Pika-aituri Reetta Hurske kokeili SnapSkania: ”Renkaiden tarkistaminen on tehty tosi helpoksi”

10.09.2019

Pika-aitajuoksija Reetta Hurskeen elämää rytmittävät opiskelu, kilpailut ja jokapäiväiset treenit. Kuluneena kesänä Hurske on rullannut eteenpäin Nokian Hakka Blue 2 -renkailla, jotka asennettiin hänen autoonsa keväällä Tampereen Sarankulman Vianorissa.

Hurske suuntaa syyskuun lopussa Dohaan yleisurheilun MM-kisoihin. Kisapaikka heltisi heinäkuussa, kun hän juoksi oman silloisen ennätyksensä 12,97. Sittemmin ennätys on parantunut lukemiin 12,78. Kisamatkoilla Hurske ei yleensä itse istu ratin takana, mutta vuoden mittaan omiakin ajokilometrejä kertyy urheilijan kiireisessä arjessa noin 10 000. 

Kuivilla kesäteillä kurvaillessa renkaita ei juuri tule miettineeksi. Syksyn sateisilla keleillä renkaat kuitenkin ovat auton tärkein turvavaruste, sillä hyväkuntoiset kesärenkaat ovat paras keino ehkäistä vesiliirtoa. Jotta ajaminen olisi huoletonta, renkaiden urasyvyys kannattaa tarkistaa säännöllisesti. Reetta Hurske tarkisti syyskuun alussa renkaansa Nokian Renkaiden kehittämällä SnapSkan-palvelulla. 

– Urasyvyyden mittaaminen on tehty tosi helpoksi tällä palvelulla. Aiemmin en ole oikeastaan tiennyt renkaideni kuntoa, vaan isä on katsonut, voiko niillä vielä ajaa. Nyt tarvitsee vain ajaa rampin yli, Hurske toteaa.

– Liikenneturvallisuus on mielestäni tärkeää, ja pyrin edistämään turvallisuutta omalla toiminnallani liikenteessä. SnapSkan palveluna tukee tätä hyvin, hän jatkaa.

SnapSkan kertoo renkaiden urasyvyyden ja mahdollisen vaihtotarpeen 

SnapSkanin toimintaperiaate on yksinkertainen: kun autoilija rekisteröityy palveluun ja ajaa SnapSkan-yliajorampin yli, renkaiden urasyvyys mitataan automaattisesti, ja renkaiden kunnosta saa raportin suoraan omaan kännykkään. 

Ramppien lisäksi SnapSkan-palvelu on saatavilla myös suuressa osassa Vianorin palvelupisteitä, joissa mittaaminen tehdään digitaalisilla käsimittalaitteilla. 

Yliajoramppeja on parkkihalleissa pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa ja Oulussa, ja palvelu tulee saataville kaikkiin Vianorin palvelupisteisiin syksyn aikana. Urasyvyyksien lisäksi SnapSkan-palvelu myös kertoo, milloin on aika hankkia uudet renkaat. 

Vianor haluaa varmistaa asiakkaidensa turvalliset matkat 

Uusissa kesärenkaissa on yleensä noin kahdeksan millimetrin urasyvyys. Kun renkaissa on kulutuspintaa jäljellä alle neljä millimetriä, niiden märkäpito- ja vesiliirto-ominaisuudet heikkenevät olennaisesti. 

– Haluamme varmistaa, että asiakkaamme ovat tietoisia omien renkaidensa kunnosta ja voivat ajaa turvallisesti. Jatkossa kun asiakas käyttää rengas- tai huoltopalveluita Vianorin palvelupisteissä, hän halutessaan saa myös SnapSkan-raportin renkaistaan, sanoo Vianorin kuluttajakaupan johtaja Mikko Lehtinen

– SnapSkan tekee renkaiden urasyvyyden seuraamisesta autoilijalle vaivatonta ja nopeaa. Toivottavasti mahdollisimman moni ottaa tavaksi seurata renkaidensa kuntoa, Lehtinen jatkaa.

 

Kiinnostaako SnapSkan?

Syyskuun aikana palveluun liittyneiden kesken arvotaan Nokian Renkaiden rengassetti. Liity täältä: snapskan.fi


Uutiset

Tammikuu, 2023

Maksimoi akun käyttöikä talven rasituksissa – lue Vianorin yksinkertaiset vinkit

Auton akku rasittuu kovilla pakkasilla ja huonokuntoinen akku voi silloin hyytyä nopeastikin. Jotta auto ei jätä tien päälle kesken matkan tai käynnistymättä kokonaan, kannattaa akun kunto tarkastaa. On myös olemassa yksinkertaisia keinoja, joilla saat pidettyä akun toimintakykyisenä mahdollisimman pitkään - oli kyseessä sitten polttomoottorikäyttöinen auto tai hybridi.


Joulukuu, 2022

Mitä kaikkea kotimekaanikon tulee huomioida modernissa autossa?

Nykyaikaisista autoista löytyy suuri määrä erilaista autoilijan elämää helpottavaa teknologiaa. Tietotekniikka on integroitu autoihin täysin ja se mahdollistaa useiden lisävarusteiden sekä mukavuus- ja turvallisuusvarusteiden toiminnan.  Kotimekaanikon kannalta autojen muutos on merkittävä, ja kannattaakin olla tarkkana, jos tarkoituksena on korjata tai huoltaa auto itse.


Marraskuu, 2022


Lokakuu, 2022

Oikeanlainen säilytys pidentää renkaiden käyttöikää

Optimaaliset säilytysolosuhteet auttavat pitämään renkaan kumiseoksen ominaisuudet kunnossa ja renkaat pidempään turvallisina. Tärkeintä on säilyttää renkaat sisätiloissa suojassa auringonvalolta, kosteudelta ja esimerkiksi öljyiltä ja rasvoilta. Vääränlaiset säilytysolosuhteet lyhentävät renkaiden käyttöikää ja voivat jopa tuhota ne.  Isompien rengaskokojen yleistyessä säilytystila käy monissa kodeissa vähiin ja siksi rengashotellipalveluiden kysyntä onkin kasvanut.


Syyskuu, 2022

Tulevana talvena yritysasiakkailla on renkaita, mistä valita

Syksyisten kelien myötä talvikin alkaa jo kolkutella nurkan takana. Parhaan turvan liukkailla ja lumisilla teillä tarjoavat luotettavat talvirenkaat, jotka ovat jokaisen yrityksen työntekijälle halpa henkivakuutus – turvallisuuden peruspilari, josta ei kannata tinkiä. Vianorissa talvirengasvalikoima on tänäkin vuonna maailmantilanteesta huolimatta laaja eivätkä tuotteet lopu varastosta. Olipa hakusessa minkä hintaluokan renkaat tahansa, Vianorista löytyy kattava tarjonta eri valmistajien tuotteita kaikenlaisiin tarpeisiin.


Elokuu, 2022

Nyt kannattaa tarkistaa autoa syksyn kelejä varten – näillä vinkeillä ajat turvallisesti

Syksyn lähestyessä auto on hyvä valmistella pimeitä ja sateisia kelejä varten. Valojen toiminta ja suuntaus kannattaa tarkistaa, sillä toimittamattomat tai väärin toimivat valot heikentävät liikenneturvallisuutta. Lisäksi tuulilasin ja pyyhkijänsulkien kunnon tarkistaminen on helppo tapa lisätä niin omaa kuin muidenkin turvallista matkantekoa. Nyt on myös oikea aika vilkaista kesärenkaiden kuntoa: riittääkö niissä pito, kun liikenteessä on paljon pieniä koululaisia, ja pystyvätkö renkaat vielä estämään vesiliirron sateisilla teillä?


Kesäkuu, 2022

Nyt on oikea aika tarkistaa auto kesälomia varten + 5 vinkkiä, miten säästää polttoainekuluissa

Kesälomien lähestyessä on hyvä tarkistaa, että auto ja renkaat ovat kunnossa, jotta rattiin voi hypätä rennoin mielin. Varmistamalla perusasiat, kuten voimassa olevan katsastuksen ja toimivat valot, kesän automatkat sujuvat turvallisesti ja ilman ikäviä yllätyksiä. Reissuja suunnitellessa monia varmasti mietityttää polttoaineiden korkea hinta. Myös polttoaineenkulutukseen voi itse vaikuttaa yllättävänkin pienillä asioilla.


Toukokuu, 2022

Ohjauskulmien tarkastaminen ja ilmastointihuolto pienentävät polttoaineenkulutusta kesän automatkoilla

Väärät ohjauskulmat lisäävät polttoaineenkulutusta, kun renkaiden vierintävastuksesta tulee suurempi. Ne myös aiheuttavat renkaiden epätasaista kulumista ja heikentävät pidemmällä aikavälillä auton muita osia. Monikaan ei tiedä, että myös huoltamaton ilmastointijärjestelmä kasvattaa selvästi polttoaineenkulusta. Ilmastointijärjestelmän kylmäaineesta voi haihtua vuosittain jopa 10-15 prosenttia, mikä lisää kompressorin työtä ja vaikuttaa siten polttoaineenkulutukseen.

Ennakkotilaukset ja uudelleenpinnoitus auttavat kuorma- ja linja-auton renkaiden ostajia syksyyn valmistautumisessa

Maailmanlaajuisten rahti- ja materiaaliongelmien vuoksi renkaista saattaa tulla markkinoilla pulaa tulevana syksynä. Toimitusaikojen pidentyessä ja hintojen noustessa on hyvä valmistautua syksyyn ajoissa. Ennakkotilaus on paras tapa varmistaa kohtuullinen hintataso ja renkaiden saatavuus. Koska hinnankorotukset ovat pinnoittamispuolella olleet maltillisempia ja saatavuus on hyvällä tasolla, on uudelleenpinnoitus kustannustehokas ja ympäristöystävällinen vaihtoehto kuorma- ja linja-auton renkaiden ostajille.


Huhtikuu, 2022

Maatalouden rengasvalinnat vaikuttavat niin ympäristöön kuin viljelyn kannattavuuteen

Maan rakenteen tiivistyminen vaikuttaa suoraan sadon määrään ja siten viljelyn tuottavuuteen. Tiivistymistä voidaan kuitenkin estää erilaisin keinoin, ja renkaat ovat tärkeä osa tätä työtä. Maatalousrenkaiden valinnalla voi siis vaikuttaa niin maaperän kuntoon kuin liiketoiminnan kannattavuuteen. Helppoutta ja ennakoitavuutta maatalouteen tuovat tänä päivänä myös digitaaliset älyrenkaat.


Maaliskuu, 2022

Routavauriot voivat vahingoittaa autoa pahasti - ohjauskulmien tarkistaminen saattaa olla aiheellista

Autoilijat kokevat nyt päivittäin, että kadut ja tiet ovat harvinaisen huonossa kunnossa. Isoja ja syviä kuoppia on runsaasti. Hyvällä tuurilla kuoppaan ajosta selviää pelkällä säikähdyksellä, mutta melko usein renkaiden ohjauskulmat saattavat vääristyä. Myös pahempia vahinkoja sattuu, jos syvään kuoppaan ajaa liian kovalla vauhdilla. Seurauksena voi olla jopa rengasrikko, ja myös jousitus tai iskunvaimentimet saattavat vahingoittua.

Lokakuu, 2021