Uusi Nokian Hakka Black 2 palkintopallilla Tekniikan Maailman kesärengasvertailussa

09.03.2018

Nokian Renkaiden uusi Nokian Hakka Black 2 -kesärengas saavutti hienon jaetun toisen sijan Tekniikan Maailman tuoreessa kesärengasvertailussa.

 

Pohjolan sateisessa kesässä renkaan märkäpidon on oltava ensiluokkaista. Tekniikan Maailma (5/2018) antaa Nokian Hakka Black 2:lle ajettavuudesta haastavassa kesäkelissä erityiskiitosta: ”Nokian Hakka Black 2 on märällä hieno ajettava. Se vastaa ohjaukseen täsmällisesti, ja rengas on helppo hallita myös väistötilanteissa”, lehti kirjoittaa. Myös jarrutuspito märällä todettiin olevan hyvällä tasolla.

Tekniikan Maailman mukaan urheilullisiin ja tehokkaisiin henkilöautoihin suunniteltu Nokian Hakka Black 2 ei petä myöskään auringonpaisteessa, sillä sen ohjautuminen todettiin tarkaksi ja rauhalliseksi kuivalla tiellä. Lisäksi rengasta kehuttiin hiljaiseksi ja kevyesti rullaavaksi, ja se sai erityistä kiitosta matalasta vierinvastuksesta.

Testissä oli mukana 16 korkean nopeusluokan rengasta koossa 225/45 R17.

Nokian Hakka Black 2 tarjoaa varmuutta ja pitoa vauhdikkaaseen menoon

Uusi Nokian Hakka Black 2 yhdistää tasapainoisen märkäpidon tarkkaan ja tunnokkaaseen ohjaustuntumaan. Äärimmäisen vakaa ajotuntuma ja looginen ohjautuvuus pääsevät oikeuksiinsa uraisilla teillä ja nopeissa kaistanvaihdoissa. Dynamic Grip -konsepti pitää huolen, että nopeaan ja urheilulliseen ajoon suunnitellun renkaan kosketuspinta tiehen säilyy täsmällisenä ja tarkkana.

Myös muut Nokian Hakka -kesärenkaat loistaneet vertailutesteissä

Nokian Hakka Black 2 täydentää Nokian Hakka -henkilöautonrenkaiden sukupolvenvaihdoksen, johon kuuluvat aiempien vuosien testivoittajat Nokian Hakka Blue 2 ja Nokian Hakka Green 2. Sadekelien taltuttaja Nokian Hakka Blue 2 korjasi potin sekä Tekniikan Maailman että Tuulilasin viime vuoden kesärengasvertailuissa. Tänä vuonna rengas on ehtinyt napata jo toisen sijan ruotsalaisen Vi Bilägare-lehden (4/2018) vertailussa, jossa sen suorituskyky märällä vakuutti testaajat. Pienempiin autoihin täsmätty polttoainepihi Nokian Hakka Green 2 puolestaan ylsi voittoon viime kevään lehtitesteissä Venäjällä ja Ukrainassa.


Uutiset

Toukokuu, 2022

Ennakkotilaukset ja uudelleenpinnoitus auttavat kuorma- ja linja-auton renkaiden ostajia syksyyn valmistautumisessa

Maailmanlaajuisten rahti- ja materiaaliongelmien vuoksi renkaista saattaa tulla markkinoilla pulaa tulevana syksynä. Toimitusaikojen pidentyessä ja hintojen noustessa on hyvä valmistautua syksyyn ajoissa. Ennakkotilaus on paras tapa varmistaa kohtuullinen hintataso ja renkaiden saatavuus. Koska hinnankorotukset ovat pinnoittamispuolella olleet maltillisempia ja saatavuus on hyvällä tasolla, on uudelleenpinnoitus kustannustehokas ja ympäristöystävällinen vaihtoehto kuorma- ja linja-auton renkaiden ostajille.


Huhtikuu, 2022

Maatalouden rengasvalinnat vaikuttavat niin ympäristöön kuin viljelyn kannattavuuteen

Maan rakenteen tiivistyminen vaikuttaa suoraan sadon määrään ja siten viljelyn tuottavuuteen. Tiivistymistä voidaan kuitenkin estää erilaisin keinoin, ja renkaat ovat tärkeä osa tätä työtä. Maatalousrenkaiden valinnalla voi siis vaikuttaa niin maaperän kuntoon kuin liiketoiminnan kannattavuuteen. Helppoutta ja ennakoitavuutta maatalouteen tuovat tänä päivänä myös digitaaliset älyrenkaat.


Maaliskuu, 2022

Routavauriot voivat vahingoittaa autoa pahasti - ohjauskulmien tarkistaminen saattaa olla aiheellista

Autoilijat kokevat nyt päivittäin, että kadut ja tiet ovat harvinaisen huonossa kunnossa. Isoja ja syviä kuoppia on runsaasti. Hyvällä tuurilla kuoppaan ajosta selviää pelkällä säikähdyksellä, mutta melko usein renkaiden ohjauskulmat saattavat vääristyä. Myös pahempia vahinkoja sattuu, jos syvään kuoppaan ajaa liian kovalla vauhdilla. Seurauksena voi olla jopa rengasrikko, ja myös jousitus tai iskunvaimentimet saattavat vahingoittua.

Lokakuu, 2021