Askel kohti vihreämpää rengasalaa: Vianor tarjoaa ensimmäisenä alan toimijana valtaosin biomateriaalista valmistettuja rengaspusseja asiakkailleen

24.02.2020

Autonhuolto- ja rengaspalveluita tarjoavalla Vianorilla renkaat pakataan jatkossa ympäristöystävällisempiin pusseihin. 55-prosenttisesti biomateriaalista valmistetut rengaspussit vähentävät pussien valmistuksen tuottamia hiilidioksidipäästöjä merkittävästi, mikä osaltaan tukee Vianorin tavoitetta minimoida toimintansa ympäristökuormitus. 

– Pussit saattavat vaikuttaa pieneltä asialta, mutta niiden ansiosta hiilidioksidipäästöjä syntyy vuositasolla kymmeniä tuhansia tonneja vähemmän, kun pussit tulevat käyttöön Suomen, Norjan ja Ruotsin Vianoreihin, kertoo Vianorin laatu-, ympäristö- ja turvallisuuspäällikkö Tommi Soininen

Kun asiakas käy renkaanvaihdossa tai ostaa erikseen renkaita, ne pakataan pusseihin, jotta renkaiden kuljettaminen ja varastoiminen on asiakkaalle vaivatonta ja siistiä. Uusien pussien materiaalista osa on biopohjaista sokeriruokoetyleeniä. Sokeriruoko on kasvuvaiheessaan sitonut ilmakehästä itseensä hiilidioksidia, ja näin tuotteen valmistamisen aiheuttamat lopulliset päästöt jäävät pienemmiksi. Pussit valmistaa suomalainen Walki Plastiroll, ja niille on myönnetty I’m Green -merkki

Vianorin tavoitteena on haitallisten ympäristövaikutusten ennaltaehkäisy 

Vianor kartoittaa toimintansa aiheuttamat ympäristövaikutukset vuosittain, jotta haitallisia ympäristövaikutuksia voidaan ennaltaehkäistä ja ympäristökuormitus pystytään minimoimaan. 

– Ympäristöystävällisemmät rengaspussit ovat osa laajempaa kokonaisuutta: haluamme toimia vastuullisesti ja kestävästi lähtien myymiemme tuotteiden turvallisuudesta aina kaikkien meille päätyvien romurenkaiden asianmukaiseen kierrätykseen ja jatkokäyttöön, Soininen kertoo. 

Toimenpiteisiin kuuluvat esimerkiksi kuljetusten aiheuttamien päästöjen ja palvelupisteissä syntyvien jätteiden määrän minimointi, jätteiden tehokas lajittelu ja niiden turvallinen käsittely ja kierrättäminen, sekä palvelupisteiden energiankulutuksen seuraaminen. 

Vianorin emoyhtiö Nokian Renkaat on valittu jo kolmena peräkkäisenä vuotena Dow Jonesin kestävän kehityksen DJSI World -indeksiin. Viime vuonna yhtiö valittiin myös tiukkarajaisempaan DJSI Europe -indeksiin. 

Asiakas voi rengasvalinnoillaan säästää sekä ympäristöä että rahaa 

Myös asiakkaat voivat tehdä ostopäätöksiä, jotka ovat ystävällisiä sekä ympäristölle että kukkarolle. Vaikka laadukkaiden henkilöautonrenkaiden ostohinta voi tuntua kalliilta, ovat ne usein käytössä edullisempia kuin lähtöhinnaltaan halvemmat renkaat. 

Tähän vaikuttaa renkaiden parempi kulutuskestävyys ja sen tuoma pidempi käyttöikä sekä renkaiden pienempi vierintävastus, jonka ansiosta polttoaineenkulutus on vähäisempää. Laaturenkaiden valmistuksessa on myös todennäköisemmin huomioitu vastuullisuus ja ekologisuus. 

 


Uutiset

Toukokuu, 2022

Ennakkotilaukset ja uudelleenpinnoitus auttavat kuorma- ja linja-auton renkaiden ostajia syksyyn valmistautumisessa

Maailmanlaajuisten rahti- ja materiaaliongelmien vuoksi renkaista saattaa tulla markkinoilla pulaa tulevana syksynä. Toimitusaikojen pidentyessä ja hintojen noustessa on hyvä valmistautua syksyyn ajoissa. Ennakkotilaus on paras tapa varmistaa kohtuullinen hintataso ja renkaiden saatavuus. Koska hinnankorotukset ovat pinnoittamispuolella olleet maltillisempia ja saatavuus on hyvällä tasolla, on uudelleenpinnoitus kustannustehokas ja ympäristöystävällinen vaihtoehto kuorma- ja linja-auton renkaiden ostajille.


Huhtikuu, 2022

Maatalouden rengasvalinnat vaikuttavat niin ympäristöön kuin viljelyn kannattavuuteen

Maan rakenteen tiivistyminen vaikuttaa suoraan sadon määrään ja siten viljelyn tuottavuuteen. Tiivistymistä voidaan kuitenkin estää erilaisin keinoin, ja renkaat ovat tärkeä osa tätä työtä. Maatalousrenkaiden valinnalla voi siis vaikuttaa niin maaperän kuntoon kuin liiketoiminnan kannattavuuteen. Helppoutta ja ennakoitavuutta maatalouteen tuovat tänä päivänä myös digitaaliset älyrenkaat.


Maaliskuu, 2022

Routavauriot voivat vahingoittaa autoa pahasti - ohjauskulmien tarkistaminen saattaa olla aiheellista

Autoilijat kokevat nyt päivittäin, että kadut ja tiet ovat harvinaisen huonossa kunnossa. Isoja ja syviä kuoppia on runsaasti. Hyvällä tuurilla kuoppaan ajosta selviää pelkällä säikähdyksellä, mutta melko usein renkaiden ohjauskulmat saattavat vääristyä. Myös pahempia vahinkoja sattuu, jos syvään kuoppaan ajaa liian kovalla vauhdilla. Seurauksena voi olla jopa rengasrikko, ja myös jousitus tai iskunvaimentimet saattavat vahingoittua.

Lokakuu, 2021