Suurin osa suomalaisista ajaa tänä talvena hyväkuntoisilla renkailla

23.01.2020

Rengas- ja autonhuoltopalveluita tarjoavan Vianorin keräämästä rengasdatasta selviää, että lähes 90 prosentilla suomalaisista on tänä talvena autossaan hyväkuntoiset talvirenkaat. Ympäri maata toimiva ketju mittasi loka-joulukuussa kymmenien tuhansien asiakkaidensa autojen alle laitetut renkaat. 

Vianorin rengasmittausten tulokset ovat turvallisuutta arvostaville teillä liikkujille huojentavaa luettavaa: koko Suomessa mitatuista talvirenkaista 86,3 prosenttia oli hyväkuntoisia, eli niiden urasyvyys oli yli kuusi millimetriä. Vianor on alan ainoa palveluntarjoaja, joka mittaa kaikkien asiakkaidensa renkaiden urasyvyyden digitaalisesti. 

– Renkaiden kunto vaikuttaa paitsi ajajan omaan, myös muiden tieturvallisuuteen. Haluamme edistää turvallista tiellä liikkumista sekä tehdä renkaisiin ja autoiluun liittyvät asiat asiakkaillemme mahdollisimman helpoksi. Luotettava tieto renkaiden kunnosta tekee ajomatkoista huolettomampia, kertoo vähittäiskaupasta vastaava Vesa Laitinen Vianorilta. 

Renkaiden kunnon tarkastaminen silmämääräisesti voi olla epäluotettavaa, mutta digitaalisilla laitteilla mittatulos on tarkka. Mittauksesta myös saa halutessaan omaan älypuhelimeen selkeän raportin renkaiden kunnosta. 

Pääkaupunkiseudulla parhaat renkaat 

Lain mukaan talvirenkaassa on oltava urasyvyyttä vähintään 3 millimetriä, mutta Autonrengasliiton mukaan esimerkiksi sohjokelillä tarvitaan kuitenkin reilusti syvemmät urat. Siksi Vianor kehottaa seuraamaan erityisesti sellaisten renkaiden kuntoa, joissa urasyvyyttä on alle viisi millimetriä. Mitatuista renkaista tällaisia oli vain 2,5 prosenttia. Renkaista 11,2 prosenttia oli kohtalaisessa kunnossa. 

– Nyt on hyvä aika tarkastaa renkaat ja tarvittaessa hankkia uudet ennen lopputalven pakkasia ja talvilomareissujen ajomatkoja. Tähän aikaan vuodesta laadukkaitakin talvirenkaita voi saada edullisesti, vinkkaa Laitinen. 

Vianorilla on 63 palvelupistettä ympäri Suomea, joten tietoa autojen alla tällä hetkellä pyörivien renkaiden kunnosta on kerätty kattavasti koko maasta. Yllättäen Pohjois-Suomessa oli suhteellisesti eniten renkaita, joiden urasyvyys oli alle 5 millimetriä – tällaisia oli siellä mitatuista renkaista 3,9 prosenttia. Vertailun vuoksi esimerkiksi pääkaupunkiseudulla yhtä kuluneilla renkailla ajeli vain 1,9 prosenttia, ja siellä hyvässä kunnossa olevia renkaita oli 87,9 prosenttia. 

Vianor mittaa renkaat SnapSkanilla, joka on Nokian Renkaiden ja Vianorin kehittämä maksuton palvelu. SnapSkan-palvelu on kaikkien Vianoreiden lisäksi saatavilla myös muutamissa parkkihalleissa, joissa renkaiden tarkastus onnistuu nopeasti ja vaivattomasti esimerkiksi ostosreissun yhteydessä. Lähimmän SnapSkan-pisteen sijainnin voi tarkistaa osoitteesta snapskan.fi.


Uutiset

Toukokuu, 2022

Ennakkotilaukset ja uudelleenpinnoitus auttavat kuorma- ja linja-auton renkaiden ostajia syksyyn valmistautumisessa

Maailmanlaajuisten rahti- ja materiaaliongelmien vuoksi renkaista saattaa tulla markkinoilla pulaa tulevana syksynä. Toimitusaikojen pidentyessä ja hintojen noustessa on hyvä valmistautua syksyyn ajoissa. Ennakkotilaus on paras tapa varmistaa kohtuullinen hintataso ja renkaiden saatavuus. Koska hinnankorotukset ovat pinnoittamispuolella olleet maltillisempia ja saatavuus on hyvällä tasolla, on uudelleenpinnoitus kustannustehokas ja ympäristöystävällinen vaihtoehto kuorma- ja linja-auton renkaiden ostajille.


Huhtikuu, 2022

Maatalouden rengasvalinnat vaikuttavat niin ympäristöön kuin viljelyn kannattavuuteen

Maan rakenteen tiivistyminen vaikuttaa suoraan sadon määrään ja siten viljelyn tuottavuuteen. Tiivistymistä voidaan kuitenkin estää erilaisin keinoin, ja renkaat ovat tärkeä osa tätä työtä. Maatalousrenkaiden valinnalla voi siis vaikuttaa niin maaperän kuntoon kuin liiketoiminnan kannattavuuteen. Helppoutta ja ennakoitavuutta maatalouteen tuovat tänä päivänä myös digitaaliset älyrenkaat.


Maaliskuu, 2022

Routavauriot voivat vahingoittaa autoa pahasti - ohjauskulmien tarkistaminen saattaa olla aiheellista

Autoilijat kokevat nyt päivittäin, että kadut ja tiet ovat harvinaisen huonossa kunnossa. Isoja ja syviä kuoppia on runsaasti. Hyvällä tuurilla kuoppaan ajosta selviää pelkällä säikähdyksellä, mutta melko usein renkaiden ohjauskulmat saattavat vääristyä. Myös pahempia vahinkoja sattuu, jos syvään kuoppaan ajaa liian kovalla vauhdilla. Seurauksena voi olla jopa rengasrikko, ja myös jousitus tai iskunvaimentimet saattavat vahingoittua.

Lokakuu, 2021