Hallittua pitoa, mukavampaa menoa: Nokian Hakkapeliitta R3 ja Nokian Hakkapeliitta R3 SUV – mielenrauhaa pohjoisen talveen

19.01.2018

Uusi nastaton Nokian Hakkapeliitta R3 -talvirengas tuo kaivattua mielenrauhaa, kun lumimyräkkä tai märän tienpinnan jääradaksi muuttava pikkupakkanen yllättää. Entisestään parantunut jääpito ja vakaampi ajotuntuma perustuvat Nokian Renkaiden kehittämään uuteen Arctic Sense Grip -konseptiin, joka tekee etenemisestä nautinnollisen hallittua, täsmällistä ja hiljaista, olipa vastassa talvisen liukas keli tai sula tie.

Nokian Hakkapeliitta R3

Maailman pohjoisimman rengasvalmistajan uuden sukupolven pohjoismainen nastaton talvirengas on ensiluokkaista turvallisuutta, ainutlaatuista ajomukavuutta ja vihreämpää autoilua arvostavan ykkösvalinta. Tämän talviteiden kameleontin erilaiset lamellit sopeutuvat joustavasti kaikkiin kelivaihteluihin ja tarjoavat hellittämätöntä pitoa. Äärimmäisen pieni vierintävastus merkitsee tuntuvaa polttoainesäästöä tai sähköautoissa toimintasäteen kasvua.

Suorituskykyisiin katumaastureihin suunnattu Nokian Hakkapeliitta R3 SUV huokuu tehokasta voimaa. Renkaan pettämätön talvipito ja helppo käsiteltävyys tekevät matkanteosta nautinnollisen seikkailun sekä kaupungin talvisessa katuvilinässä että maaseudun kumpuilevilla sorapätkillä. Rullaus on luonnollisen sujuvaa, ja kosketus tiehen säilyy loogisena ja vakaana niin kiihdytyksessä jäisellä ajouralla kuin vauhdikkaassa kaarreajossa märällä tiellä. Jämäkkä rakenne ja Aramid-vahvennetut sivupinnat tuovat kaivattua kestävyyttä torjumalla matkantekoa kampittavat iskut ja viillot.

Nokian Hakkapeliitta R3 tuo verratonta ajamisen helppoutta pohjoisen teille. Sen laaja 68 tuotteen kokovalikoima aina 14-tuumaisesta renkaasta 21-tuumaiseen saakka soveltuu erinomaisesti nykyaikaisiin automalleihin, hybrideihin ja täyssähköautoihin. Valikoima kattaa muun muassa Tesla Model S:n, Tesla Model 3:n, BMWi3:n ja VW e-Golf:n. Uutuuden nopeusluokka on R (170 km/h). Vauhdikkaampaan menoon räätälöidyt 45-sarjaiset ja matalammat profiilisuhteet ovat T-nopeusluokkaa (190 km/h).

Nokian Hakkapeliitta R3 SUV:n 63 tuotteen kokovalikoima kattaa tuumakoot 16-21. Useimmat koot ovat XL-merkittyjä, eli niiden kantavuus on korkein mahdollinen. Hybridi- ja sähköautoista uusi Hakkapeliitta R3 SUV soveltuu oivallisesti mm. Volvo XC90:een, BMW X5:een, MB GLC 350e:hen ja Tesla Model X:ään. Moderni valikoima on täydellisenä kuluttajien saatavissa syksyn 2018 talvirengassesongissa. Vaativien talvikelien Hakkapeliitta-talvirengasperheen tärkeimmät markkina-alueet ovat Pohjoismaat, Venäjä, Pohjois-Amerikka, Japani ja Kiina.

Enemmän mukavuutta ja mielenrauhaa

Talvisäiden äkilliset muutokset ovat tuttuja ympäri maailman. Ei olekaan ihme, että Nokian Renkaiden kuluttajatutkimusten mukaan autoilijat kaipaavat ajomukavuuden lisäksi nastattomalta talvirenkaalta erityisesti luotettavaa pitoa ja käsittelytuntumaa niin jäällä, lumella kuin märällä tiellä. Pohjoismainen erityispiirre on toive kiitettävästä jääpidosta.

- Uusi Hakkapeliitta R3 maksimoi talviautoilijan mielenrauhan vaihtelevissa talvikeleissä. Voimme todellakin puhua talviautoilun turvallisuuden ja nautinnon tasapainosta. Meno on sujuvaa ja hiljaista. Tarkka ja tunnokas ohjautuvuus sekä talviturvallisuuden kannalta elintärkeä sivuttaispito säilyvät niin kaistanvaihdoissa kuin tiukoissa kurveissa, Nokian Renkaiden kehityspäällikkö
Marko Rantonen sanoo.

Arctic Sense Grip – oivallista talvipitoa, nautinnollinen ajotuntuma

Talviautoilijan mielenrauhan ytimessä on uusi Arctic Sense Grip -konsepti, joka mahdollistaa ensiluokkaisen talvipidon sekä tarkemman ja mukavamman ajotuntuman. Symmetrisen pintamallin eri osien tietokoneoptimoidut lamellit eli uritukset ja leikkaukset toimivat optimaalisesti vaihtelevissa keleissä niin jäällä, lumella kuin myös kuivalla tiellä.
      
Yhä vaihtelevammat talvet vaikuttavat siihen, että suuri osa talviautoilusta tehdään paljaalla asvalttitiellä. Yhtenäisen keskirivan
hakamaiset lamellit (Center Block Siping) jäykistävät renkaan kasvavaa puuta muistuttavan keskialueen. Tiukasti yhteen sidotut kuviopalat mahdollistavat kiitettävän ajovakauden ja turvallisuuden vauhdikkaassa ajossa kuivalla tiellä.

Renkaan olkapäiden kuviopalojen keskellä olevat
kampalamellit jämäköittävät kuviopaloja, mikä tuntuu erinomaisena ohjautuvuutena.

Pumppulamellit parantavat pitoa sohjossa ja märällä tiellä

Hakkapeliittamaista tasapainoista ajokäytöstä tuetaan suurella joukolla uusia keksintöjä tai jatkojalostamalla jo koeteltuja toimivia ratkaisuja. Keskialueelta löytyvät tutut ja tehokkaat patentoidut
pumppulamellit, joiden määrää on lisätty entisestään.

Pumppulamellit poistavat, oikeastaan pumppaavat, vettä tienpinnasta ja varmistavat pitävän kosketuksen alustaan sohjossa ja märissä olosuhteissa. Renkaan reunoille muotoiltiin myös kattava ja tiheä lamelliverkko. Terävät zig zag -särmät aukeavat ja sulkeutuvat jarrutus- ja kiihdytystilanteissa parantaen märkäpitoa.

Cryo Crystal 3 -kiteet maksimoivat jääpidon

Maailman parhaiden talvirenkaiden kehittäminen vaatii pintakuvion, rengasrakenteen ja kumisekoitusten täydellistä vuorovaikutusta. Kokonaisuuteen kuuluu myös lähes 4 vuoden kehitystyö ja yli 100 000 testikilometriä aidoissa käyttöympäristöissä. Vaativassa kehitystyössä hyödynnettiin tietokonemallinnusta ja suurnopeuskameraa kattavien laboratorio- ja indoor-testien lisäksi. Nokian Hakkapeliitta R3:n talvisten ääriolojen hallinta jalostettiin huippuunsa napapiirin pohjoispuolella, Nokian Renkaiden
”White Hell” testikeskuksessa Ivalossa.

Pohjoisen talven armoton pitohaaste voitetaan optimaalista sivuttais- ja pitkittäispitoa tehostavan uuden sukupolven kumiseoksen
Cryo Crystal 3 -kiteiden avulla. Mikroskooppisen pienet kiteet toimivat ikään kuin sisäänrakennettuina nastoina tuoden terävää ja kovaa pitosärmää kumin joukkoon. Kun rengas kuluu, kumiseokseen tasaisesti jaotellut uusiutuvat, biopohjaista materiaalia olevat kiteet tulevat esiin tuomaan kaivattua pitoreserviä.

Kulutuspinnan cap & base -rakenteen pehmeämpi pintakerros vankistaa pito-ominaisuuksia, vahva pohjakerros tuo lisävakautta. Uudella talvikumisekoituksella saadaan Hakkapeliitta-tulokkaisiin poikkeuksellisen hyvää jää- lumi- ja märkäpitoa sekä erinomaista kulumiskestoa vaihtelevissa lämpötiloissa.

Kuviopalojen väleistä ja olkapääalueilta löytyvät monikulmaiset
lumikynnet (Snow Claws) luovat tasapainoisen lumi- ja jääpidon varsinkin jarrutus- ja kiihdytystilanteissa.

Tehokasta polttoaineensäästöä

Pohjoismaiset nastattomat talvirenkaat saavuttavat yleisesti eri rengastyyppien vierintävastusvertailussa alhaisimmat lukemat. Kevyesti rullaavan pintamallin ja huipputeknologiaa edustavan kulutuspintasekoituksen ansiosta Nokian Hakkapeliitta R3 vierii vaivattomasti eli sen vierintävastus on hyvin pieni, kesärenkaitakin matalampi. Uutuusrenkaan vierintävastus on jopa 5% alhaisempi kuin tehorullaaja Nokian Hakkapeliitta R2:n, joka oli autolehtien vertailutestien polttoainepihein talvirengas.

Kevyempi rullaus säästää polttoainetta ja tuo enemmän toimintasädettä sähköautoihin. Muihin premium-talvirenkaisiin verrattuna Nokian Hakkapeliitta R3 –renkailla varustettu auto kuluttaa arviolta 2 % vähemmän polttoainetta. Neljässä vuodessa, joka on renkaan arvioitu käyttöikä, autoilija voi säästää menovettä keskimäärin noin 35 litraa, jolloin hiilidioksidipäästötkin pienenevät keskivertokuljettajan painon verran (noin 80 kg).

Pienemmän vierintävastuksen renkailla on myös yhteiskunnallisesti positiivinen vaikutus. Jos Suomessa ajettaisiin pelkästään Nokian Hakkapeliitta R3 -talvirenkailla tuotteen koko elinkaaren ajan, pienenisi polttoaineenkulutus 97 miljoonalla litralla ja hiilidioksidipäästöjä syntyisi noin 220 000 tonnia vähemmän. Yhteiskunnan näkökulmasta hyöty tästä hiilidioksidipäästöjen vähenemisestä olisi arviolta 8,7 miljoonaa euroa.*

Uusi Nokian Hakkapeliitta R3 SUV – mukavaa ja vakaata menoa


Urheilullista tyylikkyyttä henkivän Nokian Hakkapeliitta R3 SUV:n moderni ja aggressiivinen pintakuvio edistää täydellisesti suorituskykyisen renkaan luotettavaa ajokäytöstä. Katumaastureiden ajonhallintajärjestelmiä aktiivisesti tukeva uutuus hallitsee suuret pyöräkuormansa tarkasti ja joustavasti. Suorat ja tehokkaasti porrastetut olkapääalueet kasvattavat pitosärmiä ja mahdollistavat luotettavan sivuttaispidon varsinkin kaarreajossa.

Henkilöautoihin suunniteltua pintamallia leveämpi keskiripa ja massiivisemmat kuviopalat tuovat tarpeellista lisävakautta raskaampiinkin menopeleihin. Arctic Sense Grip -konsepti ja sivulle laajenevat voimakkaasti lamelloidut kuviopalat varmistavat autonsa tehosta nauttivalle katumaasturikuljettajalle tasapainoiset pito- ja käsittelyominaisuudet myös ääritilanteissa. Meno on mukavaa ja yllätyksetöntä syksyn ensiliukkaista lähtien.

Monipuoliseen SUV-käyttöön täsmätty Hakkapeliitta R3 SUV:n jämäkämpi erikoiskumisekoitus kestää heikkokuntoistenkin teiden rasitukset sekä takaa turvallisen pidon ja vakaan ajotuntuman.
Vaihtelevien tieolosuhteiden vaatima kestokyky optimoidaan lisäksi vahvalla kaksinkertaisella runkorakenteella.

Aramid-sivupinnat maksimoivat kestävyyden


Katumaasturikäytössä mahdolliset renkaan vaurioitumiseen johtavat iskut kohdistuvat useimmiten renkaan sivupintaan. Kaikissa Nokian Hakkapeliitta R3 SUV -renkaissa on
Aramid-vahvistetut sivupinnat, kuten muissakin Nokian Renkaiden katumaasturikäyttöön räätälöidyissä SUV-erikoistuotteissa. Tällä uniikilla ratkaisulla saadaan SUV-renkaille parempi kesto iskuja ja pistoja vastaan. Kulutusta ja viiltoja poikkeuksellisen hyvin kestävä sivupintasekoitus sisältää äärimmäisen vahvaa luotiliiveistäkin tuttua aramid-katkokuitua.

Patentoitua turvallisuutta

Kulutuspinnasta löytyy tuttuun tapaan Nokian Renkaiden patentoima
uransyvyysmittari (DSI – Driving Safety Indicator). Lumikidetunnus eli talvikulumisvaroitin (WSI) säilyy näkyvissä neljän millimetrin uransyvyyteen asti. Lumikiteen kuluttua pois suosittelemme uusien talvirenkaiden hankintaa riittävän turvallisuuden varmistamiseksi.

Turvallisuutta parantaa infoalueelta löytyvä paikka- ja painemuisti. Infoalueelle voidaan merkitä vaihdon yhteydessä oikeat paineet ja käyttöpaikka. Käyttömukavuutta ja turvallisuutta edistää lisäosio, johon voi merkitä pulttien kiristysmomentin.

Nokian Hakkapeliitta R3 – Pohjoista mukavuutta

  • Erinomainen pito ja hallittu ajotuntuma jäällä ja lumella
  • Enemmän ajomukavuutta kaikissa talvikeleissä
  • Säästää polttoainekuluissa

Nokian Hakkapeliitta R3 SUV – Pohjoista mukavuutta ja vakautta

  • Ensiluokkainen pito ja vakaa ajokäytös jäällä ja lumella
  • Miellyttävä ajotuntuma
  • Äärimmäistä kestävyyttä tuovat Aramid-vahvistetut sivupinnat

Ensiluokkaista talvipitoa, mukavampi ajotuntuma - Arctic Sense Grip -konsepti. Erilaiset lamellit sopeutuvat joustavasti kaikkiin kelivaihteluihin tarjoamalla hellittämätöntä pitoa ja nautinnollisen hallittua ja hiljaista etenemistä. Kumisekoitukseen lisätyt monisärmäistä kristallia muistuttavat timantinkovat Cryo Crystal 3 -pitokiteet tarrautuvat ajoalustaan erityisesti jääpitoa kasvattaen.

Oivallista jää- ja lumipitoa - Lumikynnet.
Kuviopalojen väleihin ja olkapääalueille löytyvät monikulmaiset lumikynnet luovat tasapainoisen lumi- ja jääpidon varsinkin jarrutus- ja kiihdytystilanteissa.

Tasapainoista käsiteltävyyttä, enemmän ajomukavuutta - Aggressiivinen pintamalli.
Aggressiivista pintamallia kattaa aikaisempaa tiheä lamelliverkosto ja V-mallin leikkaukset keskirivan molemmilla puolilla. Lisäsärmät varmistavat kiitettävän sivuttais- ja pitkittäispidon. Voimakkaasti lamelloitu pintakuvio yhdessä mataliin lämpötiloihin kehitetyn joustavan kumiseoksen kanssa vaimentaa heikkokuntoisten teiden urien ja kuoppien heilahdukset ja tärähdykset.

Vakaata rullausta - Cap & Base –rakenne. Kulutuspinnan cap & base -rakenteen pehmeämpi pintakerros vankistaa pito-ominaisuuksia, vahva pohjakerros tuo lisävakautta.

Parempi jää- ja lumipito - Lamellinherättäjät. Tehokkaiksi havaitut lamellinherättäjät ovat mukana sekä olkapääalueella että keskipinnalla. Lamellinherättäjät takaavat ajoturvallisuuden nopeasti vaihtelevissa keliolosuhteissa, kun leveämpi lamelli aukaisee kapeamman toimintaan tuoden ääritilanteisiin lisäpitoa.

Ainutlaatuista kestävyyttä - Aramid Sidewall -teknologia. Kestävyyttä ja suojaa vaativiin ajotilanteisiin tuo aramid-kuitu, joka vahvistaa renkaan sivupintaa. Kuidun ansiosta rengas kestää entistä paremmin ulkopuolisia iskuja ja viiltoja.
 

*Laskelmissa on verrattu Nokian Hakkapeliitta R3:n vierintävastusta autolehdissä esillä olleiden premium-talvirenkaiden vierintävastusarvoihin ja siitä seuraavaa eroa hiilidioksidipäästöissä. Laskelmat pohjautuvat seuraaviin keskeisiin arvioihin: 2,6 miljoonaa henkilöautoa, joiden vuotuinen ajomäärä on noin 14 400 km ja keskimääräinen kulutus 6.7 l/100 km. Talvirenkaiden osuudeksi ajosuoritteesta on arvioitu 45 %. Hiilidioksidipäästöjen vähentämisen arvoksi yhteiskunnalle on oletettu 40 euroa tonnilta, mikä on linjassa Liikenneviraston käyttämien arvioiden kanssa. Lähde: KPMG:n True Value -metodologiaan perustuva arviointi.


Uutiset

Maaliskuu, 2024

Vianorin Seinäjoen palvelupiste muuttaa uusiin tiloihin – kasvava liiketoiminta edellyttää lisäkapasiteettia

Vianorin Seinäjoen palvelupiste muuttaa uuteen osoitteeseen Kaarantie 2:een Roveksen alueelle maaliskuun 11. päivä. Uudet, modernit toimitilat tarjoavat kaivattua lisäkapasiteettia rengashotellille sekä Seinäjoen ainoan läpiajettavan hallin raskaalle kalustolle. 2800 neliön kiinteistö on Vianorille ihanteellinen, sillä se sijaitsee sopivalla etäisyydellä kuluttajista ja hyvien liikenneyhteyksien varrella raskaan kaluston näkökulmasta.


Helmikuu, 2024


Marraskuu, 2023

Miten voit pidentää tuulilasin käyttöikää?

Ehjä tuulilasi on tärkeä osa liikenneturvallisuutta, sillä säröt ja kiveniskemät haittaavat näkyvyyttä. Tuulilasin ja pyyhkijöiden kunnon tarkistaminen onkin helppo tapa lisätä niin omaa kuin muiden tiellä liikkujien turvallisuutta. Viat tuulilasissa vaikuttavat myös auton korirakenteen tukevuuteen ja lasiin integroitujen tunnistimien toimivuuteen. Kiveniskemät pystytään yleensä korjaamaan, jos vauriokohta on kahden euron kolikkoa pienempi eikä sijaitse aivan tuulilasin reunassa. Tuulilasin käyttöikää voi pidentää pitämällä lasi puhtaana ja vaihtamalla pyyhkijänsulat ajoissa.

Pienemmällä budjetilla kannattaa valita testatut ja luotettavat talvirenkaat

Kuluttajat ovat alkaneet kartoittamaan entistä enemmän myös edullisempia talvirengasvaihtoehtoja tai pohtimaan talvirenkaiden uusimisen lykkäämistä. Edullisten renkaiden osuus myydyistä talvirenkaista on kuitenkin edelleen pieni verrattuna turvallisuusominaisuuksiltaan ylivoimaisten premium-renkaiden kysyntään, joka on pysynyt entisellä tasolla. Autoilijat haluavat panostaa turvallisuuteen ja laatuun, jotka korreloivat polttoainekustannusten kanssa. Vianorin valikoimasta löytyy talvirenkaita erilaisiin budjetteihin ja tarpeisiin. Maailmanlaajuisesti toimivan ja vastuullisen rengasvalmistaja Gitin uutuustuotteet tarjoavatkin keskitason hintaluokasta talvirenkaita etsiville autoilijoille varteenotettavan vaihtoehdon.


Lokakuu, 2023

Miten valita oikeanlaiset talvirenkaat?

Hyvä talvirengas tarjoaa ajomukavuutta ja on ennen kaikkea turvallinen kaikilla talven keleillä. Olitpa sitten nasta- tai kitkarenkaiden kannattaja, kannattaa talvirenkaat valita sen mukaan, minkälaisissa olosuhteissa yleensä ajat. Riippuu pitkälti ajotottumuksista ja renkaiden käyttöympäristöstä, sopivatko nastalliset vai nastattomat talvirenkaat paremmin omaan käyttöön. Olennaista on valita talvirengas, joka on suunniteltu pohjoisiin ajo-olosuhteisiin.


Elokuu, 2023

Lyhennä jarrutusmatkaa oikeanlaisilla renkailla ja toimivilla jarruilla

Auton pysähtymiseen vaikuttavat monet seikat. Yksi tärkeimmistä ovat renkaat. Oikeanlaisilla ja ajo-olosuhteisiin sopivilla renkailla voidaan lyhentää jarrutusmatkaa ja parhaimmillaan estää onnettomuuksia tapahtumasta. Myös auton jarrut ovat tieturvallisuuden kannalta kriittiset. Jarrut on syytä huollattaa säännöllisesti ja niiden kuntoon voi itsekin vaikuttaa omalla ajotavalla. Jarrujen kunto näkyy myös polttoaineenkulutuksessa.


Kesäkuu, 2023

Autoile tänä kesänä vastuullisesti – Vianorin vinkit taloudelliseen ja ympäristöystävälliseen matkantekoon

Kesä on automatkojen aikaa. Olitpa lähdössä perheen kanssa kaupunkilomalle, puolison kera mökkireissulle tai kavereiden seurassa roadtripille, voit pienillä teoilla vaikuttaa autoilusi ekologisuuteen ja kustannuksiin. Rengasvalinnan ja renkaista huolehtimisen lisäksi auton oikeanlaisella ylläpidolla, kuten säännöllisellä ilmastointihuollolla, voidaan tehdä autoilusta taloudellisempaa ja ympäristöystävällisempää. Myös taloudellisella ajotavalla on yllättävän suuri vaikutus polttoaineenkulutukseen.

Säännöllinen ilmastointihuolto tekee ajamisesta mukavampaa, ehkäisee turhia vikoja ja pienentää polttoaineenkulutusta

Kunnossa oleva ilmastointijärjestelmä tekee kesän ajomatkoista viileän mukavia. Oikea lämpötila ja kosteus auton sisällä ovat tärkeitä myös turvallisuuden näkökulmasta, sillä niiden ansiosta kuljettaja voi keskittyä olennaiseen eli ajamiseen. Toimivalla ilmastoinnilla on lisäksi positiivinen vaikutus ympäristöön ja ajamisen kustannuksiin, koska auton polttoaineenkulutus laskee ilmastointijärjestelmän toimiessa kunnolla.


Toukokuu, 2023

Tarkasta auto ja renkaat ennen kesälomareissuja – vinkit turvalliseen matkantekoon

Kesä on aivan nurkan takana ja niin ovat myös lomareissut. Monet suuntaavat kesälle mökille, sukulaisille tai erilaisiin lomakohteisiin, jolloin kilometrejä kertyy nopeasti. Ennen tien päälle lähtöä kannattaakin tarkastaa, että niin auto kuin renkaat ovat kunnossa. Silloin matkanteko on mukavaa ja turvallista, ja koko lomaseurue kuljettaja mukaan lukien voi keskittyä nautiskelemaan reissusta. Turvallisuuden lisäksi renkaiden tarkastus voi säästää myös euroja, sillä väärillä rengaspaineilla ajaminen kasvattaa polttoaineenkulutusta.


Huhtikuu, 2023

Kuinka valita oikeanlaiset kesärenkaat?

Kevättä on saatu tänä vuonna odotella tavanomaista pidempään, mutta renkaanvaihtoaika alkaa viimein lähestyä. Nyt onkin hyvä aika tarkistaa kesärenkaiden kunto ja suunnata tarvittaessa rengaskaupoille. Renkaita valitessa kannattaa huomioida tärkeät perusasiat, jotta renkaat toimivat turvallisesti niin yllättävissä tilanteissa kuin Suomen vaihtelevissa kesäolosuhteissa. Alhaisen vierintävastuksen renkaat kerryttävät autoilijalle säästöjä polttoainekuluissa ja kasvattavat sähköautojen toimintasädettä.


Maaliskuu, 2023

67 % suomalaisista vaihtaa hyväkuntoisiin kesärenkaisiin – katso vinkit renkaiden vaihtoon

Rengas- ja autohuoltoketju Vianorin rengashotelleissa mitattiin syys-helmikuun aikana ympäri Suomea yli 23 000 kuluttaja-asiakkaan auton renkaiden urasyvyys. Rengasdatan perusteella 67 % suomalaisista on säilytyksessä hyväkuntoiset kesärenkaat, joiden urasyvyys on yli 4 millimetriä. Parhaimmassa kunnossa olevat kesärenkaat löytyvät pääkaupunkiseudulta ja Turun seudulta. Renkaanvaihtoajan lähestyessä on hyvä tarkistaa myös kotivarastoissa säilytettyjen renkaiden kunto. Jos suunnitelmissa on vaihtaa kesärenkaat itse, kannattaa asennuksessa huomioida muutamat tärkeät perusasiat.


Helmikuu, 2023

Säännöllinen öljyn ja suodattimen vaihto vaikuttaa auton suorituskykyyn ja suojaa moottorivaurioilta

Säännöllinen moottoriöljyn vaihtaminen ehkäisee moottorin kulumista ja pienentää myös polttoaineenkulutusta. Joku saattaa ajatella, että öljynsuodattimen voi vaihtaa joka toisen öljynvaihdon yhteydessä, mutta itse asiassa öljyt kestävät suodatinta pidempään. Öljynvaihdosta ei ole suurtakaan hyötyä, jos autoon jätetään likainen suodatin. Myös öljyvalinnan kanssa on oltava todella tarkkana, sillä väärä öljy on välitön peruste moottorin takuun eväämiselle.


Tammikuu, 2023

Maksimoi akun käyttöikä talven rasituksissa – lue Vianorin yksinkertaiset vinkit

Auton akku rasittuu kovilla pakkasilla ja huonokuntoinen akku voi silloin hyytyä nopeastikin. Jotta auto ei jätä tien päälle kesken matkan tai käynnistymättä kokonaan, kannattaa akun kunto tarkastaa. On myös olemassa yksinkertaisia keinoja, joilla saat pidettyä akun toimintakykyisenä mahdollisimman pitkään - oli kyseessä sitten polttomoottorikäyttöinen auto tai hybridi.


Joulukuu, 2022

Mitä kaikkea kotimekaanikon tulee huomioida modernissa autossa?

Nykyaikaisista autoista löytyy suuri määrä erilaista autoilijan elämää helpottavaa teknologiaa. Tietotekniikka on integroitu autoihin täysin ja se mahdollistaa useiden lisävarusteiden sekä mukavuus- ja turvallisuusvarusteiden toiminnan.  Kotimekaanikon kannalta autojen muutos on merkittävä, ja kannattaakin olla tarkkana, jos tarkoituksena on korjata tai huoltaa auto itse.


Marraskuu, 2022


Lokakuu, 2022

Oikeanlainen säilytys pidentää renkaiden käyttöikää

Optimaaliset säilytysolosuhteet auttavat pitämään renkaan kumiseoksen ominaisuudet kunnossa ja renkaat pidempään turvallisina. Tärkeintä on säilyttää renkaat sisätiloissa suojassa auringonvalolta, kosteudelta ja esimerkiksi öljyiltä ja rasvoilta. Vääränlaiset säilytysolosuhteet lyhentävät renkaiden käyttöikää ja voivat jopa tuhota ne.  Isompien rengaskokojen yleistyessä säilytystila käy monissa kodeissa vähiin ja siksi rengashotellipalveluiden kysyntä onkin kasvanut.


Syyskuu, 2022

Tulevana talvena yritysasiakkailla on renkaita, mistä valita

Syksyisten kelien myötä talvikin alkaa jo kolkutella nurkan takana. Parhaan turvan liukkailla ja lumisilla teillä tarjoavat luotettavat talvirenkaat, jotka ovat jokaisen yrityksen työntekijälle halpa henkivakuutus – turvallisuuden peruspilari, josta ei kannata tinkiä. Vianorissa talvirengasvalikoima on tänäkin vuonna maailmantilanteesta huolimatta laaja eivätkä tuotteet lopu varastosta. Olipa hakusessa minkä hintaluokan renkaat tahansa, Vianorista löytyy kattava tarjonta eri valmistajien tuotteita kaikenlaisiin tarpeisiin.


Elokuu, 2022

Nyt kannattaa tarkistaa autoa syksyn kelejä varten – näillä vinkeillä ajat turvallisesti

Syksyn lähestyessä auto on hyvä valmistella pimeitä ja sateisia kelejä varten. Valojen toiminta ja suuntaus kannattaa tarkistaa, sillä toimittamattomat tai väärin toimivat valot heikentävät liikenneturvallisuutta. Lisäksi tuulilasin ja pyyhkijänsulkien kunnon tarkistaminen on helppo tapa lisätä niin omaa kuin muidenkin turvallista matkantekoa. Nyt on myös oikea aika vilkaista kesärenkaiden kuntoa: riittääkö niissä pito, kun liikenteessä on paljon pieniä koululaisia, ja pystyvätkö renkaat vielä estämään vesiliirron sateisilla teillä?


Kesäkuu, 2022

Nyt on oikea aika tarkistaa auto kesälomia varten + 5 vinkkiä, miten säästää polttoainekuluissa

Kesälomien lähestyessä on hyvä tarkistaa, että auto ja renkaat ovat kunnossa, jotta rattiin voi hypätä rennoin mielin. Varmistamalla perusasiat, kuten voimassa olevan katsastuksen ja toimivat valot, kesän automatkat sujuvat turvallisesti ja ilman ikäviä yllätyksiä. Reissuja suunnitellessa monia varmasti mietityttää polttoaineiden korkea hinta. Myös polttoaineenkulutukseen voi itse vaikuttaa yllättävänkin pienillä asioilla.


Toukokuu, 2022

Ohjauskulmien tarkastaminen ja ilmastointihuolto pienentävät polttoaineenkulutusta kesän automatkoilla

Väärät ohjauskulmat lisäävät polttoaineenkulutusta, kun renkaiden vierintävastuksesta tulee suurempi. Ne myös aiheuttavat renkaiden epätasaista kulumista ja heikentävät pidemmällä aikavälillä auton muita osia. Monikaan ei tiedä, että myös huoltamaton ilmastointijärjestelmä kasvattaa selvästi polttoaineenkulusta. Ilmastointijärjestelmän kylmäaineesta voi haihtua vuosittain jopa 10-15 prosenttia, mikä lisää kompressorin työtä ja vaikuttaa siten polttoaineenkulutukseen.

Ennakkotilaukset ja uudelleenpinnoitus auttavat kuorma- ja linja-auton renkaiden ostajia syksyyn valmistautumisessa

Maailmanlaajuisten rahti- ja materiaaliongelmien vuoksi renkaista saattaa tulla markkinoilla pulaa tulevana syksynä. Toimitusaikojen pidentyessä ja hintojen noustessa on hyvä valmistautua syksyyn ajoissa. Ennakkotilaus on paras tapa varmistaa kohtuullinen hintataso ja renkaiden saatavuus. Koska hinnankorotukset ovat pinnoittamispuolella olleet maltillisempia ja saatavuus on hyvällä tasolla, on uudelleenpinnoitus kustannustehokas ja ympäristöystävällinen vaihtoehto kuorma- ja linja-auton renkaiden ostajille.


Huhtikuu, 2022

Maatalouden rengasvalinnat vaikuttavat niin ympäristöön kuin viljelyn kannattavuuteen

Maan rakenteen tiivistyminen vaikuttaa suoraan sadon määrään ja siten viljelyn tuottavuuteen. Tiivistymistä voidaan kuitenkin estää erilaisin keinoin, ja renkaat ovat tärkeä osa tätä työtä. Maatalousrenkaiden valinnalla voi siis vaikuttaa niin maaperän kuntoon kuin liiketoiminnan kannattavuuteen. Helppoutta ja ennakoitavuutta maatalouteen tuovat tänä päivänä myös digitaaliset älyrenkaat.


Maaliskuu, 2022

Routavauriot voivat vahingoittaa autoa pahasti - ohjauskulmien tarkistaminen saattaa olla aiheellista

Autoilijat kokevat nyt päivittäin, että kadut ja tiet ovat harvinaisen huonossa kunnossa. Isoja ja syviä kuoppia on runsaasti. Hyvällä tuurilla kuoppaan ajosta selviää pelkällä säikähdyksellä, mutta melko usein renkaiden ohjauskulmat saattavat vääristyä. Myös pahempia vahinkoja sattuu, jos syvään kuoppaan ajaa liian kovalla vauhdilla. Seurauksena voi olla jopa rengasrikko, ja myös jousitus tai iskunvaimentimet saattavat vahingoittua.

Lokakuu, 2021