Vuoden 2019 hallitusohjelmassa esitettiin tavoite, että Suomi on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä, sekä maailman ensimmäinen fossiilivapaa hyvinvointiyhteiskunta. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomen alueella vuoden aikana syntyvien kasvihuonekaasupäästöjen ja täällä olevan luonnollisen hiilinielun summan pitää tällöin olla nolla. Tämä edellyttää nopeutettuja päästövähennyksiä kaikilla sektoreilla, sekä hiilinielujen vahvistamista. 

Bridgestone Europe tarjoaa nyt suomalaisille kuljetusliikkeille uuden mahdollisuuden kompensoida kasvihuonepäästöjään ostamalla yhtiön kuorma-autorenkaita. Vianor toimii Bridgestonen yhteistyökumppanina Greenmiler-kampanjassa. Vuoden aikana kertyneistä ostoista ohjataan kaksi prosenttia Suomen Luonnonperintösäätiölle, joka hankkii saamallaan lahjoituksella esimerkiksi suojeltavaa aarniometsää. Lisäksi Bridgestone ja Vianor ovat lahjoittaneet kampanjan alkupääomaksi 20 000 euroa Luonnonperintösääntiön toiminnan tukemiseen.

Näin Greenmiler-ohjelma toimii

Asioimalla Vianorissa ja ostamalla laadukkaita Bridgestone & Firestone tuotteita olet ottamassa ensimmäisen askeleen kohti Greenmiler ohjelmaa. Greenmiler yhteisöön pääseminen onnistuu neuvottelemalla oman paikallisen Vianor myyjän kanssa tuote- ja palvelukokonaisuudesta, jonka myötä pääset nauttimaan myös ainutlaatuisesta ohjelmasta ja siten voit pienentää omaa hiilijalanjälkeäsi. Kolmikannassa laaditun sopimuksen myötä sekä Vianor että Bridgestone ovat sitoutuneet vuosittain lahjoittamaan osan ostamiesi renkaiden arvosta Suomen Luonnonperintösäätiölle.

Vuonna 1995 perustettu Suomen Luonnonperintösäätiö hankkii arvokkaita luontokohteita ja takaa niille pysyvän rauhoituksen. Nämä suojelualueet sitovat huomattavan määrän hiilidioksidia ja siten jokainen Greenmiler -ohjelmassa oleva kuljetusliike voi kompensoida omaa hiilijanajälkeään. Tervetuloa mukaan

Tutustu kuorma-auton renkaisiin >>