Kesärenkaiden tulee toimia luotettavasti läpi kolmen vuodenajan, koska käyttökauteen mahtuu kuumien kesäpäivien lisäksi kylmiä kevätaamuja ja syksyisiä sadepäiviä. Myös karkeat, uraiset tiet laittavat renkaat koetukselle.

– Kun valitsee kesärenkaita, kannattaa kiinnittää huomiota renkaiden märkäpitoon. Hyvän märkäpidon omaavilla kesärenkailla ajaminen on turvallista myös sadekeleillä ja silloin vesiliirto on helpompi välttää. Märkäpitoluokituksen voi tarkistaa näppärästi renkaan EU-merkinnästä, rengas- ja autohuoltoketju Vianorin kuluttajakaupan johtaja Vesa Laitinen neuvoo.

Märkäpidon lisäksi renkaan pintakuvio ja urasyvyys ovat avainasemassa, kun on kyse vesiliirron välttämisestä. Mitä syvemmät urat ovat, sitä tehokkaammin ne poistavat vettä renkaan ja tien pinnan välistä säilyttäen kontaktin tiehen. Lain mukaan kesärenkaissa tulee olla urasyvyyttä vähintään 1,6 millimetriä, mutta käytännössä vesiliirtoriski kasvaa jo urasyvyyden alittaessa neljän millimetrin rajan.

Alhaisen vierintävastuksen kesärenkaat säästävät polttoainetta

Kesärenkaita vertaillessa on hyvä muistaa myös renkaan vierintävastus. Mitä alhaisempi vierintävastus renkaalla on, sitä vähemmän polttoainetta kuluu. Alhaisen vierintävastuksen renkaat tuovat autoilijalle kustannussäästöjä, ja ympäristö kuormittuu vähemmän.

– A-luokan ja heikoimman E-luokan ero vierintävastuksessa merkitsee kulutuksessa 0,6 litraa polttoainetta 100 kilometrillä. Jos renkailla ajaa noin 40 000 kilometriä renkaan koko eliniän aikana, polttoainesäästöä kertyy 360 litraa eli kahden euron litrahinnalla laskettuna 720 euroa. Sähköautoilijoille pieni vierintävastus kasvattaa puolestaan toimintasädettä, Laitinen kertoo.  

Hiljaisilla renkailla mukavampaa matkantekoa

EU-merkinnän vierintämelu kertoo ympäristöön kuuluvasta ohiajomelusta. Auton sisälle kantautuvat rengasäänet eivät kuitenkaan käy ilmi merkinnästä. Hiljaiset renkaat auttavat vähentämään ympäristön melusaastetta ja tekevät myös matkanteosta mukavampaa.

– Mitä tasaisemmin renkaat kuluvat, sitä vähemmän melusaastetta niillä ajamisesta aiheutuu. Yksi keino renkaiden ennenaikaisen kulumisen ehkäisemiseen on ohjauskulmien tarkistus. Myös oikeita rengaspaineita käyttämällä voidaan vähentää renkaiden tuottamaa ääntä, Laitinen selventää.

Muista tarkistaa rengaspaineet säännöllisesti

Kesärenkaiden vaihdon jälkeen on tärkeää tarkistaa rengaspaineet säännöllisin väliajoin, koska oikeilla rengaspaineilla on suuri vaikutus niin ajoturvallisuuteen kuin ajamisen taloudellisuuteen. Liian alhaisilla paineilla renkaat kuluvat nopeammin ja rikkoutuvat helpommin. Rengaspaineet pitäisi tarkistaa kerran kuussa sekä silloin, kun ajaa autoa tavallista raskaammalla kuormalla.

Rengaspaineita tarkistaessa kannattaa noudattaa valmistajan antamaa painelukemaa ja poiketa siitä mahdollisimman vähän. Vianorilla rengaspaineet tarkistetaan sekä renkaiden vaihdon että ohjauskulmien tarkistuksen yhteydessä.

Tutustu nyt laajaan kesärengasvalikoimaamme. Palvelupisteemme ovat apunasi niin renkaiden vaihdossa kuin kesärenkaiden valinnassa.

Aika hankkia uudet renkaat?

Etsi autoosi sopivat renkaat rengashakukoneella rekisteritunnuksen, automallin tai rengaskoon mukaan.

Löydä sopivat renkaat

Ohjauskulmien tarkastus ja säätö

Ohjauskulmien tarkastuksella ja säädöllä varmistetaan, että ajoneuvosi pyörät ovat ihanteellisessa, auton valmistajan määrittelemässä asennossa.

Varaa aika

Alkaen 42,00 €

Vianorin ammattitaitoiset rengasasentajat irrottavat renkaat autostasi ja vaihtavat uudet alle.