Ennakkotilaukset ja uudelleenpinnoitus auttavat kuorma- ja linja-auton renkaiden ostajia syksyyn valmistautumisessa

11.05.2022

Toimitusajat tavanomaista pidempiä

Kuorma- tai linja-auton renkaiden ostajien on hyvä valmistautua syksyyn ajoissa - etenkin nyt, kun renkaista saattaa tulla markkinoilla pulaa maailmanlaajuisten rahti- ja materiaaliongelmien vuoksi. ”Toimitusajat ovat jo nyt huomattavasti tavanomaista pidempiä. Aiemmin tilaukset tulivat Aasiasta noin kolmessa kuukaudessa, mutta nyt toimitusaika on 7-8 kuukautta. Myös Euroopasta tulevat tilaukset kestävät aiempaa kauemmin. Vianorilla olemme hyvin valmistautuneita, sillä olemme tilanneet renkaat tulevaa sesonkia varten jo alkuvuodesta”, Vianorin tekninen tuotepäällikkö Janne Ruhanen sanoo.

Hinnankorotukset mahdollista välttää ennakkotilaamalla ja uudelleenpinnoituksella

“Jos käytät Vianorin kalustopalveluja, voimme kertoa renkaidesi kunnon ja varastotilanteen sekä ehdottaa uudelleenpinnoitusta tai uusia renkaita. Hintojen noustessa joka kuukausi kannattaa tilata renkaat nyt, jotta voi varmistaa parhaat hinnat ja saatavuuden. Asiakkaamme maksavat renkaista ostopäivän hinnan, vaikka hinnat myöhemmin nousisivatkin. Ennakkotilaamalla voi nyt säästää rahaa”, Ruhanen kertoo.

Renkaiden uudelleenpinnoitus on varteenotettava vaihtoehto, sillä hinnannousu on ollut sillä puolella maltillisempaa ja saatavuus on hyvällä tasolla. “Meillä on Pohjoismaissa viisi pinnoittamoa, jotka pyörivät täydellä teholla. Uudelleenpinnoitus säästää rahaa, raaka-aineita ja luontoa säilyttäen silti renkaiden premium-ominaisuudet”, Ruhanen tiivistää.


5 kohdan muistilista kalustojen syysvalmisteluihin

Jos haluat varmistaa, ettei talvi pääse yllättämään kalustoasi, Ruhanen suosittelee käymään läpi seuraavat kohdat:

1. Tarkista, onko sinulla rengasrunkoja, jotka voi pinnoittaa uudelleen. Uudelleenpinnoitus on kustannustehokas ja ympäristöystävällinen tapa saada erinomaista suorituskykyä edulliseen hintaan. Tarkista myös, onko varastossasi renkaita, jotka voidaan asentaa syksyllä, ja arvioi sitten uusien talvirenkaiden tarve.

2. Valitse oikeat renkaat ja pintakuviot. Uudelleenpinnoitettuihin ja uusiin renkaisiin on saatavana monipuolisesti erilaisia kuvioita. Ellet ole varma, mitkä renkaat sopisivat sinulle parhaiten, valinnasta on helpointa keskustella rengasammattilaisten kanssa. He auttavat sinua löytämään oikeat renkaat, jotka sopivat tarpeisiisi. Valitsemalla laadukkaat renkaat voit pinnoituttaa ne uudelleen, kun ne ovat kuluneet loppuun.

3. Valitse renkaat, jotka on kehitetty erityisesti pohjoismaisiin olosuhteisiin. Talvella turvallisuuden kannalta tärkeintä on pito. Talvirenkaiden vähimmäisvaatimuksena alkaa olla 3PMSF, mutta sekään ei välttämättä riitä vaativissa talviolosuhteissa, jotka meillä Pohjoismaissa tarkoittavat normaalia talvea.

4. Varmista, että ajoneuvoissa on riittävästi ketjuja valmiina, jos niitä tarvitaan alueellasi, ja tarkista myös nastojen tarve. Joillakin alueilla saippaus on varsin yleistä ja suosittua. Jos olet tottunut saippaamaan renkaasi, varaa renkaat ja lamellointi riittävän ajoissa, jotta renkaat ovat valmiina, kun niitä tarvitaan.

5. Tarkista, ovatko vanteet edelleen kunnossa ja turvalliset, vai pitäisikö osa vaihtaa. Kun tilaat ne nyt yhdessä renkaiden kanssa, varmistat, että sinulla on rengaspaketit valmiina syksyksi ja kalustosi seisokkiaika on mahdollisimman lyhyt.


Uutiset

Tammikuu, 2023

Maksimoi akun käyttöikä talven rasituksissa – lue Vianorin yksinkertaiset vinkit

Auton akku rasittuu kovilla pakkasilla ja huonokuntoinen akku voi silloin hyytyä nopeastikin. Jotta auto ei jätä tien päälle kesken matkan tai käynnistymättä kokonaan, kannattaa akun kunto tarkastaa. On myös olemassa yksinkertaisia keinoja, joilla saat pidettyä akun toimintakykyisenä mahdollisimman pitkään - oli kyseessä sitten polttomoottorikäyttöinen auto tai hybridi.


Joulukuu, 2022

Mitä kaikkea kotimekaanikon tulee huomioida modernissa autossa?

Nykyaikaisista autoista löytyy suuri määrä erilaista autoilijan elämää helpottavaa teknologiaa. Tietotekniikka on integroitu autoihin täysin ja se mahdollistaa useiden lisävarusteiden sekä mukavuus- ja turvallisuusvarusteiden toiminnan.  Kotimekaanikon kannalta autojen muutos on merkittävä, ja kannattaakin olla tarkkana, jos tarkoituksena on korjata tai huoltaa auto itse.


Marraskuu, 2022


Lokakuu, 2022

Oikeanlainen säilytys pidentää renkaiden käyttöikää

Optimaaliset säilytysolosuhteet auttavat pitämään renkaan kumiseoksen ominaisuudet kunnossa ja renkaat pidempään turvallisina. Tärkeintä on säilyttää renkaat sisätiloissa suojassa auringonvalolta, kosteudelta ja esimerkiksi öljyiltä ja rasvoilta. Vääränlaiset säilytysolosuhteet lyhentävät renkaiden käyttöikää ja voivat jopa tuhota ne.  Isompien rengaskokojen yleistyessä säilytystila käy monissa kodeissa vähiin ja siksi rengashotellipalveluiden kysyntä onkin kasvanut.


Syyskuu, 2022

Tulevana talvena yritysasiakkailla on renkaita, mistä valita

Syksyisten kelien myötä talvikin alkaa jo kolkutella nurkan takana. Parhaan turvan liukkailla ja lumisilla teillä tarjoavat luotettavat talvirenkaat, jotka ovat jokaisen yrityksen työntekijälle halpa henkivakuutus – turvallisuuden peruspilari, josta ei kannata tinkiä. Vianorissa talvirengasvalikoima on tänäkin vuonna maailmantilanteesta huolimatta laaja eivätkä tuotteet lopu varastosta. Olipa hakusessa minkä hintaluokan renkaat tahansa, Vianorista löytyy kattava tarjonta eri valmistajien tuotteita kaikenlaisiin tarpeisiin.


Elokuu, 2022

Nyt kannattaa tarkistaa autoa syksyn kelejä varten – näillä vinkeillä ajat turvallisesti

Syksyn lähestyessä auto on hyvä valmistella pimeitä ja sateisia kelejä varten. Valojen toiminta ja suuntaus kannattaa tarkistaa, sillä toimittamattomat tai väärin toimivat valot heikentävät liikenneturvallisuutta. Lisäksi tuulilasin ja pyyhkijänsulkien kunnon tarkistaminen on helppo tapa lisätä niin omaa kuin muidenkin turvallista matkantekoa. Nyt on myös oikea aika vilkaista kesärenkaiden kuntoa: riittääkö niissä pito, kun liikenteessä on paljon pieniä koululaisia, ja pystyvätkö renkaat vielä estämään vesiliirron sateisilla teillä?


Kesäkuu, 2022

Nyt on oikea aika tarkistaa auto kesälomia varten + 5 vinkkiä, miten säästää polttoainekuluissa

Kesälomien lähestyessä on hyvä tarkistaa, että auto ja renkaat ovat kunnossa, jotta rattiin voi hypätä rennoin mielin. Varmistamalla perusasiat, kuten voimassa olevan katsastuksen ja toimivat valot, kesän automatkat sujuvat turvallisesti ja ilman ikäviä yllätyksiä. Reissuja suunnitellessa monia varmasti mietityttää polttoaineiden korkea hinta. Myös polttoaineenkulutukseen voi itse vaikuttaa yllättävänkin pienillä asioilla.


Toukokuu, 2022

Ohjauskulmien tarkastaminen ja ilmastointihuolto pienentävät polttoaineenkulutusta kesän automatkoilla

Väärät ohjauskulmat lisäävät polttoaineenkulutusta, kun renkaiden vierintävastuksesta tulee suurempi. Ne myös aiheuttavat renkaiden epätasaista kulumista ja heikentävät pidemmällä aikavälillä auton muita osia. Monikaan ei tiedä, että myös huoltamaton ilmastointijärjestelmä kasvattaa selvästi polttoaineenkulusta. Ilmastointijärjestelmän kylmäaineesta voi haihtua vuosittain jopa 10-15 prosenttia, mikä lisää kompressorin työtä ja vaikuttaa siten polttoaineenkulutukseen.

Ennakkotilaukset ja uudelleenpinnoitus auttavat kuorma- ja linja-auton renkaiden ostajia syksyyn valmistautumisessa

Maailmanlaajuisten rahti- ja materiaaliongelmien vuoksi renkaista saattaa tulla markkinoilla pulaa tulevana syksynä. Toimitusaikojen pidentyessä ja hintojen noustessa on hyvä valmistautua syksyyn ajoissa. Ennakkotilaus on paras tapa varmistaa kohtuullinen hintataso ja renkaiden saatavuus. Koska hinnankorotukset ovat pinnoittamispuolella olleet maltillisempia ja saatavuus on hyvällä tasolla, on uudelleenpinnoitus kustannustehokas ja ympäristöystävällinen vaihtoehto kuorma- ja linja-auton renkaiden ostajille.


Huhtikuu, 2022

Maatalouden rengasvalinnat vaikuttavat niin ympäristöön kuin viljelyn kannattavuuteen

Maan rakenteen tiivistyminen vaikuttaa suoraan sadon määrään ja siten viljelyn tuottavuuteen. Tiivistymistä voidaan kuitenkin estää erilaisin keinoin, ja renkaat ovat tärkeä osa tätä työtä. Maatalousrenkaiden valinnalla voi siis vaikuttaa niin maaperän kuntoon kuin liiketoiminnan kannattavuuteen. Helppoutta ja ennakoitavuutta maatalouteen tuovat tänä päivänä myös digitaaliset älyrenkaat.


Maaliskuu, 2022

Routavauriot voivat vahingoittaa autoa pahasti - ohjauskulmien tarkistaminen saattaa olla aiheellista

Autoilijat kokevat nyt päivittäin, että kadut ja tiet ovat harvinaisen huonossa kunnossa. Isoja ja syviä kuoppia on runsaasti. Hyvällä tuurilla kuoppaan ajosta selviää pelkällä säikähdyksellä, mutta melko usein renkaiden ohjauskulmat saattavat vääristyä. Myös pahempia vahinkoja sattuu, jos syvään kuoppaan ajaa liian kovalla vauhdilla. Seurauksena voi olla jopa rengasrikko, ja myös jousitus tai iskunvaimentimet saattavat vahingoittua.

Lokakuu, 2021