“Haluamme olla se parhaiten palveleva” – Vianor lanseeraa asiakaslupaukset ensimmäisenä alan toimijana Suomessa

31.01.2022

Rengas- ja autonhuoltoketju Vianor haluaa helpottaa autoilijoiden arkea neljällä konkreettisella asiakaslupauksella, jotka tekevät autoiluun liittyvistä asioista helpompia ja vaivattomampia. Jatkossa esimerkiksi renkailla on 30 vuorokauden vaihto-oikeus ja määräaikaishuoltoon sisältyy tiepalvelu.

”Renkaissa on isojakin eroja, eikä esimerkiksi renkaan ajotuntuma ja turvallisuus näy päällepäin. Meiltä saa aina tarvittaessa apua rengasvalintaan, mutta jos renkaat eivät tästä huolimatta tunnukaan hyviltä, ne voi vaihtaa 30 vuorokauden sisällä ilman asennuskuluja,” kertoo Vianorin kuluttajakaupan johtaja Vesa Laitinen.

Vianorin 30 vuorokauden tyytyväisyystakuu rengasostoihin on alalla ainutlaatuinen. Mielenrauhaa ostoksiin tuo myös lupaus huolettomasta maksusta, joka sisältää yksityisasiakkaille 12 kuukautta aidosti korotonta ja kulutonta maksuaikaa kaikkiin ostoihin.

”Monelle renkaat, vanteet tai huolto on iso hankinta. Pelivara maksun suhteen helpottaa näiden välttämättömien hankintojen tekemistä erilaisissa elämäntilanteissa,” Laitinen pohtii.

Hinnoittelu myös on läpinäkyvää niin, että yllättäviä lisäkuluja ei tule. Esimerkiksi renkaiden pakollinen kierrätysmaksu sisältyy Vianorilla aina valmiiksi hintaan, ja tuotteet ovat verkkokaupassa samanhintaisia kuin palvelupisteissä.

Tiepalvelu takaa, ettei matka katkea huoltovälin aikana

Vianorin autohuollon liikkumisturva tuo ennakoitavuutta tilanteeseen, jossa auto on huollon vuoksi pois käytöstä: jos sovitut huoltotyöt eivät valmistu sovitussa ajassa, asiakas saa sijaisauton veloituksetta käyttöönsä. Huoltotyöllä ja varaosilla myös on 12 kuukauden takuu ilman kilometrirajaa, kunhan auto ei ole ammattikäytössä.

”Vianorilla tehtyyn määräaikaishuoltoon sisältyy lisäksi aina tiepalvelu. Jos matkasi keskeytyy yllättäen, saat nopeasti ja ilmaiseksi apua tien päällä mihin kellonaikaan tahansa. Tiepalvelu on voimassa siihen asti, kun auton seuraava määräaikaishuolto on ajankohtainen,” Laitinen kertoo.

Turvaa verkko-ostoksiin ja parempaa palvelua

Sopivien renkaiden valinta ei välttämättä ole yksinkertaista. Vianorin palvelutakuu lupaa, että asiantuntijat ovat tavoitettavissa helposti ja nopeasti, jos jokin renkaisiin tai huoltoihin liittyvä asia askarruttaa.

”Meiltä saa henkilökohtaista palvelua niin, että jokaiselle löytyy tarpeeseen ja budjettiin sopivat tuotteet ja palvelut. Call centerimme palvelee myös iltaisin ja viikonloppuisin. Lisäksi vastaamme meille tuleviin tarjouspyyntöihin ja asiakaspalautteisiin viimeistään seuraavana työpäivänä,” Laitinen lupaa.

”Myös renkaiden ostaminen siirtyy koko ajan vahvemmin verkkokauppaan. Vianorin verkkokaupasta saat lisävarmuutta ostoksiin, sillä verkkokaupan chat auttaa tarvittaessa tuotevalinnassa, ja jos verkkokaupastamme ostetut tuotteet eivät olekaan sopivat, niiden palauttaminen tai vaihtaminen on helppoa.”

Tieturvallisuuden parantaminen osana päivittäistä toimintaa

Palvelutakuu pitää sisällään myös tieturvallisuuteen liittyvistä asioista huolehtimista. Asiakkaiden renkaat mitataan aina digitaalisesti käynnin yhteydessä, ja renkaiden kunnosta saa maksuttoman raportin sähköpostiin. Myös renkaiden jälkikiristys on tehty vaivattomaksi.

”Turvallisen ajomatkan varmistamiseksi suosittelemme aina renkaanvaihdon jälkeen jälkikiristystä. Jotta se olisi mahdollisimman helppoa, Vianorista saa ilmaisen jälkikiristyksen ilman ajanvarausta,” sanoo Laitinen.

 

Vianorin asiakaslupaukset:

  • 30 vrk tyytyväisyystakuu – Kokeile renkaita ilman riskiä
  • Autohuollon liikkumisturva – Laadukas autohuolto lisäturvalla
  • Huoleton maksu – Aina läpinäkyvä hinnoittelu ja joustavat maksuehdot
  • Palvelutakuu – Asiantuntija tavoitettavissa helposti ja nopeasti

 


Uutiset

Toukokuu, 2023

Tarkasta auto ja renkaat ennen kesälomareissuja – vinkit turvalliseen matkantekoon

Kesä on aivan nurkan takana ja niin ovat myös lomareissut. Monet suuntaavat kesälle mökille, sukulaisille tai erilaisiin lomakohteisiin, jolloin kilometrejä kertyy nopeasti. Ennen tien päälle lähtöä kannattaakin tarkastaa, että niin auto kuin renkaat ovat kunnossa. Silloin matkanteko on mukavaa ja turvallista, ja koko lomaseurue kuljettaja mukaan lukien voi keskittyä nautiskelemaan reissusta. Turvallisuuden lisäksi renkaiden tarkastus voi säästää myös euroja, sillä väärillä rengaspaineilla ajaminen kasvattaa polttoaineenkulutusta.


Huhtikuu, 2023

Kuinka valita oikeanlaiset kesärenkaat?

Kevättä on saatu tänä vuonna odotella tavanomaista pidempään, mutta renkaanvaihtoaika alkaa viimein lähestyä. Nyt onkin hyvä aika tarkistaa kesärenkaiden kunto ja suunnata tarvittaessa rengaskaupoille. Renkaita valitessa kannattaa huomioida tärkeät perusasiat, jotta renkaat toimivat turvallisesti niin yllättävissä tilanteissa kuin Suomen vaihtelevissa kesäolosuhteissa. Alhaisen vierintävastuksen renkaat kerryttävät autoilijalle säästöjä polttoainekuluissa ja kasvattavat sähköautojen toimintasädettä.


Maaliskuu, 2023

67 % suomalaisista vaihtaa hyväkuntoisiin kesärenkaisiin – katso vinkit renkaiden vaihtoon

Rengas- ja autohuoltoketju Vianorin rengashotelleissa mitattiin syys-helmikuun aikana ympäri Suomea yli 23 000 kuluttaja-asiakkaan auton renkaiden urasyvyys. Rengasdatan perusteella 67 % suomalaisista on säilytyksessä hyväkuntoiset kesärenkaat, joiden urasyvyys on yli 4 millimetriä. Parhaimmassa kunnossa olevat kesärenkaat löytyvät pääkaupunkiseudulta ja Turun seudulta. Renkaanvaihtoajan lähestyessä on hyvä tarkistaa myös kotivarastoissa säilytettyjen renkaiden kunto. Jos suunnitelmissa on vaihtaa kesärenkaat itse, kannattaa asennuksessa huomioida muutamat tärkeät perusasiat.


Helmikuu, 2023

Säännöllinen öljyn ja suodattimen vaihto vaikuttaa auton suorituskykyyn ja suojaa moottorivaurioilta

Säännöllinen moottoriöljyn vaihtaminen ehkäisee moottorin kulumista ja pienentää myös polttoaineenkulutusta. Joku saattaa ajatella, että öljynsuodattimen voi vaihtaa joka toisen öljynvaihdon yhteydessä, mutta itse asiassa öljyt kestävät suodatinta pidempään. Öljynvaihdosta ei ole suurtakaan hyötyä, jos autoon jätetään likainen suodatin. Myös öljyvalinnan kanssa on oltava todella tarkkana, sillä väärä öljy on välitön peruste moottorin takuun eväämiselle.


Tammikuu, 2023

Maksimoi akun käyttöikä talven rasituksissa – lue Vianorin yksinkertaiset vinkit

Auton akku rasittuu kovilla pakkasilla ja huonokuntoinen akku voi silloin hyytyä nopeastikin. Jotta auto ei jätä tien päälle kesken matkan tai käynnistymättä kokonaan, kannattaa akun kunto tarkastaa. On myös olemassa yksinkertaisia keinoja, joilla saat pidettyä akun toimintakykyisenä mahdollisimman pitkään - oli kyseessä sitten polttomoottorikäyttöinen auto tai hybridi.


Joulukuu, 2022

Mitä kaikkea kotimekaanikon tulee huomioida modernissa autossa?

Nykyaikaisista autoista löytyy suuri määrä erilaista autoilijan elämää helpottavaa teknologiaa. Tietotekniikka on integroitu autoihin täysin ja se mahdollistaa useiden lisävarusteiden sekä mukavuus- ja turvallisuusvarusteiden toiminnan.  Kotimekaanikon kannalta autojen muutos on merkittävä, ja kannattaakin olla tarkkana, jos tarkoituksena on korjata tai huoltaa auto itse.


Marraskuu, 2022


Lokakuu, 2022

Oikeanlainen säilytys pidentää renkaiden käyttöikää

Optimaaliset säilytysolosuhteet auttavat pitämään renkaan kumiseoksen ominaisuudet kunnossa ja renkaat pidempään turvallisina. Tärkeintä on säilyttää renkaat sisätiloissa suojassa auringonvalolta, kosteudelta ja esimerkiksi öljyiltä ja rasvoilta. Vääränlaiset säilytysolosuhteet lyhentävät renkaiden käyttöikää ja voivat jopa tuhota ne.  Isompien rengaskokojen yleistyessä säilytystila käy monissa kodeissa vähiin ja siksi rengashotellipalveluiden kysyntä onkin kasvanut.


Syyskuu, 2022

Tulevana talvena yritysasiakkailla on renkaita, mistä valita

Syksyisten kelien myötä talvikin alkaa jo kolkutella nurkan takana. Parhaan turvan liukkailla ja lumisilla teillä tarjoavat luotettavat talvirenkaat, jotka ovat jokaisen yrityksen työntekijälle halpa henkivakuutus – turvallisuuden peruspilari, josta ei kannata tinkiä. Vianorissa talvirengasvalikoima on tänäkin vuonna maailmantilanteesta huolimatta laaja eivätkä tuotteet lopu varastosta. Olipa hakusessa minkä hintaluokan renkaat tahansa, Vianorista löytyy kattava tarjonta eri valmistajien tuotteita kaikenlaisiin tarpeisiin.


Elokuu, 2022

Nyt kannattaa tarkistaa autoa syksyn kelejä varten – näillä vinkeillä ajat turvallisesti

Syksyn lähestyessä auto on hyvä valmistella pimeitä ja sateisia kelejä varten. Valojen toiminta ja suuntaus kannattaa tarkistaa, sillä toimittamattomat tai väärin toimivat valot heikentävät liikenneturvallisuutta. Lisäksi tuulilasin ja pyyhkijänsulkien kunnon tarkistaminen on helppo tapa lisätä niin omaa kuin muidenkin turvallista matkantekoa. Nyt on myös oikea aika vilkaista kesärenkaiden kuntoa: riittääkö niissä pito, kun liikenteessä on paljon pieniä koululaisia, ja pystyvätkö renkaat vielä estämään vesiliirron sateisilla teillä?


Kesäkuu, 2022

Nyt on oikea aika tarkistaa auto kesälomia varten + 5 vinkkiä, miten säästää polttoainekuluissa

Kesälomien lähestyessä on hyvä tarkistaa, että auto ja renkaat ovat kunnossa, jotta rattiin voi hypätä rennoin mielin. Varmistamalla perusasiat, kuten voimassa olevan katsastuksen ja toimivat valot, kesän automatkat sujuvat turvallisesti ja ilman ikäviä yllätyksiä. Reissuja suunnitellessa monia varmasti mietityttää polttoaineiden korkea hinta. Myös polttoaineenkulutukseen voi itse vaikuttaa yllättävänkin pienillä asioilla.


Toukokuu, 2022

Ohjauskulmien tarkastaminen ja ilmastointihuolto pienentävät polttoaineenkulutusta kesän automatkoilla

Väärät ohjauskulmat lisäävät polttoaineenkulutusta, kun renkaiden vierintävastuksesta tulee suurempi. Ne myös aiheuttavat renkaiden epätasaista kulumista ja heikentävät pidemmällä aikavälillä auton muita osia. Monikaan ei tiedä, että myös huoltamaton ilmastointijärjestelmä kasvattaa selvästi polttoaineenkulusta. Ilmastointijärjestelmän kylmäaineesta voi haihtua vuosittain jopa 10-15 prosenttia, mikä lisää kompressorin työtä ja vaikuttaa siten polttoaineenkulutukseen.

Ennakkotilaukset ja uudelleenpinnoitus auttavat kuorma- ja linja-auton renkaiden ostajia syksyyn valmistautumisessa

Maailmanlaajuisten rahti- ja materiaaliongelmien vuoksi renkaista saattaa tulla markkinoilla pulaa tulevana syksynä. Toimitusaikojen pidentyessä ja hintojen noustessa on hyvä valmistautua syksyyn ajoissa. Ennakkotilaus on paras tapa varmistaa kohtuullinen hintataso ja renkaiden saatavuus. Koska hinnankorotukset ovat pinnoittamispuolella olleet maltillisempia ja saatavuus on hyvällä tasolla, on uudelleenpinnoitus kustannustehokas ja ympäristöystävällinen vaihtoehto kuorma- ja linja-auton renkaiden ostajille.


Huhtikuu, 2022

Maatalouden rengasvalinnat vaikuttavat niin ympäristöön kuin viljelyn kannattavuuteen

Maan rakenteen tiivistyminen vaikuttaa suoraan sadon määrään ja siten viljelyn tuottavuuteen. Tiivistymistä voidaan kuitenkin estää erilaisin keinoin, ja renkaat ovat tärkeä osa tätä työtä. Maatalousrenkaiden valinnalla voi siis vaikuttaa niin maaperän kuntoon kuin liiketoiminnan kannattavuuteen. Helppoutta ja ennakoitavuutta maatalouteen tuovat tänä päivänä myös digitaaliset älyrenkaat.


Maaliskuu, 2022

Routavauriot voivat vahingoittaa autoa pahasti - ohjauskulmien tarkistaminen saattaa olla aiheellista

Autoilijat kokevat nyt päivittäin, että kadut ja tiet ovat harvinaisen huonossa kunnossa. Isoja ja syviä kuoppia on runsaasti. Hyvällä tuurilla kuoppaan ajosta selviää pelkällä säikähdyksellä, mutta melko usein renkaiden ohjauskulmat saattavat vääristyä. Myös pahempia vahinkoja sattuu, jos syvään kuoppaan ajaa liian kovalla vauhdilla. Seurauksena voi olla jopa rengasrikko, ja myös jousitus tai iskunvaimentimet saattavat vahingoittua.

Lokakuu, 2021