Korotettu kantavuusindeksi Gitin volyymikuljetuksiin tarkoitetuissa renkaissa

07.09.2018

Eurooppalaisten volyymikuljetusten korkeampaa lastikapasiteettia koskevien vaatimusten täyttämiseksi on Giti Tires nostanut suositun GTL925-renkaansa kantavuusindeksin 164J:n. 

Kokoluokkien 435/50R19.5 ja 445/45R19.5 renkaat sopivat kaiken tyyppisiin, korkeintaan viiden akselin perävaunuihin. Korkean kantavuusindeksin lisäksi rengas laskee sekä polttoaineen kulutusta että rengasmelua, lisää lastikapasiteettia ja parantaa ajoneuvoyhdistelmän ajettavuutta.  

Rengasta käytetään yhä enemmän myös perinteisissä kolmiakselisissa puoliperävaunuissa, joiden lastikapasiteetti on korkeintaan 9 000 kiloa akselia kohti.  

Renkaan pienemmän halkaisijan ansiosta kuorma-auton lastivolyymi voidaan nostaa kolmen metrin korkuiseksi. Silloin ei vielä kuitenkaan ylitetä ajoneuvon neljän metrin kokonaiskorkeutta, joka on suurin sallittu korkeus useimmissa Euroopan maissa. Suomessa suurin sallittu korkeus on 4,40 metriä.  

Giti GTL925-valikoiman renkaissa on voimakkaat olkapääalueet, jotka antavat hyvän suojan repimisvaurioita vastaan. Renkaan kulutuspinta on erittäin kestävä ja antaa hyvän kilometrituloksen. Renkaan vierintävastus on B-luokassa, mikä takaa hyvän polttoainetaloudellisuuden.  

Kummassakin rengaskoossa on M&S-merkintä joka viestittää, että renkaiden pito ja jarrutusominaisuudet ovat erittäin hyvät ympäri vuoden.  

– Suurempi lastikapasiteetti on erittäin tervetullut uutinen tässä erittäin haastavassa tuotesegmentissä, jossa kilpailukykyinen kilometritulos on ehdoton vaatimus, jotta asiakkaamme voivat pitää kustannukset kurissa mahdollisimman hyvän tuloksen saavuttamiseksi, sanoo Giti Tiresin tekninen johtaja Lennart Lindström.


Uutiset

Kesäkuu, 2022

Nyt on oikea aika tarkistaa auto kesälomia varten + 5 vinkkiä, miten säästää polttoainekuluissa

Kesälomien lähestyessä on hyvä tarkistaa, että auto ja renkaat ovat kunnossa, jotta rattiin voi hypätä rennoin mielin. Varmistamalla perusasiat, kuten voimassa olevan katsastuksen ja toimivat valot, kesän automatkat sujuvat turvallisesti ja ilman ikäviä yllätyksiä. Reissuja suunnitellessa monia varmasti mietityttää polttoaineiden korkea hinta. Myös polttoaineenkulutukseen voi itse vaikuttaa yllättävänkin pienillä asioilla.


Toukokuu, 2022

Ohjauskulmien tarkastaminen ja ilmastointihuolto pienentävät polttoaineenkulutusta kesän automatkoilla

Väärät ohjauskulmat lisäävät polttoaineenkulutusta, kun renkaiden vierintävastuksesta tulee suurempi. Ne myös aiheuttavat renkaiden epätasaista kulumista ja heikentävät pidemmällä aikavälillä auton muita osia. Monikaan ei tiedä, että myös huoltamaton ilmastointijärjestelmä kasvattaa selvästi polttoaineenkulusta. Ilmastointijärjestelmän kylmäaineesta voi haihtua vuosittain jopa 10-15 prosenttia, mikä lisää kompressorin työtä ja vaikuttaa siten polttoaineenkulutukseen.

Ennakkotilaukset ja uudelleenpinnoitus auttavat kuorma- ja linja-auton renkaiden ostajia syksyyn valmistautumisessa

Maailmanlaajuisten rahti- ja materiaaliongelmien vuoksi renkaista saattaa tulla markkinoilla pulaa tulevana syksynä. Toimitusaikojen pidentyessä ja hintojen noustessa on hyvä valmistautua syksyyn ajoissa. Ennakkotilaus on paras tapa varmistaa kohtuullinen hintataso ja renkaiden saatavuus. Koska hinnankorotukset ovat pinnoittamispuolella olleet maltillisempia ja saatavuus on hyvällä tasolla, on uudelleenpinnoitus kustannustehokas ja ympäristöystävällinen vaihtoehto kuorma- ja linja-auton renkaiden ostajille.


Huhtikuu, 2022

Maatalouden rengasvalinnat vaikuttavat niin ympäristöön kuin viljelyn kannattavuuteen

Maan rakenteen tiivistyminen vaikuttaa suoraan sadon määrään ja siten viljelyn tuottavuuteen. Tiivistymistä voidaan kuitenkin estää erilaisin keinoin, ja renkaat ovat tärkeä osa tätä työtä. Maatalousrenkaiden valinnalla voi siis vaikuttaa niin maaperän kuntoon kuin liiketoiminnan kannattavuuteen. Helppoutta ja ennakoitavuutta maatalouteen tuovat tänä päivänä myös digitaaliset älyrenkaat.


Maaliskuu, 2022

Routavauriot voivat vahingoittaa autoa pahasti - ohjauskulmien tarkistaminen saattaa olla aiheellista

Autoilijat kokevat nyt päivittäin, että kadut ja tiet ovat harvinaisen huonossa kunnossa. Isoja ja syviä kuoppia on runsaasti. Hyvällä tuurilla kuoppaan ajosta selviää pelkällä säikähdyksellä, mutta melko usein renkaiden ohjauskulmat saattavat vääristyä. Myös pahempia vahinkoja sattuu, jos syvään kuoppaan ajaa liian kovalla vauhdilla. Seurauksena voi olla jopa rengasrikko, ja myös jousitus tai iskunvaimentimet saattavat vahingoittua.

Lokakuu, 2021