymaasturit vaativat renkaalta henkilöauton rengasta enemmän ajoneuvon suuremman koon vuoksi. Tästä syystä niin sanotut SUV-renkaat on suunniteltu kannattelemaan maasturin painavampi runko. SUV-ajoneuvoilla kaiken lisäksi ajetaan usein maastossa, jolloin renkaiden on kestettävät epätasaisen maaston niille asettamat vaatimukset. SUV-renkaassa vahvistetut sivupinnat ehkäisevät niiden vaurioitumista esimerkiksi kiveniskemien seurauksena. Katumaasturin renkaaksi sopivat esimerkiksi Nokian Tyresin aramid-vahvistetut renkaat, jotka kestävät myös vaativammassa ajossa niissä käytetyn aramid-kuidun ansiosta.

Paketti- ja matkailuauton renkaat

Toinen rengastyyppi, jolta vaaditaan tavallista henkilöautoa enemmän on pakettiauton renkaat. Pakettiauton renkaat sopivat käytettäväksi myös isoissa matkailuautoissa. Luotettavat pakettiauton renkaat toimivat sekä ammattilaisten käytössä epätasaisilla työmailla sekä pidemmän matkan ajossa lomalaisten käytössä matkailuautossa. Suomessa matkustettaessa renkaiden täytyy myös suoriutua pohjoisen vaihtelevista keleistä. Hyvä matkailuauton rengas suoriutuu esimerkiksi sateisella ja märällä kelillä, ehkäisten vesiliirtoa tehokkaasti.

Renkaat moottoripyöriin ja mopoihin

Erilaisten neljällä renkaalla kulkevien ajoneuvojen, kuten henkilöautojen ja maasturien, lisäksi Vianorista löydät sopivat renkaat moottoripyöriin. Valikoimassa ovat edustettuna moottoripyörän renkaiden lisäksi myös mopojen ja maastoon tarkoitettujen enduropyörien renkaat. Tutustu Vianorin koko valikoimaan moottoripyörän renkaita

Raskaiden ajoneuvojen renkaat

Raskaat ajoneuvot vaativat alleen järeämmät renkaat. Vianorilta löydät ammattilaisille renkaat maatalouskäyttöön, maansiirtoon ja raskaampaan teollisuuteen sekä kuorma-autoihin. Raskaisiin renkaisiin kuuluvat muun muassa

 • trukit
 • kuormaajat
 • louhosautot
 • kaivurit
 • nosturit
 • kaivosajoneuvot
 • satamakoneet
 • kuorma-autot

Olipa kyseessä pelloille suunniteltu traktori tai isompi kaivuri työmaalle, luotettava ja kestävä rengas pitää huolen, että työt tulevat tehtyä. Tutustu Vianorin kattavaan valikoimaan raskaita renkaita eri raskaille ajoneuvoille.

 
Luotettavat ja laadukkaat rengasvalmistajat

Onko toiveissasi tietty merkki tai rengasvalmistaja, jonka renkaat haluaisit autoosi? Voit hakea autoosi sopivia renkaita myös merkin tai rengasvalmistajan mukaan. Luotettavien rengasvalmistajien joukkoon kuuluvat esimerkiksi kotimainen Nokian Tyres sekä kansainväliset merkit, kuten Bridgestone ja Michelin.

 
Renkaiden vaihto ja muut palvelut auton renkaille

Kun autoosi on valittu sopivat renkaat, älä unohda niiden oikeaoppista huoltamista. Vianorin asiantuntevat osaajat tarjoavat kattavat rengaspalvelut, joilla takaat huolettomia ajokilometrejä vuodenajasta riippumatta. Palveluvalikoimaamme kuuluvat niin uusien renkaiden asennus vanhojen tilalle kuin renkaan pienten vaurioiden paikkaaminen. Muista myös renkaiden säilytys talven ja kesän yli. Tuo renkaat säilytykseen Vianorin rengashotelliin, josta saat ne käyttöösi kätevästi aina vaihdon yhteydessä. Samalla voit jättää toiset renkaasi odottamaan vuodenajan vaihtumista.

Rengaspalveluiden lisäksi tarjoamme kattavat palvelut autollesi. Tutustu verkkosivuilla Vianorin koko palveluvalikoimaan, johon kuuluvat muun muassa

 • öljynvaihto
 • tuulilasin korjaus ja vaihto
 • akkupalvelut
 • jarrujen huolto ja korjaus
 • auton ilmastoinnin huolto

Vianorin koko rengas- ja autopalvelujen valikoiman löydät verkkosivuiltamme. Aja lähimpään Vianor-palvelupisteeseen ja tule ammattilaisten palveltavaksi.

Renkaat ja vanteet ajoneuvoosi Vianorilta

Henkilöautojen ja muiden ajoneuvojen renkaiden lisäksi löydät Vianorilta sopivat vanteet renkaaseen. Tutustu vanteisiin ja lue oppaamme oikean vanteen valintaan. Tarjoamiemme rengaspakettien ansiosta voit säästää rahaa ostamalla renkaat ja vanteet samalla kertaa. Tutustu tarkemmin Vianorin rengas-vannepaketteihin verkkosivuillamme.

Autoosi oikeiden renkaiden etsiminen netistä on helppoa. Voit hakea sopivaa rengasta verkkosivuillamme syöttämällä autosi rekisteritunnuksen, jolloin saat listan autoosi sopivista renkaista. Tämän lisäksi voit hakea sopivia renkaita netistä myös auton mallin sekä rengaskoon perusteella. Renkaiden haku löytyy esimerkiksi Vianor.fi etusivulta sekä jokaisen tuotekategorian omilta sivuilta. Rengaskoon määrittämisessä auttaa myös Vianorin rengaslaskuri.

Osta laadukkaat renkaat ja vanteet netistä Vianorin verkkosivuilta tai tule käymään yhdellä useista palvelupisteistämme, jotka tarjoavat myös monipuoliset palvelut autolle ja renkaille. Tarkista renkaiden hinta netistä ja valitse autoosi sopiva renkaan koko. Vianorin asiakaspalvelu sekä palvelupisteiden osaava henkilökunta auttavat mielellään renkaisiin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä. 

Tervetuloa rengaskaupoille Vianorille!