Korotettu kantavuusindeksi Gitin volyymikuljetuksiin tarkoitetuissa renkaissa

07.09.2018

Eurooppalaisten volyymikuljetusten korkeampaa lastikapasiteettia koskevien vaatimusten täyttämiseksi on Giti Tires nostanut suositun GTL925-renkaansa kantavuusindeksin 164J:n. 

Kokoluokkien 435/50R19.5 ja 445/45R19.5 renkaat sopivat kaiken tyyppisiin, korkeintaan viiden akselin perävaunuihin. Korkean kantavuusindeksin lisäksi rengas laskee sekä polttoaineen kulutusta että rengasmelua, lisää lastikapasiteettia ja parantaa ajoneuvoyhdistelmän ajettavuutta.  

Rengasta käytetään yhä enemmän myös perinteisissä kolmiakselisissa puoliperävaunuissa, joiden lastikapasiteetti on korkeintaan 9 000 kiloa akselia kohti.  

Renkaan pienemmän halkaisijan ansiosta kuorma-auton lastivolyymi voidaan nostaa kolmen metrin korkuiseksi. Silloin ei vielä kuitenkaan ylitetä ajoneuvon neljän metrin kokonaiskorkeutta, joka on suurin sallittu korkeus useimmissa Euroopan maissa. Suomessa suurin sallittu korkeus on 4,40 metriä.  

Giti GTL925-valikoiman renkaissa on voimakkaat olkapääalueet, jotka antavat hyvän suojan repimisvaurioita vastaan. Renkaan kulutuspinta on erittäin kestävä ja antaa hyvän kilometrituloksen. Renkaan vierintävastus on B-luokassa, mikä takaa hyvän polttoainetaloudellisuuden.  

Kummassakin rengaskoossa on M&S-merkintä joka viestittää, että renkaiden pito ja jarrutusominaisuudet ovat erittäin hyvät ympäri vuoden.  

– Suurempi lastikapasiteetti on erittäin tervetullut uutinen tässä erittäin haastavassa tuotesegmentissä, jossa kilpailukykyinen kilometritulos on ehdoton vaatimus, jotta asiakkaamme voivat pitää kustannukset kurissa mahdollisimman hyvän tuloksen saavuttamiseksi, sanoo Giti Tiresin tekninen johtaja Lennart Lindström.


UutisetLokakuu, 2021