Rengasvertailut: Nokian Hakkapeliitat tasapainoisia kelissä kuin kelissä

26.10.2018

Suomalainen laaturengas rullaa eteenpäin vakaasti ja varmasti kaikissa olosuhteissa, myös kuskille kaikkein hankalimmissa ääritilanteissa. Tämä käy ilmi tuoreista talvirengasvertailuista, joissa uudet Nokian Hakkapeliitat saavat kiitosta erityisesti tasapainoisuudestaan. Ajaminen on varmaa ja renkaiden käyttäytyminen ennakoitavaa niin jäällä, lumella kuin märällä ja kuivalla asvaltilla.

Rengasvertailut: Nokian Hakkapeliitat tasapainoisia kelissä kuin kelissä

Talvirenkaita on markkinoilla yhä kirjavampi joukko, joten autolehtien rengastestit antavat kuluttajalle mahdollisuuksia vertailla renkaiden eri ominaisuuksia ja painotuksia. Joku rengas toimii loistavasti jäällä, toinen märällä ja kolmas kuivalla. Paras talvirengas on tasapainoinen kokonaisuus, joka toimii hallitusti kelistä ja kuskista riippumatta.

Nokian Hakkapeliitta 9 -nastarengas pokkaa kärkisijan Tuulilasi-lehden (11/2018) kovatasoisessa vertailussa juuri loistavan kokonaisuutensa ansiosta. Edistyksellinen tuplanastarengas on lehden mukaan elementissään jäällä mutta toimii hienosti myös lumella eikä jätä pulaan ääritilanteissakaan. Renkaan polttoainetehokkuus on testin kärkiluokkaa.  

Myös Moottori-lehden (9/2018) mukaan Nokian Hakkapeliitta 9 käyttäytyy loogisesti ja rauhallisesti niin jäisellä, lumisella kuin märällä tienpinnalla. Premium-rengas on kaikkinensa testin tasapainoisin kokonaisuus, mikä on osoitus Nokian Renkaiden kyvystä kehittää kaikissa olosuhteissa oivallisesti toimiva rengas.

Nokian Hakkapeliitta 9 ei vakuuta pelkästään kotimaassa vaan rengas on moninkertainen testimenestyjä myös muilla sen päämarkkinoilla Ruotsissa (2. sija Vi Bilägare), Norjassa (testivoittaja Motor) ja Venäjällä (testivoittaja Za Rulem ja AutoReview). Za Rulem testasi renkaita koossa 195/65 R15, muut lehdet yleisimmässä 205/55 R16 -koossa. 

Naapurimaassa Ruotsissa julkaistu SUV-renkaiden vertailutesti auto, motor och sport -lehdessä (22/2018) puolestaan toteaa, että jos renkaalle voisi antaa tittelin "Pohjolan kuningas", niin se tulisi antaa Nokian Hakkapeliitta 9 SUV -renkaalle. Testin ykkössijan napannut Nokian Hakkapeliitta 9 SUV on lehden sanojen mukaan malliesimerkki huipputurvallisuudesta.  

Nastatonta pitoa ja ajomukavuutta uutuusrenkailla  

Tämän vuoden nastaton talviuutuus, Nokian Hakkapeliitta R3, on sekin todistanut suorituskykynsä talven kyllästämillä teillä. Hakkapeliitoille tuttu tasapainoinen ajokäytös perustuu pintakuvion, rengasrakenteen ja kumiseoksen saumattomaan yhteispeliin sekä uusiin innovaatioihin.

Tuulilasi-lehden (10/2018) kitkarengasvertailussa jaetulla toisella sijalla ollut Nokian Hakkapeliitta R3 on elementissään erityisesti lumiradalla. Lehden mukaan tämä pohjoismainen talvirengas on ”helppo hallita kaikissa tilanteissa ja ajokäytös on jääradallakin turvallista ja hyvin ennakoitavaa”. Myös Ruotsin suurin autolehti Vi Bilägare (14/2018) luonnehtii rengasta hiljaiseksi, tasapainoiseksi ja hyväksi ajaa kaikilla keleillä.

Nastattomien SUV-renkaiden vertailussa ruotsalainen auto, motor och sport -lehti (22/2018) ylistää Nokian Hakkapeliitta R3 SUV -rengasta sen erinomaisesta tasapainoisuudestaan ja ennakoivasta käyttäytymisestä. Testin voittanut Nokian Hakkapeliitta R3 SUV näyttää vahvuutensa lumella ja jäällä, mutta myös märällä ja kuivalla asfaltilla, jossa sen jarrutusominaisuudet ovat lehden mukaan pohjoismaisista talvirenkaista parhaimmat.


Uutiset

Toukokuu, 2022

Ennakkotilaukset ja uudelleenpinnoitus auttavat kuorma- ja linja-auton renkaiden ostajia syksyyn valmistautumisessa

Maailmanlaajuisten rahti- ja materiaaliongelmien vuoksi renkaista saattaa tulla markkinoilla pulaa tulevana syksynä. Toimitusaikojen pidentyessä ja hintojen noustessa on hyvä valmistautua syksyyn ajoissa. Ennakkotilaus on paras tapa varmistaa kohtuullinen hintataso ja renkaiden saatavuus. Koska hinnankorotukset ovat pinnoittamispuolella olleet maltillisempia ja saatavuus on hyvällä tasolla, on uudelleenpinnoitus kustannustehokas ja ympäristöystävällinen vaihtoehto kuorma- ja linja-auton renkaiden ostajille.


Huhtikuu, 2022

Maatalouden rengasvalinnat vaikuttavat niin ympäristöön kuin viljelyn kannattavuuteen

Maan rakenteen tiivistyminen vaikuttaa suoraan sadon määrään ja siten viljelyn tuottavuuteen. Tiivistymistä voidaan kuitenkin estää erilaisin keinoin, ja renkaat ovat tärkeä osa tätä työtä. Maatalousrenkaiden valinnalla voi siis vaikuttaa niin maaperän kuntoon kuin liiketoiminnan kannattavuuteen. Helppoutta ja ennakoitavuutta maatalouteen tuovat tänä päivänä myös digitaaliset älyrenkaat.


Maaliskuu, 2022

Routavauriot voivat vahingoittaa autoa pahasti - ohjauskulmien tarkistaminen saattaa olla aiheellista

Autoilijat kokevat nyt päivittäin, että kadut ja tiet ovat harvinaisen huonossa kunnossa. Isoja ja syviä kuoppia on runsaasti. Hyvällä tuurilla kuoppaan ajosta selviää pelkällä säikähdyksellä, mutta melko usein renkaiden ohjauskulmat saattavat vääristyä. Myös pahempia vahinkoja sattuu, jos syvään kuoppaan ajaa liian kovalla vauhdilla. Seurauksena voi olla jopa rengasrikko, ja myös jousitus tai iskunvaimentimet saattavat vahingoittua.

Lokakuu, 2021